Postinor ja täiesti segi tsükkel 09.04.04 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Olen 27 aastane, postinori elu jooksul üldse võtnud 3 korral. Tuli jälle olukord kus leidsin et see on hetkel kõige parem variant. 4 päeva pärast hakkas kergelt määrima ja sealt edasi ühtlane kerge verejooks.Peale 2 nädalat tuli 4 päeva natuke rohkem(õige menstruatsiooni aeg) ja sealt edasi kahanes jälle vähese peale. Praeguseks kestnud veidi üle 3 nädala.Enesetunne on hea ja valusid pole. Ma olen teadlik et see lööb tsükli segi aga kas see et verd nii kaua järjest tuleb on normaalne? Ja misajal peab pöörduma arsti poole kui see ei lõpe?
Kuna minu günekoloogi ajad on kõik kinni siis helistasin ja küsisin ja ta vastas et see on tavapärane. Nüüd sooviks teie arvamust.
Aitäh.

Arst vastas:

dr Aire Sekavin

Günekoloog

Tartu Ülikooli Kliinikumi Naistekliinik, Tähe Erakliinik

Tere.
Postinori kasutamine võib põhjustada tsüklihäireid. Enamusel naistest laheneb määrimine ära aga uue menstruatsiooni saabumisega. Et Teil on olnud määrimine juba üle 3 nädala, võiksite siiski pöörduda naistearsti poole. Vahel võivad tekkida ka väikesed (funktsionaalsed) tsüstikesed, mille raviks on hea kasutada rasestumisvastaseid tablette. Kaitseta vahekorras olles (kui Teil oli võõras partner), on võimalik ka infektsiooni lisandumine.
Pöörduge valvekabineti naistearsti poole, peale läbivaatlust saab ta Taile määrata õigeima ravi.
Edu Teile soovides Aire Sekavin

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

tsükkel peale sünnitust

Tere,

Nimelt mure järgmine: 2-kuud peale sünnitust olin kaitsmata vahekorras. Ning seetõttu võtsin sos-pille (mite postinor, vaid mingi uus, mis sisldas ühte tabletti). Peale seda nädal hiljem ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

tere. Seni kuni toidate last rinnaga tsükkel ongi ebaregulaarne. Cerazettet võtke kogu aeg iga päev edasi, tsükkel ei pruugi iga kuu tulla. dr kadastik

Loe edasi

pillide ja doksütsükliini koosmõju

Tere! Olen kasutanud Triquilar 1,5 aastat. Tsükkel on alati korras olnud. Viimane menses oli korras ei mingeid erisusi. Ainult peale mensest teine nädal hakkas määrima (kuskil nädala). Antibeebipille olen ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! Arvan,et menstruatsiooni hilinemine on tingitud Postinor tablettide võtmisest.Suure tõenäosusega algab Teil menstruatsioon alles 10 päeva möödudes.Edu soovides,Maie Väli

Loe edasi

Ebaregulaarne tsükkel ja soov rasestuda

Lõpetasin suvel (kasutasin 8kuud Femodeni) pillide kasutamise, sooviga rasestuda. Enne tablette oli tsükkel 28-32 (v.a mõned harvad erandid 2 nädalat kuni 2 kuud). Aga nüüd, peale pillidega lõpetamist ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! Lõpetage see Duphastoni võtmine ja paluge oma günekoloogil teha ultraheliuuring kontrollimaks emaka limaskesta paksust ja munasarjade struktuuri.Peale pikaajalist pillide tarvitamist esineb sageli ...

Loe edasi

Postinor

Tere!
Võtsin Postinori eelmisel kuul korra ja ka sellel kuul korra. Eelmisel kuul algas menstruatsioon 21 päevase vahega, tavaline on 28 päeva. Sellel kuul hakkas menstruatsioon aga juba 14 päevase ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Postinori kasutamise järel tekib sageli vereeritus 1-2 nädala jooksul, mis on reaktsioon sellele tabletile, mitte menstruatsioon. Menstruatsioonid reguleeruvad iseenesest.

Loe edasi

postinor

Vahekorra ajal purunes kondoom (seemnepurset ei olnud veel toimud, tean, et et see ei välista rasestumis võimalust). Võtsin Postinori kolme tunni pärast, järgmise nagu ette nähtud 12 tunni järel. Menstruatsioon ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere! Postinori võtmise järgselt tekivad tihti menstruatsioonitsükli kõikumised, seetõttu ei soovita SOS pille kasutada rohkem kui 2 korda kuus ja üldiselt nii harva kui võimalik.
dr. Seemen

Loe edasi

Menstruatsioonitsükli häired

Tere! Minu probleem on järgmine: "pahad päevad" lõppesid umbes 05.august. Vahekorras olin uuesti kahe päeva pärast, järgmisel päeval võtsin POSTINORI tableti. Kõik oli paar päeva korras, kuni hakkas uus ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Postinor võib tsüklit muuta ja sageli tekivad vahepealsed veritsused. Seetõttu Postinor on tõesti ainult hädaabi pill ja seda kasutada sageli ei soovitata. Reeglina veritsus möödub ise, samas peate hoiduma ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi