LOGEST ja suitsetamine 04.04.04 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

mulle kirjutati välja logest -olen 18 ja pole enne rasestumisvastaseid tablette võtnud!
küsimus siis selles et suitsetan vahest , nii ülepäeva , kui arst ei küsinud ega öelnud mulle midagi et tablettide ajal peab suitsust loobuma (nii oli logesti infolehel kirjas) .
nüüd on aga suur `küsimärk`...kui suur on ikkagi suitsu mõju logestile ja kas peab täielikult loobuma?
Ette tänades..!

Arst vastas:

Katrin Seidelberg

dr Katrin Seidelberg

Günekoloog

Qvalitas Arstikeskus AS

Tere!
Suitsetamine on sõltuvalt suitsetamise intensiivsusest (sigarettide arvust päevas) ja naise vanusest vastunäidustuseks pillide kasutamisele või lubatud pillide kasutamise ajal. Suitsetamine pillide kasutamise ajal, samuti nagu ka ülekaal (kehamassi indeks > 39)), suurendavad riski haigestuda südame-veresoonkonna haigustesse.
Üle 35-aastane naine, kes suitsetab, peab loobuma kombineeritud pillidest (näiteks Logest jt.) ja võib kasutada minipille(Micro-30).
Kui olete 18 aastane ja suitsetate mõned sigaretid päevas või üle päeva, siis see pole vastunäidustuseks pillide kasutamisel. Juhul, kui pillide klasutamise ajal tekivad peavalud või tekib vererõhu tõus, peab nende võtmise katkestama.
Naine , kes suitsetab 5-40 sigaretti päevas, peab kombineeritud pillide võtmisest loobuma, kui ta on ülekaaluline, kui tal on vererõhk üle 140/90 mmHg, kui tema lähisugulastel on olnud südame-veresoonkonna haigusi(infarkt, insult, tromboos) , kui tal on migreen või kui ta on üle 35-aastane.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Logest ja menstruatsioon

Olen võtnud Logest pille umbes aasta.Otsustasin teha pausi , et kontrollida kas kõik on korras. Pole nüüd pille võtnud kuu aega ja menstruatsioon on hilinenud 3 nädalat. Rase pole kindalt. Kas see on normaalne ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Terer. Esimesed kuud peale pillide lõpetamist võivad esineda tsüklihäired. seega antud olukord pole midagi erilist. Dr Kadastik

Loe edasi

Logest pillid

Tere,

Kaks aastat tagasi kasutasin raseduse vältimiseks pille Logest. Need pillid sobisid mulle väga hästi ja mingeid kõrvalmõjusid pole olnud. Peale pillide lõpetamist rasestusin planeeritult ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere. Micro-30 on eelkõige mõeldud toitvatele emadele, kuna hormoonaalne koostis on selline, mille puhul lapsele toimet ei ole. Micro 30 sobib ka suitsetavatele ja veresoonte laienditega naistele. Paljudele ...

Loe edasi

antibeebipillid

Tere!
Olen lugenud, et pillid Logest võivad põhjustada libiido langust. Kui tõsine see on? Kas ka teised pillid võivad libiido langust soodustada( näit. Novynette)?

Ette tänades,

Vastas dr Aire Sekavin

Tere Sirje.
Kõik pillid võivad mõningal määral põhjustada libido langust. See kui tugevalt see väljendub on individuaalne. Nii Logest kui Novynette on madala östrogeenisisaldusega pill, ka kõrvaltoimeid ...

Loe edasi

rasestumisvastased vahendid.

Ma olen noor naine(23),suitsetan ,sale ,allergiat ei ole ,tsukkel normis.Mis tablettid mulle sobivad?Suur tanan!

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! Hea oleks,kui suitsetamise maha jätaksite.Põhimõtteliselt soovitaks ühefaasilisi madala östrogeenisisaldusega pille ,näit.Harmonet,Logest,Mercilon,Loette.

Loe edasi

Logest

Tegelikult on see küsimus rinnanäärmearstile,aga KLIINIK.EE-s ei vasta selle eriala arstid küsimustele. Diagnoositud on heal.fibroadenoomi sõlmeke ühes rinnas ja eriravi pole ma selle vastu ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Vstunäidustust sellel pillidel ei ole. Samas kui teil on kaebused(rindade pinge, valu), siis ei soovitaks pille. Fibroomi peate näitama mammoloogile, reeglina neid eemaldatakse. Kui on mastopaatlised sõlmed(tihenemised), ...

Loe edasi

Logest ja suitsetamine

Tere!

Käisin paar nädalat tagasi naistearsti vastuvõtul, et saada rasestumisvastaseid tablette. Läbivaatust ta mulle ei teinud, samuti ei kontrollinud ei kehakaalu ega vererõhku. Kirjutas Logestit ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Pisut alakaaluline olete ju tõesti.Arvan,et kui loobute suitsetamisest siis tuleb ka kehakaalu juurde.Nii et valik on Teie. On tõendeid,et et uusimate suukaudsete rasestumisvastaste preparaatide kasutamisel ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi