postinor ja pillid. 24.02.04 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

tere.selline mure, et esimene päev, kui pidin alustama uue harmoneti pakiga, unustasin võtta ja olin sel õhtul ja ka järgmisel hommikul vahekoras.siis võtsin postinori.nüüd, 11.-l tsükli päeval, hakkas veritsus, mis on vist põhjustatud postinorist.aga kuna ma nüüd jälle hakkan pille võtma?kas see on kahjulik ka tervisele, kui ühe kuu vahelt võtmata jätan tablette?ootan juba pikemat aega siin ühe teise arsti vastust, aga miski pärast pole sellele vastatud.(mul selle veristusega kaasneb samasugune kõhuvalu, nagu päevade ajal, aga need pole ju päevad???)ja kas uut pakki pean alustama mensese esimesel päeval?

ootan teie vastust

Arst vastas:

Galina Litter

dr Galina Litter

Günekoloog


Lugupeetud Küsija!
1. Kui unustate võtta pilli, siis tuleb koheselt võtta, kui meenub ja jätkata skeemi 21+7 järgi.
2. Reeglina annab Postinor veritsust. Tundub, et võtsite asjatu hirmu tõttu, võinuks jätkata pillidega.
3. Uut tabletilehte alustage menstruatsiooni 1. päeval.
4. Kui kõhuvalu kaebus püsib, pöörduge plaanilises korras naistearstile.
5. Tervisele on kahjulik asjatu mure ja teadmatus.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Probleem päevade algusega

Nimelt on mul selline probleem, et 12.aprill pidin võtma SOS pilli (Postinor). Ning pärast seda mingi nädal aega hiljem jäin angiini ja kõrvapõletikku, tõsine viirushaigus.
Kuid nüüd on päevad hilinenud ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere, SOS pillid võivad põhjustada tsüklihäireid, soovitaks ikkagi günekoloogi kontrolli, vajadusel saab teha verest rasedushormooni, mis on täpsem. Dr Kadastik

Loe edasi

sos-pillid

Tere!
Tegemist on keerulise küsimuse ja häbiväärse situatsiooniga. Nimelt olin ühe mehega kaitsmata vahekorras tsükli 15. päeva hommikul ning peale seda võtsin tunni jooksul postinor 2, 2 tbl korraga ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere. Isadust saab määrata raseduse alguses koorionbiopsia teel. Pöörduma peate geneetikute poole selles küsimuses. Uuring on väga kallis. Hiljem lapse sündimiel on isadust määrata lihtsam. Võtma peab ...

Loe edasi

Postinor + Jeanine

Tere,
probleem siis järgmine: võtsin Postinori (2tbl korraga), mil kaitsmata vahekorrast oli möödas u 12h. Päevad on jäänud nüüd juba paar päeva hiljaks. Arst kirjutas mulle mõni aeg tagasi Jeanine ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,
Pille(Jeanine) tuleb hakata võtma esimesel veritsuse päeval, mis nüüd peale SOS pillide kasutamist tuleb. Kui veritsus lähima paari päeva jooksul ei alga, soovitan teha rasedustesti. Kui ...

Loe edasi

Rasestumine ja postinor pillid

Tere!
Olen 23 a vana. 1 augustil hakkasid mul päevad ja ma paigaldasin Novaringi (nagu oli kasutusjuhendis kirjas). 7.päeval ma eemaldasin Novaringi ja 9. päeval läksin naistearsti juurde. Naistearst ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere. Postinori tarvitamine pole näidustus rasesuse katkestamiseks.Pole leitud seost väärarengute tekkes ja postinori kasutamise vahel. Alkohol ja suits loomulikult pole head lapsele. Kui suurelt mõjub ...

Loe edasi

Sos-pillid

Tere,

Postinoride infolehel on kirjas et yhe skeemi järgselt tuleb 1 tablett võtta hiljemalt 72 tunni jooksul ja teine 12 tunni pärast. kas vahekordade arv (selle 72 tunni sees) mõjutab postinori ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere,Lucy! Vahekordade arv 72 tunni jooksul ei mõjuta Postinori toimet. Head vana-aasta lõppu! Maie Väli

Loe edasi

pillid

Antibiootikumid teadupoolest ei lase antibeebipillidel mõjuda nii nagu vaja. Kas kombinatsioon pillid + postinor tuleks kõne alla ja kas see mõjub?
Ette tänades,
A

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere! Antibiootikumidega ravikuuri ajal võib pillide toime nõrgeneda, seetõttu soovitatakse sellel perioodil kasutada lisakaitsevahendina kondoomi. Võib kasutada ka SOS pille, kuid see võib põhjustada ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi