Müoomkasvaja 21.02.04 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Kõigepealt tänan kõiki arste, kes siin kannatlikult murelikele küsimustele vastavad. Tean, et paljud naised loevad neid küsimusi ja saavad oma muredele rahustavaid ja kasulikke vastuseid. Edu teile, head doktorid! Ja nüüd küsimus. Kas 2,5 cm müoomkasvaja võib põhjustada selist survet sooltele ja põiele, nii et püsivad pidevad valud vasakul alakehas (niudepiirkonnas) ja soolesisestele hemorroididele. Günekoloog saatis mu endoskoopilisele soolte uuringule, kus patoloogiat ei leitud. Kas müoom võib põhjustada ootamatuid paaripäevaseid verejookse?
Pärast emakapõletikku ja aastaid kestnud vererohkeid mensse saan Depo Provera süste iga 2 kuu (mitte 3!) tagant, et emaka limaskesta õhendada. Olen kaalus juurde võtnud 18 kg, midagi elulaadis pole muutunud. Kas süste tuleb teha kauem kui aasta ja kas müoom võib klimakteeriumiga iseenesest taanduda? Kas Depo Provera on ainus vahend tugeva migreeni põdejale, kellele antibeebi pillid ei olevat arsti väitel sobivad. Teine arst ei lubanud enam kasutada spiraale, sest 4 aastat tagasi leiti emakakaelal PAP !!! viirus. Tänan vastamast.

Arst vastas:

dr Aire Sekavin

Günekoloog

Tartu Ülikooli Kliinikumi Naistekliinik, Tähe Erakliinik

Tere.
Aitäh ilusate soovide eest!
2,5 cm suurune müoomisõlm ei põhjusta survetunnet põiele ja pärasoolele ning hemorroidide teket. Te ei kirjuta, kus Teie müoomisõlm paikneb. Kui Teil on emaka limaskesta alune müoomisõlm ( submukoosne sõlm), siis on võimalik, et esinevad tsüklivälised veritsused, kuna limaskest ei pruugi olla sõlme kohal täisväärtuslik. Samas võib veritsuse põhjuseks olla ka Depoo Provera kasutamine. Suure tõenäosusega on kaalu tõusu põhjuseks depoo preparaadi kasutamine. Kui Teil esinevad kaebused (kaalu tõus, tsükli välised veritsused ) võiks Depoo Provera kastutamise lõpetada ja valida endale teine rasestumisvastane meetod. Te ei kirjuta, kui vana Te olete ja kas plaanite edaspidi veel sünnitada. Kui olete >35 ja ei kavatse enam sünnitada võiksite kaaluda ka sterilisatsiooni võimalust. Sterilisatsioon ei mõjuta aga vereerituse kestvust, seega on võimalik, et taastuvad Teie vererohked menstruatsioonid. Emakasisene vahend ( nii vaskspiraal kui hormoonspiraal ) sobivad mõlemad migreene põdevatele naistele. Emakakaelalt leiti Teil suure tõenäosusega HPV (papilloomi) viirus. Kui Teie emakakaela PAP analüüs on korras, siis vaatamata HPV olemasolule võite soovi korral lasta panna endale spiraali. Oluline on käia kord ( või vajadusel paar korda) aastas günekoloogilises kontrollis. Kui emakakaelal on rakulised muutused olemas, tuleb emaka kael ära ravida ja selle järgselt asetada spiraal. Et Teil on emakas müoomisõlmeke, samuti, et Teil esinesid vererohkem menstruatsioonid soovitan otsustada hormoonspiraali kasuks.
Tervitades Aire Sekavin

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Menstruatsioon

Tere!

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija


Loe edasi

Konisatsiooni ja valud emakas

Tere!

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!

Loe edasi

Koposkoopia ja PAP test poole aasta pärast


Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

DRKadastik

Loe edasi

menses

Tere


Maie Väli

Vastas dr Maie Väli


Loe edasi

lõputu mure


Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 59-aastane


Loe edasi

Üleminekuiga või tõsine probleem?

Tere!

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija

Kaasajal püütakse vältida ...

Loe edasi

Emakakaelapolüübi eemaldamine ja tüsistused

Tere!

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli


Loe edasi

Advantani kasutamine


Maie Väli

Vastas dr Maie Väli


Loe edasi

rasedus ja testid


tsütoloogile uuring:
erotrotsüüdid -vähe
kokid-vähe
lameepiteel-palju
leukotsüüdid-palju

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!

Loe edasi

Konisatsiooni järgne paranemine

Tere. Konisatsioon tehti 16 märts. Paranemine toimus hästi kuni 25 vastu 26 käisin Tartu emos kuna tekkis verejooks.See peatati seal mingi rohuabil marliga.Nüüd 6 aprill pöördusin uuesti valvearsti juurde ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere, määrimist võib olla veel ehk paar nädalat. siis võite ka tööle minna. DRKadastik

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi