Soovin teada 02.02.04 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Kas menopausi ajal higistamine on normaalne ja väsimus,nõrkus?Olen 41a. ja kas selles vanuses võibki menopaus alata?
Miks või millest tekkivad munasarja tsüstid?Mul on neid ravitud,aga ikka mingi aja pärast tulevad tagasi -miks?
Mida võib teha kilpnääre,milliseid terviseprobleeme võib põhjustada?Üsna noorena tekkis mul kilpnääre,aga on jäänud pidama.Nüüd ta on nagu on,aga ma tahaksin teada,kas see on ka ohtlik?Kas võib kilpnääre ka edasi areneda ja mis põhjusel,et ma oskaks end siis hoida?

Arst vastas:

Maie Väli

dr Maie Väli

Günekoloog

Tartu Ülikooli Kliinikumi Naistekliinik,Tähe ja Elite Erakliinik

Tere! Menopausi jaoks olete Te liiga noor ja kui m.tsükkel on regulaarne,siis ei ole muretsemiseks põhjust.Kuna mainisite higistamist,väsimust ja nõrkust,siis võiksite minna endokrinoloogi vastuvõtule,et kontrollida kilpnäärme funktsiooni.Kilpnääre on olemas igal inimesel ,aga siin oleks vaja kontrollida,kas ei ole tegemist kilpnäärme ületalitlusega. Munasarja tsüstid on väga sagedane nähtus.Need kuuluvad munaraku küpsemise juurde.Kui aga ovulatsiooni ei ole,võib folliikel jääda persisteeruma ja imendub siis ise 1-2 m.tsükli vältel. Edu soovides,Maie Väli

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Tere. Soovin teada kas emakakaelas olev polüüp võib ka põhjustada tugevat valu alakõhu. Selline tuikav terav ja pikaajaline tavaliselt õhtuti ja ööse magada ei lase.

Tere.
Soovin teada kas emakakaelas olev polüüp võib ka põhjustada tugevat valu alakõhu. Selline tuikav terav ja pikaajaline tavaliselt õhtuti ja ööse magada ei lase.

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere, reeglina ei anna valu, aga välistada ei saa. Vahel valutab ka siis kui polüüp emakaõõnes. Soovitan igal juhul polüüp eemaldada. DRKadastik

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: