tsüst 28.01.04 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Olen 40 a. naine. Hiljuti avastati ultraheli uuringus 5x6 cm tsüst. Kas oleks mõistlikum võtta jälgimisaega, et tsüst iseenest kaoks või ei tohiks enam oodata ja peaks laskma opereerida.

Arst vastas:

Maie Väli

dr Maie Väli

Günekoloog

Tartu Ülikooli Kliinikumi Naistekliinik,Tähe ja Elite Erakliinik

Tere! Kui Teil kaebusi ei ole,võiks pisut oodata.Edu soovides,Maie Väli

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

munasarja tsüst

Tere!

Olen 26 aastane, sünnitanud ei ole. Hiljuti avastati ultraheli uuringul, et mul on 3cm suurune tsüst munasarjas. Mis võis põhjustada selle tekkimist ja kuidas on võimalik seda ravida? ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Suguküpsusperioodil on kõige sagedasemad funktsionaalsed ja põletikulised munasarjatsüstid. Jääb mulje,et Teil on tegemist follikulaartsüstiga,mis on öhukeseseinaline,läbipaistvat vedelikku sisaldav moodustis,mille ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi