Viljatus klamüdioosi tagajärjel? 22.01.04 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Lp dr Väli!
Olen 40.a naine. Mul on kaks täiskasvanud last, seega kaks sünnitust ja ei ühtegi rasedust peale viimast sünnitust üheksateist aastat tagasi. Seda kõike mingeid rasedusvastaseid vahendeid kasutamata. Peale teise lapse sündi oli mul emakakaelahaavand. Günekoloog, kes mind tookord ravis, küsis enne haavandi kõrvetamist, kas ma veel lapsi tahan ja selgitas, et kõrvetamise tagajärjel ei pruugi ma enam rasestuda. Hiljem on seda väidet mitu arsti kummutada püüdnud ja väitnud, et see ei saa kuidagi põhjuseks olla, kuna emakakael on kenasti paranenud. Mis Teie asjast arvate?
Aastat viis tagasi avastati mul klamüdioos, kusjuures arsti sõnul pikaajaline. Ravile allus ta igatahes kenasti, saime ühe korraga hakkama. Peale seda tegin läbi ultraheliuuringu, mille kohaselt on munajuhad läbitavad. Samuti sai tehtud ovulatsioonigraafik - käib kui kellavärk ja kõigest hoolimata ei rasestu ma endiselt.
Milliseid muutusi organismis peale munasarjade ummistumise veel klamüdioosi tagajärjel võib tekkida?

Arst vastas:

Maie Väli

dr Maie Väli

Günekoloog

Tartu Ülikooli Kliinikumi Naistekliinik,Tähe ja Elite Erakliinik

Tere! Klamüüdiainfektsioon annab väga sageli emakakaelapõletiku,kui seda ei ravita võib tekkida sisesuguelundite põletik.Chlamydia trachomatis-infektsioon on alati sugulisel teel leviv haigus ja peiteperiood võib olla mõnest päevast kuni aastani.Võib-olla peaks ka Teie partnerit uurima klamüdioosi suhtes ja vajadusel ka teda ravima.Igal juhul ei teeks paha meestearsti konsultatsioon ja sperma analüüs.Edu soovides,Maie Väli

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

tõestamine

Tere lp. dr.Litter!

Kas on võimalik klamüdioosi põdemist tõestada? Et kas see haigus võib ise ka "ära kaduda", s.t. et kunagi on põetud, aga nüüd enam pole? Nimelt pandi laparoskoopia järgselt ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija !

Meditsiinis on kõik võimalik. Kui õnnestub tõestada analüüsiga emakakaela kanalist, on väga hea. Praegu on valikanalüüsiks PCR-meetodi analüüs (150.-). Teil on õigus, haiguse ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi