Kandidoos 20.01.04 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere!
Kas kandidoos on pärmseenhaigus või lihtsalt seenhaigus..?
Mul on pidevalt vaevanud mure seenhaiguse pärast. Kui see ilmub, lähen kohe günekoloogi juurde, viimati kirjutati mulle Gyno-Pevaryl 150+kreem ka seal hulgas. Nüüd juba nädal aega see jama, jube sügelus ikka veel , kui natukene vaid on asi taandunud..Mida ma veel võiks kasutada, teisi kreeme, kui tihti võib tupeküünlaid kasutada, peaks äkki uuesti välja kirjutama? Miks seenhaigus nii tihti tagasi tuleb? Partneril kaebusi ei ole, kuigi vahepeal oli ta 4 kuud eemal, siis nagu ei olnud asi nii hull, kuid kui olime taas 3 nädalat koos, lõi mul jälle haigus välja, ja suvel on eriti hull, kui sügelus tagasi tuleb? Äkki ma ei tohiks pille võtta (Jeanine)??? Kas see võib mõjutada seenhaigust?
Või muutma toidumenüüd?

Arst vastas:

Katrin Seidelberg

dr Katrin Seidelberg

Günekoloog

Qvalitas Arstikeskus AS

Tere!
kandidoos e. tupe (pärm)seenhaigus on kõige sagedasem naiste arsti poole pöördumise põhjus. Soodustavateks faktoriteks seeninfektsiooni tekkeks on organismi vasupanuvõime langus(põetud haiguse järgi, stress-situatsioon jm.), pillide kasutamine, ravi antibiootikumidega. Kui tuperavi efekti ei anna ja probleem kordub, peab ravi tegema ka partner( ka siis, kui tal kaebusi ei ole). Parim on suukaudne seenevastane tablett.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Mure

Roosa määrimine peale vahekorda,ning valu ja kipitus tupes.Vahekorrad väga harvad.

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Vajalik on naistearsti kläbivaatus ja analüüsid, et täpsustada kaebuste põhjus. Kuna kipitustunnet tupes põhjustab kõige sagedamini kandidoos, siis kuni vastuvõtuni kasutage Canesteni tuperavi ...

Loe edasi

Kandidoos ja rasedus

Tere!
Olen 7 nädalat rase ja mul lõi välja kandidoos. Kas raseduse ajal võib kasutada mingit ravimit kandidoosi raviks ja millist?
Tänan

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere. Raseduse ajal tupeseen on üsna tavaline haigus. Nimelt immuunsüsteem raseduse ajal soodustab seene teket, Ravima peab ja selleks on olemas apteegis saadavad salvid või gloobulid. Nimeks on klotrimazool. ...

Loe edasi

Kandidoos ja pärmitabletid

Kas pärmitablettide võtmine toidulisandina soodustab kandidoosi teket ja arnegut? Kui kandidoos on juba diagnoositud, kas siis tuleks pärmitablettide võtmine lõpetada?

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija!
Sellist teaduslikku uuringut ei ole tehtud.
Arstid toetuvad vaid akadeemilisele teaduslikule meditsiinile.
Võite ise proovida, mis juhtub, kui tarvitate toidulisandeid ...

Loe edasi

mure

Millist raviskeemi soovitate kui möllavad mõlemad -nii kandidoos kui vaginoos?
Olen aru saanud, et see on väga kehv variant.
Tänan!

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere! Vaginoos ja kandidoos esinevad väga sageli koos , sest nenda põhjused on samad. Raviks soovitan Vagisani-tupekuule, et normaliseerida tupe mikrofloorat.
dr. Seemen

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: