pillide toime 09.01.04 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

tere!
kui mul lõpetb antibiootikumi kuur ära menses alguses, kas siis uue lehega alustades tuleb veel lisakaitsevahendit kasutada? kas antibiootikumide mõju on ka sinnamaani?

Arst vastas:

dr Aire Sekavin

Günekoloog

Tartu Ülikooli Kliinikumi Naistekliinik, Tähe Erakliinik

Tere.
Kui alustate uut tsüklit ilma antibiootikumideta, siis pille kasutades menstruatsiooni lõppedes on Teil olemas ka rasestumisvastane toime.
Tervitades Aire Sekavin

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Antibeebipillid ja kõhulahtisus

Lp dr Seemen!
Tarvitan regulaarselt neli viimast aastat antibeebipille Harmonet. Pakendi infolehel on kirjas, et kõhulahtisuse puhul peaks kasutama mittehormonaalset lisakaitset. Kuna põdesin 3-päevast ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,
mitu päeva kestav kõhulahtisuse korral on siiski võimalus, et pillide toime väheneb. Soovitan kõhulahtisusele järgneva 1 nädala jooksul kasutada lisakaitset (kondoomi).
Parimate soovidega,
Loe edasi

beebipillide mõjuaeg.

Tere,
Mure siis järgmine. Alustasin pillide esimest nädalat, kuid ununes pill võtmata. Tuli meelde alles siis kui oli möödunud 13 tundi. ( Nagu ma aru olen saanud, siis 12 tunni möödudes ei vähene ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere, Kui kasutate lisa kaitsevahendid peal pillide ununemist, siis rasestumise võimalus praktiliselt puudub. Öeldakse, et 12 tundi pillide toime veel olemas, kuid esimesel võimlausel peab pilli võtma. ...

Loe edasi

Pillide toime vähenemine

Tere!

Tarvitan antibeebipille Jeanine. Võtan neid hommikuti ja olen täheldanud, et tihti käin ka hommikuti WC-s. Tegemist ei ole küll kõhulahtisusega aga kas peaksin pillide võtmise aega muutma? ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija!
Roojamine 1x ööpäevas on normaalne. Ka ei mõjuta see antibeebipilllide toimet.
Oluline on , et tarvitate antibeebipille skeemi 21+7 järgi ja võtate sisse ühel ja samal kellaajal.
Loe edasi

Rasestumisvastased pillid ja dieetpreparaadid

Lugupeetud doktor Seemen

Kas samaaegne rasestumisvastaste pillide (Yarina) ja dieetpreparaatide kasutamine (Mate Figurel) võib põhjustada terviseprobleeme? Kui jah, siis milliseid?

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Üldjuhul võib kõiki looduslikul baasil dieetpreparaate kasutada koos teiste ravimitega, k.a. pillidega ja terviseprobleeme see kaasa ei too. Ainult juhul, kui dieetpreparaat põhjustab imendumishäireid ...

Loe edasi

logest ja antibiootikumid

Tere,
Tarbisin menstruatsiooni ajal antibiootikume ja mõni aeg ka pärast seda,samas alustasin ka Logesti uut lehte. Olen küll siit lugenud,et antibiootikumid põhjustavad teatud määral pillide toime ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Antibiootikumidega ravi ajal tuleb kasutada lisakaitsevahendit, kuna pillide toime nõrgeneb, s.t. nende rasestumisvastase toime efektiivsus langeb. Ehkki rasestumise võimalus on väga väike, ...

Loe edasi

pillid ja antibiootikum

Tere!
Kasutan pille diane-35, hakkan antibiootikume tarvitama. kas väheneb pillide rasestumisvastane mõju? (pille kasutan juba 3 nädalat ehk siis viimane nädal).

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere! Antibiootikumidega ravi ajal väheneb pillide toime ja seetõttu on ravi ajal vajalik kasutada lisakaitsevahendeid(kondoom),
dr.K.Seemen

Loe edasi

rasedusvastased tabletid

Tere!
Olen kasutanud 6 aastat Logestit. Kas vastab tõele, et pikka aega rasedusvastaseid tablette kasutades nende rasedusvastane toime väheneb? Kas peaksin äkki tegema pausi või Logesti millegi muu ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Pillide pikaajalisel kasutamisel nende toime ei lange. Samuti pole mõtet teha 1-2 kuulist pausi ega pille vahetada.
K.Seemen

Loe edasi

mirelle

Probleem nimelt selles, et ostsin eile kaks pakki Mirelle tablette, kodus selgus, et pakile on märgitud kõlblik kuni 02.2004, peaksin nende pakkidega alustama järgmisel nädala, aga kas ma võin neid ikka ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere! Võite kasutada, sest pillide toime pole nõrgenenud.
dr. K.Seemen

Loe edasi

ravi ja pillid

Tere doktor,

Minu küsimus oleks järgmine- kui arst kirjutab mulle ja mu partnerile välja klamüüdia ja ureaplasma ravi, mis saab siis pillide võtmisest?

Tarvitan Triminuleti pille. ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Tere Karol !

Iga eriala arsti tuleb alati teavitada pillide võtmisest. Ka pillide tarvitajad võivad haigestuda ja siis vajavad nad antibiootikume. Pillide toime väheneb "tugevate" antibiootikumide ...

Loe edasi

pillide efektiivsus

Tere! Olen lugenud, et pillide efektiivsust vähendab alkohol. Mida sellega mõeldakse?

Ise kasutan Femodeni.



Tänades,

Reelika.

Vastas dr Aire Sekavin

Alkoholi mõõdukalt tarbides ja regulaarselt pille kasutades ei tohiks pillide tõhusus küll langeda. Küll on seos teatud ravimitega, samuti võib rasestumisvastane toime langeda kõhulahtisuse ja oksendamise ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi