Metronidazol ja antibeebipillid 12.12.03 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere. Kas Metronidazol 500 mg 2X päevas mõjub antibeebipillidele (Diane-35) nõrgendavalt? Hakkasin neid võtma 4. tabletivabal päeval ja kokku 5 päeva (viimane päev langes kokku esimese "pilli" võtmisega). Samuti kasutasin esimesel pillivõtmise päeval Canifug küünalt. Kas peaksin kasutama lisakaitsevahendeid? Ja kui, siis kui kaua.

Arst vastas:

Galina Litter

dr Galina Litter

Günekoloog


Lugupeetud Küsija!
Pillide toimet vähendavad "väga tugevad" ravimid, n. tuberkuloosi ravimid.
Teie saate aru toime vähenemisest määriva vooluse tõttu, siis tuleks kasutada kondoomi.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Metronidazol ja alkohol

Tere,
Arst määras mulle ravimi Metronidazol nycomed. Neli tabletti ühel päeval. Hommikul võtsin tabletid ära, kuid kell 15.00 ajal jõin pokaali veini. Hiljem lugesin, et selle ravimiga ei tohi alkoholi ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija!
Andmetest selgub, et olete 25-aastane.
Nii ravimid kui ka alkohol on keemilised ühendid ("mürgid"), mille lagundamisega tegeleb organismis maks, see on suur koormus maksale; ...

Loe edasi

antibeebipillid ja küüneseene ravi

Tere,kasutan antibeebipille YARINA .Nahaarst kirjutas mulle välja küüneseene ravimi ORUNGAL 100mg-kas neid võib koos tarvitada ?Kas ORUNGAL vähendab Yarina toimet?
Ette tänades;

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! Orungal ei vähenda Yarina toimet.Edu soovides,Maie Väli

Loe edasi

voolus

Tere!
Mul on eritis tupest enne mensest paar päeva ja peale mensest paar päeva sellise spetsiifilise lõhnaga.Meenutab ammoniaagi lõhna: Spiraal on ka (paigaldatud 2000 a.septembris). Värvus on selline ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,
tegemist on bakteriaalse vaginoosiga, mis kujutab endast tupe mikrofloora häiret. Iseloomulik ongi vooluse väga ebameeldiv lõhn. Ilmselt on selle põhjuseks emakasisene vahend. Ravi on kas ...

Loe edasi

Minipillid

Enne mandlioperatsiooni ei tohi kombineeritud pille kasutada. Kas minipille võib ? Mitu nädalat enne operatsiooni peaks lõpetama pillide kasutamise ?

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija!
Enne igat operatsiooni on soovitav antibeebipillid lõpetada 2 kuud enne operatsiooni.

Loe edasi

Metronidazol ja antibeebipillid

Tere. Suur tänu Teile kiire vastuse eest! Muretsema pani just see, et kuna oli 7-päevane tabletivaba periood, siis ei olnud võimalik aru saada, kas määrib või mitte, kuna olid "päevad". Küll aga sooviks ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija!
Antibeebipillide toime laieneb ka 7-tabletivabale päevale, mil tekib menstruatsioonitaoline vereeritus. Kondoomi peaks kasutama vaid sugulisel teel levivate haiguste vältimiseks.
Loe edasi

beebipillid

Tere! Kas beebipillid on vastunäidustatud, kui mul on olnud munasarjas tsüst?

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija !

Antibeebipillid ei ole vastunäidustatud healoomuliste tsüstide ja tsüstoomide puhul anamneesis (eelnevalt). Pahaloomulistega on teisiti.

Naistearst Galina Litter,
Loe edasi

tere!

Kas antibeebipillid võivad hiljem põhjustada probleeme rasestumisega?

Ette tänades.

Vastas dr Aire Sekavin

Üldjuhul antibeebipillide kasutajatel ei ole hiljem rasestumisega probleeme. Küll võib (mõnikord) esimesel paaril kuul puududa ovulatsioon, mistõttu rasestumine ei ole võimalik.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi