naistehaigused 11.06.01 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere! Olen 42.aastane naisterahvas ja mul on üks keisrilõikega sündinud laps. Kogu elu on olnud mul mensturatsioonid väga valulikud ja küllaltki vererohked. Kunagi lasin ka paigaldada spiraali, kuid suurte valude ja vererohkuse tõttu tuli see eemaldada. Selle aasta jaanuaris käisin ma arsti juures, kuna pikaajalised verejooksud on mind lõplikult ära kurnanud. Iga sellise mensturatsiooni lõpus seisan vaevalt jalgadel suure verekaotuse tõttu. Ultraheli läbivaatusel õeldi, et mul on emakas mingi moodustis (mioom) ja soovitati teha puhastus, millest ma loobusin ja läksin teise arsti juurde, kus analüüside tulemusena õeldi, et mul puuduvad östrogeenid ja määrati raviks demodeni, mida ma alates veebruarist olen korrapäraselt võtnud. Läks nagu paremaks, kui välja arvestada kohutav kehakaalu kasv. Nüüdseks on suured verejooksud taas käes. Arst ütles, et tabletid jäävad mulle nõrgaks ning ütles, et tuleb hakata tegema mingeid süste, mis mensturatsiooni üldse ära võtavad.

Tahaksin teada, millest sellised vererohked mensturatsioonid on tekkinud ja kas neid saab lõplikult ravida. Olen nendest täiesti ära kurnatud. Omal algatusel võtan raua tablette, et ei tuleks verevaesust, ei tea kas ainult aitab. Tahaksin ka teada, kas need süstid on ohtlikud ja kuidas nad mõjuvad. Pean ka kurvastusega lisama, et mul on väga pingeline vaimne töö ja suitsetan üle ühe pakki sigarette päevas.

Tänan Teid ette vastuse eest!

Arst vastas:

Ülle Kadastik

dr Ülle Kadastik

Günekoloog

Tartu Ülikooli Kliinikumi Naistekliinik, Elite Erakliinik

Kõigepealt, kui teil on healoomuline lihaskoe kasvaja MÜOOM, siis peab täpsustama selle lokalisatsiooni emakas ja suur tõenäosus ,et verejooksud on tingitud sellest. Kui sõlm paikneb rohkem emakaõõnes, siis süstid, ega tabletid suurt ei aita. Tuleks opereerida, mida tänapäeval on võimalik teha emakat säästvalt. Proovipuhastust soovitaksin juhul , kui sõlm ei ole emakaõõnes, selleks et täpsustada verejooksu põhjust. Sageli on kaasuvana ka limaskesta paksenemine emaka müoomi korral. Kui sõlm on lihase sees või kasvab emakast väljapoole, siis väikeste sõlmede korral saab esialgu jälgida. Samas kui kaebusteks on verejooksud, siis arvaksin et peab midagi ette võtma. Süstid võivad kegendust anda, kuid päris müoomi need ära ei võta. Femoden on teile üldse vastunäidustatud, kuna te suitsetate.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

naistehaigused

tere kirjutasite mulle östrogeeni2mg ja duphastooni mis peaksid esile kutsuma menstruatsiooni.kui olen ära võtnud esimesed 28 östrogeeni tabletti,kas siis alustan 29 päeval kohe uuelt lehelt,või peab ka ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! Kuna olete 40 aastane( ilmselt varem tarvitasite Climeni),siis lõpetades östrogeenitabletid koos duphastoniga(viimased 10 päeva tarvitada tablette koos,pidage vahet üks nädal ja vereerituse ilmudes ...

Loe edasi

naistehaigused

Tere!
Veebruarikuus amputeeriti emakas müoomi tõttu. Praegu probleeme pole.Küsimus selles, kuna võib hakata käima kuumas vannis, seni olen käinud saunas ja dušši all.

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Reziim on neli- viis nädalat, peale seda võite kõike teha. Dr kadastik

Loe edasi

naistehaigused

Tere!
Avastasin,et mul on häbememoka peal punn(suuruselt nagu hernetera,kõva ja valulik!) Sekspartner juba 7aastat sama! Teie vastust ootama jäädes!!!
Tänan

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Usun, et teil on põletikuline punn, mis ei pruugi olla suguhaiguslik. Minge günekoloogi poole ja tõenäolislet tuleb see avada kirurgiliselt. dr Kadastik

Loe edasi

naistehaigused

OLEN KOLMANDAT KUUD RASE.ARST SAATIS MIND KOLPOSKOOPIAT TEGEMA.PANI LIHTSALT AJA KINNI, AGA MIDAGI TÄPSEMALT EI SELETANUD.MILLEKS SEE VAJALIK ON?

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Kolposkoopia on täpsem emakakaela uuring juhul kui on tegemist kas emakakaela muutusega tsütoloogilisel preparaadil või on silmaga nähtavad muutused emakakaelal, mida peaks suurendusega vaatama ja vajadusel ...

Loe edasi

naistehaigused


Kui on määratud ravi, et 6 - l järjestikul päeval tuleb võtta ravimit " ARILIN " ja kasutada vaginaalküünlaid. Millest on see haigus tingitud ?

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! Niisugust raviskeemi kasutatakse tavaliselt trihhomonasest põhjustatud tupe põletiku korral,aga ka bakteriaalse vaginoosi korral. Aitab mõlema haiguse puhul.Edu soovides,Maie Väli

Loe edasi

naistehaigused

Mul avastati selline haigus nagu glamüüdia (ei tea kas kirjapilt on õige).Millest selline haigus tekib ja kas see on probleemiks lapse saamisel. Kas sellesse haigusesse on nakatunud ka minu mees.
Tänulikult ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere,Aire! Klamüüdia põhjustab emakakaela põletikku,avaldudes emakakaela silinderepiteeli punetusena ,tursena ja kollaka eritisena.Klamüüdia on rakusisene bakter,mis kasvab ja paljuneb aeglaselt.Klamüüdia ...

Loe edasi

naistehaigused

Tere dr.Galina Litter.
pöördun teie poole küsimusega miks ma hommikuti oksendan Rasedust mul kindlaks tehtud ei ole aga igal hommikul peale üles tõusmist pool päeva veedan oksendades.kõht ka valutab ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Murelik Patsient!
Kuna olete kuu aega oksendanud, peate koheselt pöörduma haigla valvegünekolooglie (hommikul). Temperatuuri tõus võib olla vedeliku puudusest.
Vajate uuringuid ja ...

Loe edasi

naistehaigused

kas mükoplasmoos on ainult tupes või võib esineda ka välissuguelunditel? Kas peab ka partnerit ravima juhul, kui temaga pole päris vahekorras olnud, vaid on olnud väliste suguelundite ja peenise kokkupuude ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Mükoplasma on tupes ja emakakaelal. Ravima ei pea partnerit. dr. Kadastik

Loe edasi

Naistehaigused

Mis uuring on kolposkoopia

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Kolposkoopia on uuring, mille käigus vaadatakse emakakaela kolposkoobiga. Kolposkoop on 10-40 korda suurendav instrument, mis võimaldab emakakaela täpsemalt uurida. Vajadus kolposkoopiaks tekib ...

Loe edasi

naistehaigused

Lp. Dr. Litter'



Sooviksin teada kas see nn. "kõrvetamine" emakakaelal on kuidagi ohtlik ka edaspidiseks rasestumiseks kui ühtegi rasedust veel olnud pole ?

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Tere!

Diatermokoagulatsioon ei ole ohtlik edaspidiseks rasestumiseks.

Kuid sünnitamata naisel peaksid selleks olema veenvad tõestatud põhjused.

Paluge raviarstilt informatsiooni.
Loe edasi



Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi