Antibeebibillid 04.12.03 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Probleem seisneb selles, kas võtta järgmine tablett või mitte. Kasutan viimased viis kuud Tri-minuletti,esimesed kaks kuud oli iiveldust ja pearinglust, mensese ajal tuleb väga vähe verd,ainult siis, kui tualetis käin ja veri on n-ö limane, kas see on normaalne. Samuti esineb tugevaid peavalusid.Nüüd viimased 2-3 nädalat tunnen aeg-ajalt tugevat valu rinnus ning täna 4.12 jüba terve päev ,tervis on muidu korras.Lugesin tabletide infolehte, et sellise sümptomi puhul tuleb võtmine katkestada.Seega ei julge võtta järgmist tabletti. Pakendist on võetud 5 tabletti ja järgmise jätan võtmata.Sünnitasin 1,8 aastat tagasi lapse ,siis ei sobinud ka Micro30 ja edaspidi ka Jeanine, veritsus ei lakanud.Kui tablette ei võtta tekivad tsüstid.Mis vahe on kombineeritud tablettidel ja tavalitel, kas kombineeritud on tervisele kahjulikumad?Mis juhtub kui jätan pooleli tabletid pakendi keskel ja kas tohib mõne päeva pärast uuesti võtta, kui olen saanud infot?Rasestusin Duphastoni abiga(kui see on oluline).Enne sünnitust kasutasdin Trikvilari, aga seda ei tahtnud arst enam kirjutada, olen votnud ka Dianesid.Mida teha?

Arst vastas:

Galina Litter

dr Galina Litter

Günekoloog


Lugupeetud Küsija!
Küsite mida teha.
Vastus on traditsiooniline, tuleb pöörduda plaanilises korras naistearstile nõustamiseks.
1) antibeebipillide positiivseks kõrvaltoimeks on vererituse vähenemine
2) tabletid tuleb katkestada vaid migreenihoo ägenemisel
3) kui katkestate tabletilehe, tekitate tsüklivälise veritsuse
4) antibeebipille määratakse fenotüübi järgi ja nõustatakse patsienti
5) Teil on kollakeha hormooni puudulikkus, ning vajate ravi, mida saate ka tarvitades antibeebipille.
Vajate reaalset nõustamist.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

HPV ja antibeebibillid

Tere!

Olen 35-aastane naine.Mul avastati HPV-viirus, mis toob kaasa kõrgenenud riski emakakaelavähile. Kas peaksin loobuma antibeebibillide kasutamisest, kuna need soodustavad emakakelavähi ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija!
Toetan Teie valikut.
1. Üle 35-aastastele ei ole kombineeritud antibeebipillid esimene valik.
Üle 35-aastastele suitsetavatele naistele on keelatud ordineerida kombineeritud ...

Loe edasi

antibeebibillid

Tere!
Palun selgitage võimalikke ohtusid, mis kaasnevad beebibillide kasutamisega 35-aastasel suitsetaval naisel. Olen kuulnud, et on mingid ohud teatud tingimustel, ent mis ohud ja millistel tingimustel, ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

TERE. Kui te olete sutsetav ja üle 35 aasta vana ning kasutate antibeebi pille, siis teil on oluliselt tõusnud risk haigestuda veresoonkonna tromboosi. Pillid ise tõstavad verehüübimist ja sutsetamine ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi