mure 28.11.03 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Olen 22 aastane.11kuud tagasi sündis keisriga laps,37 nädalal.Kui sünnitama läksin,öeldi,et mul on emakakaela haavand.Võetti proovid ja öeldi,et tuleb keiser.Ei tea,kas haavandi pärast või lapse väikse kaalu pärast-1486 g.Minu seisundist ja analüüsidest ei räägitud midagi.Kui meid välja kirjutati küsisin,mis saab sellest haavandist,siis lubati asja uurida.Ja tuligi vastus,minge 1,5 kuu pärast kordus analüüsile.1 kuu hiljem läksin günekoloogi juurde sünnituslehe pikendust saama ja küsisin ka proovi kohta,aga öeldi,et ole rahulikult natuke aega lapsega kodus siis uurime.Aa ja seda ka,et huvitav,alguses oli see proov korras.Lugesin nüüd netist,et selliseid asju peab kiiresti ravima hakkama,see võib olla tõsine haigus.Kas mul see ei ole siis järelikult nii tõsine?Mllest see haavand mul siis tuli nii äkki.Unustasin,raseduse alguses raviti mul mükoplasmoosi.Olen väga mures oma tervise pärast.Kardan,et võib tulla vähk.Palun avaldage oma arvamus selle kohta.Ette tänades.

Arst vastas:

Katrin Seidelberg

dr Katrin Seidelberg

Günekoloog

Qvalitas Arstikeskus AS

Tere! Arvan, et muretsemiseks pole põhjust. Emakakaela ektoopiat("haavand " kõnepruugis) esineb sageli noortel naistel. Keisrilõiget emakakaela "haavandi" tõttu ei tehta. Pöörduge naistearsti poole PAP analüüsiks.Kui analüüs on korras, tuleb seda aastas 1 kord korrata. Juhul, kui analüüsis on emakakaela rakkude muutused, siis tuleb vastavalt nende muutuste raskusele teha kolposkoopia või korrata analüüsi 2-3 kuu möödudes.
dr. Seemen

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Rinnavähk imetamise ajal


Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!

Loe edasi

Kas võtta SOS-pilli?


Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!

Loe edasi

Fibroadenoom ja peanaha mesoteraapia


Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik


Loe edasi

Antibeebipillide (Yasminelle) kasutamise lõpetamise mõju organismile

Tere

Mu küsimus puudutab antibeebipillide mõju organismile.

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik


Loe edasi

Mükoplasma bakter


Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija!
Andmetest selgub, et olete 41-aastane.

http://www.eusti.ee/wp-content/uploads/2016/11/Ravijuhis_2015.pdf
Loe edasi

Müoom ja hüpotüreoos

Tere!

Olen 51aastane naine.
Mul on juba paar aastat diagnoos müoom.
Sain niisugused ultraheli ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli


Loe edasi

Valu paremas pool kubemes ja puusa piirkonnas.


Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik


Loe edasi

Hormonaalne tasakaal pärast sünnitust

Tere!

Sünnitasin 25.09.2016.

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli


Loe edasi

SOS pill


Paar tundi hiljem oli uus vahekord, ja kuna ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!

Loe edasi

Rasedus ja kõrge vererõhk


Maie Väli

Vastas dr Maie Väli


Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi