Leukotsüüdid analüüsis 26.11.03 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere! Olen 34 a. 2 lapse ema, väiksem on 11-kuune, kes saab veel 1-2x päevas rinda. Kui väiksem oli 5-kuune, tegin aborti. Selle järgselt sain 3 päeva antibiootikumi ravi, kuna tekkis põletik ja tehti järelpuhastus. Hiljem võetud analüüsid olid korras. Hakkasin võtma Micro-30 pille ja algas regulaarne menstruatsioon. Paar kuud tagasi, kui soovisin spiraali paigalda, oli analüüsis massiliselt leukotsüüte. Sain jälle ravi (3 kuuli). Järgmises analüüsis olukord täpselt sama. Sain uut ravi (10 kuuli). Viimases analüüsis leukotsüüte küll vähem, kuid ikka 40-50%, nii et spiraali panna ei saa. Arst arvas , et ootame ja vaatame. Võetud on ka kõik võimalikud külvid emakakaelalt, mis olid korras. Millest ikkagi see leukotsüütide vohamine ja mitte allumine ravile. Arst arvas, et see võib olla lihtsalt stressist ja organismi vastupanuvõime langusest peale sünnitust ja aborti. Kuidas neist ikkagi võitu saada ja kas selline leukotsüütide vohamine on tavaline (et ootame ja vaatame)?

Arst vastas:

Katrin Seidelberg

dr Katrin Seidelberg

Günekoloog

Qvalitas Arstikeskus AS

Tere! Milliseid külve emakakaelast on võetud, on siiski raske ennustada. Kui PAP , klamüüdia analüüs ja bakterioloogiline külv on korras, võib spiraali asetada. Leukotsüütide hulga pidev jälgimine pole vajalik. Kui on tegemist tupe puhtuse häirega (vaginoos), soovitan teha suukaudse ravi Metronidazoliga.
dr. Seemen

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

PAP-testi tulemused

Tere.

Olen mittesünnitanud naine. Käisin günekoloogi vastuvõtul ja tegin ka PAP-testi. Viimase aasta jooksul on mul olnud kollaskeha tsüst, mis nüüdseks on läinud. Kuid arst leidis ultraheli ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,
PAP test hindab emakakaela rakke. NILM tähistab, et tegemist on normaalsete rakkudega, s.t. atüüpilisi rakke pole. Reaktiivsed muutused viitavad põletikulisele reaktsioonile, sageli kirjeldatakse ...

Loe edasi

PAP-testi tulemused

Tervist,

Loodan väga, et Teie oskate mind aidata. Olen 25-aastane sünnitamata naine, aborte pole teinud, suguhaigusi pole olnud. Kindel partner juba viimased viis aastat, beebipille pole ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,
PAP test hindab emakakaea rakke ja selle alusel saab diagnoosida emakakaela vähieelseid muutusi. PAP test kirjeldab eraldi muutusi emakakaelal nii lame- kui ka silinderepiteelis, samuti kirjeldab ...

Loe edasi

emakakaela põletik

TERE!olen 36.a 1 laps.eemaldati spiraal enne uue panemist tehti analüüsid -tulemuseks emakakaela limaskesta krooniline põletik.vastuvõtule pääsen 1 näd. pärast et siis alustada ravi .rohkem selgitusi ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere.Emakakaelast võetud analüüsis võivad olla rohkenenud leukotsüüdid, mis viitavad mingile põletikule. Vajadusel tehakse täpsustavad külvid, et selgitada tekitaja ja vastavalt sellele ,määratakse ravi. ...

Loe edasi

Mirena

Kas Mirena võib olla PAP- viiruse leviku ja arengu intensiivistajaks?

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere! Kui Pap-analüüsis on leitud HPV viirus, siis pole selle tekitajaks Mirena.
Soovitav on määrata HPV tüüp ja jälgida rakulisi muutusi emakakaelas Pap- analüüsis vastavalt vajadusele 3-6 kuu järel.
Loe edasi

Naistehaigused

Mis uuring on kolposkoopia

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Kolposkoopia on uuring, mille käigus vaadatakse emakakaela kolposkoobiga. Kolposkoop on 10-40 korda suurendav instrument, mis võimaldab emakakaela täpsemalt uurida. Vajadus kolposkoopiaks tekib ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi