müasteenia gravis ja antibeebipillid 18.11.03 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere!
Olen 20ndates naine. Paar aastat tagasi diagnoositi mul lihashaigus Müasteenia gravis. Hetkel olen võtnud pool kuud tablette Harmonet. peale tableti võtmist tunnen kohtuvat väsimust ja tunnen, et haigus annab endast rohkem tunda kui varem. Seoses selle haigusega on mõned ravimid haigusega vastuolus(just lihastlõõgastavad ravimid). Kardan, et nimetatud tabletid ei ole kooskõlas minu haigusega. Oskade ehk aidata või soovitada tablette, mis mulle sobiksid?

Arst vastas:

dr Aire Sekavin

Günekoloog

Tartu Ülikooli Kliinikumi Naistekliinik, Tähe Erakliinik

Tere.
Alustades rasestumisvastaste tablettide kasutamist võib mõnikord esimesel kuul olla enesetunde muutust, tsüklivälist veritsust, iiveldust jne. See on tingitud organismi hormoonstaatuse muutusest ja möödub juba tavaliselt teisel pillikasutamise kuul (nn harjumisaeg ravimiga). Arvan, et Teie puhul võikski olla sellega tegemist. Konsulteerisin ka ravimesitlejaga, kelle sõnul ei peaks rasestumisvastased pillid Teie põhihaiguse kulgu halvendama. Kui ka teisel tabletikuuri ajal esinevad sama tüüpi kaebused võite kaaluda oma raviarstiga ka pillide vahetamist. Harmonet on madaladoosiline rasestumis vastane pill, kuid vajadusel võib kasutada veelgi madalama hormooni sisaldusega pille.
Tervitades Aire Sekavin

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Raske düsplaasia

Tere!
Panen siia oma analüüside vastused.
Pap test: HSIL
hpv: 18
Chlamydiatrachomatic: negatiivne
Mycoplasma genitalium: negatiivne

Biopsia vastus: TELLITUD ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere. Seljavalud küll ei tohiks olla seotud düsplaasiaga, võimalik, et mingi osa on närvisüsteemil. Võimalik ka , et selajvalude kadumist seletaks juhusliku kokkusattumisega kaela konisatsiooniga. Ju vist ...

Loe edasi

Konisatsioon

Tere! Mind suunati hiljuti konisatsioonile, kuna kolposkoopial võetud proov näitas dysplasia epithelii gravis, Cin III, cervitis chronica. Konisatsiooni teinud arst on kirjutanud epikriisis, et teostatud ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija! Andmetest selgub, et olete 29-aastane. On teostatud kolposkoopia ja sihtbiopsia. Tähtsaim ongi ära oodata patoloogilis-histoloogilise vastuse tulemus. Sellest sõltub edasine jälgimine ...

Loe edasi

antibeebipillid ja küüneseene ravi

Tere,kasutan antibeebipille YARINA .Nahaarst kirjutas mulle välja küüneseene ravimi ORUNGAL 100mg-kas neid võib koos tarvitada ?Kas ORUNGAL vähendab Yarina toimet?
Ette tänades;

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! Orungal ei vähenda Yarina toimet.Edu soovides,Maie Väli

Loe edasi

Minipillid

Enne mandlioperatsiooni ei tohi kombineeritud pille kasutada. Kas minipille võib ? Mitu nädalat enne operatsiooni peaks lõpetama pillide kasutamise ?

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija!
Enne igat operatsiooni on soovitav antibeebipillid lõpetada 2 kuud enne operatsiooni.

Loe edasi

beebipillid

Tere! Kas beebipillid on vastunäidustatud, kui mul on olnud munasarjas tsüst?

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija !

Antibeebipillid ei ole vastunäidustatud healoomuliste tsüstide ja tsüstoomide puhul anamneesis (eelnevalt). Pahaloomulistega on teisiti.

Naistearst Galina Litter,
Loe edasi

tere!

Kas antibeebipillid võivad hiljem põhjustada probleeme rasestumisega?

Ette tänades.

Vastas dr Aire Sekavin

Üldjuhul antibeebipillide kasutajatel ei ole hiljem rasestumisega probleeme. Küll võib (mõnikord) esimesel paaril kuul puududa ovulatsioon, mistõttu rasestumine ei ole võimalik.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi