Ureoplasma 30.05.01 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Abordieelsetel analüüside tegemisel öeldi, et ureoplasma proov on positiivne. Öeldi ka, et see ei pruugi tulla tavalisel günekoloogilisel uuringul välja, aga kuna käisin erapolikliinikus, tehti põhjalikud analüüsid. Muud analüüsid olid korras. Mis haigus on ureoplasma? Määrati antibiootikumikuur nii mulle kui ka mehele, kes paar kuud tagasi uuringutel käies väitis ennast terve olevat. Ka praegu ütleb, et kaebusi ei ole. Ka ise võin väita, et mingeid kaebusi mul pole olnud, mis sümptomid sellel haigusel siis on, kui kaebusi ei ole? Kas see haigus on nakkav ja kas võib olla võimalik, et on tegemist kolmanda osapoolega? Kas see võib olla korduv või on võimalik ta korraga välja ravida?

Tänan.

Arst vastas:

dr Aire Sekavin

Günekoloog

Tartu Ülikooli Kliinikumi Naistekliinik, Tähe Erakliinik

Ureaplasmoos on sugulisel teel leviv haigus. Umbes 60 % tervetest naistest võib tupest leida ureaplasma pisikuid. Kui nende konsentratsioon on madal, ei põhjusta need kliiniliselt avalduvat põletikku. Kui organismi kaitsevõime mingil põhjusel langeb , võivad pisikud hakata vohama ja põhjustada tupe, emaka ja väikevaagna põletikku. Et on leitud seos viljatuse, emaka põletike (sealhulgas sünnitus ja abordijärgsete põletike) ja ureplasmoosi vahel , soovitatakse teha kindlasti ravi ( kui pisiku konsentratsioon on lubatust kõrgem). Kui Teil on võetud see analüüs esimest korda, ei saa küll kindlalt öelda, et olete selle saanud just praegu, võimalik on ureaplasma pisiku kandlus pikemat aega ilma kliinilise avaldumiseta. Haiguse ravimiseks tuleb ravida kõiki osapooli, ainult siis on tervistumine võimalik. Kui antibiootikumikuuri tagajärjel jääb ureaplasma positiivseks madalas konsentratsioonis, ei pea Te korduskuuri tegema.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Pillid ja päevad

Tere!

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 23-aastane


Loe edasi

Pillide lõpetamise kõrvalmõjud


Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!

Loe edasi

Menstruatsioon

Tere!

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija


Loe edasi

Kahe tableti võtmine

Teiseks küsimuseks ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!

Loe edasi

Konisatsiooni ja valud emakas

Tere!

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!

Loe edasi

Koposkoopia ja PAP test poole aasta pärast


Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

DRKadastik

Loe edasi

menses

Tere


Maie Väli

Vastas dr Maie Väli


Loe edasi

lõputu mure


Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 59-aastane


Loe edasi

Üleminekuiga või tõsine probleem?

Tere!

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija

Kaasajal püütakse vältida ...

Loe edasi

Emakakaelapolüübi eemaldamine ja tüsistused

Tere!

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli


Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi