seks.huvi langus 12.03.01 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Olen 45 aastane naine. Viimasel ajal olen märganud enda juures seksuaalhuvi langust. Kas tõesti pean tundma ennast juba praegu vana naisena? Veel ei tahaks. Pealegi lasin alles hiljuti intiimelu uue kvaliteedi nimel teha tupeplastikat (olen sünnitanud kolm suure kaaluga last). Kuigi olen selline tüüp, kes otsesest vaginaalsest ühtest orgasmi ei saa(vähemalt siiani ei ole saanud) .Nüüd ei ole ka kliitori stimuleerimine enam nii efektiivne. Loodan väga, et tänapäeva teadus ja meditsiin on Teie vahendusel võimelised mind ja minu abielu aitama!!

Arst vastas:

Maie Väli

dr Maie Väli

Günekoloog

Tartu Ülikooli Kliinikumi Naistekliinik,Tähe ja Elite Erakliinik

Naisel kujutab erutumine endast samalaadset närvisüsteemi poolt juhitud protsessi kui mehe erektsioon.Seksuaalhuvi langust võivad põhjustada pinged partnerlussuhetes ,aga ka väsimus,kurnatus ja masendus. Endokriinsetest põhjustest on tavalisem östrogeenipuudus,mille mõju seksuaalsete soovide tekkimisele on individuaalne. Östrogeenid hakkavad tavaliselt vähenema üleminekueas,kuid see nähe võib osal naistest ilmneda juba enne menstruatsioonide ärajäämist. Östrogeenipuudulikkuse ravimine aitab seda probleemi lahendada.Samaaegselt paranevad muud suguelu takistavad tegurid,nagu limaskestade kuivus ja nende õhenemisest tingitud valutundlikkus. Kuna Te olete senini saanud rahuldust kliitori stimuleerimisest, soovitan asendit,mille puhul on mees selili ja naine tema peal.Poos võimaldab nii kliitori stimuleerimist mehe häbemeluu abil kui ka mõnuaistinguid tupes. Kuna kliitor ja mehe suguti on keha erogeenselt kõige tundlikumad piirkonnad siis nende elundite sarnase ehituse töttu uurtitakse praegu,kas uus kõmuravim VIAGRA võiks suurendada naise orgastilisust.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

logest ja antibiootikumid

Tere,
Tarbisin menstruatsiooni ajal antibiootikume ja mõni aeg ka pärast seda,samas alustasin ka Logesti uut lehte. Olen küll siit lugenud,et antibiootikumid põhjustavad teatud määral pillide toime ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Antibiootikumidega ravi ajal tuleb kasutada lisakaitsevahendit, kuna pillide toime nõrgeneb, s.t. nende rasestumisvastase toime efektiivsus langeb. Ehkki rasestumise võimalus on väga väike, ...

Loe edasi

?

millest võib olla tingitud menstruaaltsükli häired? Kui "päevad" pole hakanud juba pea nädalat? Vahekorras ei ole olnud

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Kõige sagedamini põhjustab tsüklihäireid kaalu muutus, eriti just kiire kaalu langus ja muidugi stress ja emotsionaalne pinge! Kui päevad iseenesest ei hakka, on võimalik neid ravimitega esile ...

Loe edasi

Suguelu probleem

Mul on mure... Mul ei ole seksi aeg enam nii hea kui kunagi. Võtan rasestusvastaseid tablette - kas see võib äkki sellest tingitud olla?
Kuidas valgest voolusest lahti saada?

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere! Pillide võtmisega võib tõepoolest kaasneda liibido langus ja ka rohkenenud voolus.
dr. Seemen

Loe edasi

hormoonspiraal Mirena

Kas hormoonspiraali Mirena kasutamisel võib ilmneda kõrvalmõjusid?

Näiteks ebastabiilsus närvikavas.kehakaalu tõus,tselluliidi kiirvohamine,kõhuvalu.voolus,libiido langus? Olen 28 aastat vana ...

Vastas dr Aire Sekavin

Rasedusest hoidumiseks on mitmeid võimalusi. Üks parematest neist on Mirena. Mirenast eraldub igal päeval väike kogus hormooni, mille toime enamjaolt on lokaalne. Siiski võib mõnel naisel olla ka väheseid ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi