juuste väljalangevus 02.10.03 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

tere,
mul mure juuste väljalangevusega. Olen 24 aastane. Sünnitasin 1,5 aastat tagasi poja. Kuni lapse 2-kuuseks saamiseni polnud juustega probleemi. Kuid siis algas täielik õudusunenägu.Tundus et pole palju jäänud kiilaspäisuseni. Kuid õnneks nii see ei läinud.Aga mure on siiani väga suur. Nimelt tuleb juukseid iga pesukorraga nii palju et jääb tunne nagu nad oleks lihtsalt lahti. Ja pärast pesu ei saa käia lahtiste kuustega kuna siis on kogu mu selg karvu täis. Arvasin vahepeal et äkki tingitud kaalu järsust langusest- 6 kuuga 12 kg, olin 82kg ja nüüd 70, kuid see ei saa olla nii, kuna alla hakkasin võtma alles selle aasta jaanuarist.Äkki oskate nõu anda, mida teha. Olen proovinud platsenta ekstrakti kapsleid- edutult
Ette tänades Kristel

Arst vastas:

Maie Väli

dr Maie Väli

Günekoloog

Tartu Ülikooli Kliinikumi Naistekliinik,Tähe ja Elite Erakliinik

Tere,Kristel! Võimalik,et laiaulatusliku juuste väljalanguse põhjuseks on tõepoolest kiire kehakaalu langus.Võiksite siiski käia ka endokrinoloogi konsultatsioonil,et välja lülitada kilpnäärme patoloogia.
Esialgu soovitan Teil apteegist käsimüügist osta VIADERMI ja tarvitada seda 3-4 kuud 1 kapsel päevas.Juukseid soovitan pesta PREGAINE shampoonigaja pähe määrida REGAINE juuksevedelikku.Juuste väljalangusel on omad perioodid ja need tuleb üle elada.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Juuste väljalangus

Olen väga mures oma juuste välja langemise pärast. Päevas langeb juukseid ebanormaalselt palju. Ise olen 24.a, sünnitanud pole, 10a. oli operatsioon.

Ette tänades
Ela

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere,Ela! Juuste väljalanguse põhjuseks võib olla stresssituatsioon,Ühekülgne ja vitamiinidevaene toitumine ning mõned kroonilised haigused.Soovitan Teil pöörduda oma murega perearsti vastuvõtule ja kui ...

Loe edasi

juuste väljalangemine


Tere!
Olen 19aastane ja mul on probleeme juuste väljalangemisega.
Mida peaksin tegema ?

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! Peaksite
konsulteerima nahahaiguste arstiga ja endokrinoloogiga. Mõnikord vöib põhjuseks olla ka vähene toitumine ja stress.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: