põletikud 18.09.03 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere,

olen juuli lõpust peale maadelnud igasuguste põletikega. Juuli lõpus algas põiepõletik, mida ravisin põie teedega. Nädala pärast oli enam-vähem üle, kui mul oli naistearsti vastuvõtt tavapäraseks kontrolliks. Igaks juhuks võeti proovid, et ega põletik ei ole kuskile üle kandunud, tehti ka klamüüdia proov. Kõik oli korras. Vahelduva eduga kestis põiepõletik edasi ja kahe nädala pärast läksin perearsti vastuvõtule, sest paar päeva kestis kõrge palavik. Võeti proovid, kõik oli korras, neerudes midagi ei olnud, antibiootikume raviks ei määratud. Septembri alguseks oli põiepõletik taandunud, kuid kergelt hell tunne oli alles. Nädal tagasi tekkis tupeseen (diagnoosi panin ise siit loetud küsimuste-vastuste puhul), sügelus, kerge paistetus suguelunditel ja teraline vähene voolus. Voolust on vähem kui tavaliselt. Ostsin femigeli ja praeguseks on need nähud taandunud. Praeguseks on aga alles ajutine hell tunne ja ma ei tea, kas tegemist on ikka jätkuva põiepõletikuga või tupeseenega. Peale selle on mul imepeen haavand tupe lähedal, mis oli juba naistearsti vastuvõtu ajal, kuid selle kohta midagi ei öeldud. Millest see võiks tingitud olla? Raviteesid põiepõletiku vastu joon edasi, jogurtit ka, samuti võtan punase päevakübara tinktuuri. Kuna arstide juurde on pikad kuuajalised järjekorrad, siis kas on veel midagi, mida ma saaksin teha? Kas selline kohatine jätkuv hell tunne alakõhus on normaalne, et paranemine võtabki rohkem aega? Ja kas peale günekoloogi peaks perearstile ka aja kinni panema?
Ette tänades,
Kaia 27

Arst vastas:

dr Aire Sekavin

Günekoloog

Tartu Ülikooli Kliinikumi Naistekliinik, Tähe Erakliinik

Tere Kaia.
Vajaksite nii naistearsti kui perearsti konsultatsiooni. On võimalik, et põie tundlikkus peale põletikuravi veel püsib. Samuti on võimalik, et lahkliha ja tupe piirkonnas olev hellus on tingitud seenpõletikust. Imepisike haavand tupe esiku lähedal võibki jääda naistearstile nägemata, kui Te ei juhi sellele tähelepanu (nahk on siis kurruline ja haavandikene võib olla nähtav alles siis kui nahka veidi venitada) Võimalik, et lõheke on tingitud seenpõletikust. Kõik see, mida juba teete on ainult Teile kasulik, kuid soovitan siiski pöörduda nii naistearsti kui perearsti poole.
Paranemist soovides Aire Sekavin

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

günekoloogilised põletikud

Mul on juba mitmendat päeva valus pissida(lõpupoole).Käisin perearsti juures ja ta ütles.et kõik on korras(andsin uriinianalüüsi).Mis mul viga võib olla?Kas pean TÜ Naistekliinikusse minema?Abikaasa ütles ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Võib olla ka günekoloogilinepõletik.Soovitaks pööörduda naistearsti poole.

Loe edasi

günekoloogilised põletikud

Mul avastati emaka koeproovi uuringuga krooniline põletik.

Raviarst soovitas emakakaela kõrvetust. Kas on ka teisi võimalusi? Moida endast üldse kujutab kõrvetus?

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Võimalik on põletikuvastane ravi. Kui krooniline põletik on pikajaline ja on kaebused, on võimalus teostada emakkaela konisatsioon. Kindlalt öelda, mida teile soovitaks teha on raske teid nägemata.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: