Tohter kinnitas ...muretsemiseks ei ole põhjust. 18.05.01 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Käisin 03/05/01 polikliinikus naistearsti vastuvõtul. Mureks oli aeg-ajalt valutav kõht ning valu urineerimise lõpus. Täheldasin, et kõhuvalu tekkis füüsilise koormuse tagajärel-jooksutrennist. Koheselt arsti poole ei pöördunud, kuna valu ei olnud pidev vaid aeg-ajalt tekkis. Arvasin, et see on kõhulihaste venitus ja mööduv nähe. Valu urineerimisel tekkis umbes poolteist nädalat hiljem, mis mind ehmatas ja otsustasin igaksjuhuks analüüside kasuks. Perearsti poolt suunatud ultraheli uuring neeru ja muude organite kohta ei näidanud mingit halba tulemust. Samuti naistearst võttis tupest analüüse (tupepõletiku ja seene), mille tulemus oli samuti negatiivne.

Esmane-selline samalaadne juhtum oli mul ka eelmise aasta novembris, mil auto käimalükkamise tagajärel (sel ajal olid mensi-päevad) tekkis mul algul äge kõhuvalu ja sellega kaasnes paar päeva hiljem mensi-päevade möödudes suurenenud tupeeritus. Hiljem kõhuvalu taandus, aga eritus päev päevalt suurenes. Sel ajal pöördusin Naiste nõuandlasse arsti juurde juhunust päev hiljem ning koheselt tehti eri analüüsid (verest ja tupest), mille vastused olid negatiivsed.

Arst oli kuidagi ebavlev, sest suurenenud tupeeritusest analüüsiti välja, et leukotsüütide normaalne piir oli normist väljas (tublisti suurenenud). Kuna arst ei suutnud mulle selle põhjust selgitada, siis hakkasin omakorda kahtlema arsti kompentensuses.

Olin juba käinud 3 korda nõuandlas, ning jätkuva mure leevendamiseks pöördusin nädala pärast uuesti polikliinku naistearsti poole, et saada enesele kindlust, et mul tõesti ei ole mingit põletikku. Tulemused ei näidanud seegikord midagi kahtlast ja kõik tundus korras olema ning arst soovitas mul lõpuks ometi maha rahuneda.



Nüüd selgus paari päeva eest, et mu püsipartneril eritub mingit kahtlast voolust. Nüüd tunnen ennast süüdlasena, sest olen võib-olla oma kallist partnetit teadmatult (teades tulemuste põhjal, et olen terve) millegagi nakatanud.

Soovin teada lõpuks, kas tavaline polikliiniku naistearst saab võtta kõigile võimalikule suguhaiguste ja põletikke analüüsid, või tuleb pöörduda selleks naha-ja suguhaiguste kliinikusse, et saada 100% kindlus tervise seisukorrast.

Olen sünnitamata naine ja ma ei sooviks, et selle võimaluse hävitaks ära mingi leidmata tüsistus.



Palun andke mingit konsultatsiooni !

Tänades Teid







Arst vastas:

dr Aire Sekavin

Günekoloog

Tartu Ülikooli Kliinikumi Naistekliinik, Tähe Erakliinik

Iga naistearst ja perearst , samuti ka naha-suguhaigustearst saab võtta emakakaelalt põletiku analüüsid suguhaiguste suhtes. Kui Teie partneril on tekkinud kaebused, oleks kindlasti vaja võtta analüüsid nii Teilt kui Teie partnerilt.

Tupevooluse hulk erinevatel naistel võib olla erinev, see sõltub ka emakakaela ektoopia (kaelakanali silinderepiteeli väljapöördumine emakakaelale) esinemisest. Emakakaelal leukotsüütide hulga suurenemine võib olla tingitud mitmetest asjaoludest (sõltuvalt tsüklist, vahekorra järgselt jne.).

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Probleemid rasestumisega

Tere!

Olen juba aasta proovinud rasestuda, kuid tulemuseta. Mul on üks laps olemas, kes tuli kergelt, nüüd hakkab juba kooli minema. Viimase aasta jooksul on tsükkel jäänud lühemaks ja kuna ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Te olete noor naine ja muretsemiseks ei ole põhjust. Ovulatsioon ju toimub. Mina soovitaksin Teile toidulisandit inositooli ja foolhappega.Nimi on INOFOLIC.Ühes karbis on 20 pakikest. Lahustage iga päev ...

Loe edasi

menstruatsioon

ma olen 14 aastane ja mul pole veel päevi.kas ma peaksin arsti poole pöörduma või kas on üldsegi muretsemiseks põhjust?

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! Kui muid kaebusi ei ole,siis on Teie puberteet veidi hilisem ja praegu pole muretsemiseks põhjust.

Loe edasi

Menstruatsioonist

Tere! Sünnitasin oma teise lapse aasta ja kaks kuud tagasi, siiani annan talle rinda. Kas mul on põhjust muretsemiseks, kuna mu tsükkel ei ole veel alanud?

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! Teil ei ole mingit põhjust muretsemiseks.Kui annate rinda, siis on tegemist hüperprolaktineemilise amenorröaga ja see on normoloogia.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi