Ovultasiooni ei ole 08.09.03 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere dr Litter.

Küsimus alljärgnev, olen 27 aastane, 1 aasta tagasi lõpetasin Minuleti võtmise, 7 kuud olen proovinud last saada, aga testide põhjal ovulatsiooni pole. Sama tuvastas ka ultraheli, st folliikuleid 1 ja seegi väike. Günekoloog (keskhaiglas) ütles, et seal ta ei saa mind spetsialisti juurde saata, et vara veel. Samas mõistetamatu, mida oodata. Võiks ju põhjuseid uurida, kuna mul on ka tihti põletikke olnud, samuti kaalutõus ja ebaühtlane tsükkel pärast Minuleti lõpetamist. Kas oskate soovitada, kelle poole pöörduda, et asja uuritaks? Ultraheliarst arvas, et võiks munasarju stimuleerida.

Arst vastas:

Galina Litter

dr Galina Litter

Günekoloog


Lugupeetud Küsija!
Te olete minuga nõus, et nõudmistega on raske midagi saavutada.
Kirjeldage arstile oma muret ja kaebusi.
Soovitan pöörduda Nõmme Erahaiglasse dr.Vinkeli poole tasulisteks uuringuteks.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

?

Kas peaks muret tundma kui päevad ei ole hakanud, nüüdseks on eelmistes päevadaet möödas 58 päeva. Varem ei ole sellist asja olnud. Tavaliselt on tsükel 30-34 päeva .Rase ei ole ja muid kaebusi ka ei ole.

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija!
Kui vana Te olete?
Kindlasti on Teil kergem, kui teate m.tsükli häire põhjust.
Reserveerige aeg naistearstile, tehke vastuvõtupäeva hommikusest uriinist rasedustest.
Loe edasi

PAP

Tere,

Diagnoosiks Dyspalsia colli..., PAP II-III, LGSIC HPV 16,18.
Samuti juba varasemalt on diagnoositud PCO ehk polütsüstilised munasarjad.
Olen 25.a. Hakkasin uuesti võtma Diane ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

LGSIL võib jälgida kindlasti, kuna olete sünnitamata ja see muutus pole suur. Samas peate tsütoloogiat kontrollima vähemalt 2 korda aasta. Suure tõenäosusega võib see muutus ise taanduda ja ei peagi opereerima. ...

Loe edasi

tere!

Kas antibeebipillid võivad hiljem põhjustada probleeme rasestumisega?

Ette tänades.

Vastas dr Aire Sekavin

Üldjuhul antibeebipillide kasutajatel ei ole hiljem rasestumisega probleeme. Küll võib (mõnikord) esimesel paaril kuul puududa ovulatsioon, mistõttu rasestumine ei ole võimalik.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi