pillid mõju 02.09.03 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Sooviksi lisateavet,arvamust Femodeni kohta.
Olen kasutanud 8kuud ja on tekkinud palju küsimusi ,erinevad naistearstid on soovitanud kasutada ja ei ole vajalikusk pidanud lõpetamist.

Olen 36a naine,sünnitanud,suitsetan.Esineb veenilaiendeid,libiido langus,tupe kuivus.
Kevadel tehtud emakakaela konisatsioon.(sellel ajal ei olnud vaja ka katkestada !!!!!).Pap analüüs endiselt lll.Küsimus .kas sellise diagnoosi puhul ei tohiks üldse hormoone sisse võtta...?Kas need ei soodusta analüüsi kiiret halvenemist.(kunstlikke östrogeene seostatakse suurenenud vähi tekke riskiga)
Kirurg ei soovitanud ka katkestada,et on tsüsti tekkimise oht.(ei saa aru..)
Mulle tundub,et pille kirjutatakse kiiresti ja liiga hooletult,patsiendi mureks jäävad riskidega toimetulemine.
Olen väga mures ja sooviksin erinevat arvamust.Kas soovitate Femodeni edasi võtta või on sellises vanusel ,selliste kaebustega soovitav midagi muud.

Ette tänades.



Arst vastas:

Galina Litter

dr Galina Litter

Günekoloog


Lugupeetud Küsija!
Minu arvamus, mida ütlen ka kõikidele patsientidele on:
-üle 35-aastastele naistele ei ole antibeebipillid 1. valik
-suitsetavatele üle 35-aastastele naistele mina ei kirjuta antibeebipille
-enamik veenilaiendeid üle 35-aastastel naistel on vastunäidustus
-libido languse ja tupekuivuse kaebuste puhul peaks patsient ise loobuma pillidest (mis mõte on neid siis tarvitada?)
-korduv PAP III vajab erilist tähelepanu
Jään oma seisukoha juurde, et hormoonpreparaate tarvitavad patsiendid, kas oraalseid kontratseptiive või hormoonasenduteraapiat, peaksid külastama naistearsti 2 korda aastas. Neid nõustatakse!, jälgitakse tervist, analüüse, mitte ei väljastata pimesi retsept. Mina teen oma tööd nii ja olen koos patsientidega kvaliteediga rahul.
Kontratseptiivseid meetodeid on ka teisi.
Teine äärmus on opereerida ära emakas koos emakakaela ja munajuhade ning munasarjadega, nagu pakutakse patsientidele Ameerikas, vähendades vähi tekke riski ja edasi tarvitada julgemalt hormoonasendusravi.
Võimalusi on mitmeid.
Teie võite valida sterilisatsiooni, spiraali, hormoonspiraali ja lokaalsete vahendite vahel.



Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

SOS- pillid

Tere
Küsimus selline, et nov kuus võtsin SOS-pillid, järgmine menstruatsioon oli õigeaegselt, kuid väga vererohke ja järgmised kaks menstruatsiooni samuti õigeaegsed, kuid vastupidi vähese verejooksuga!!! ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,
muretsemiseks pole põhjust. SOS pillidega võib kaasneda erinevaid menstruaaltsükli häired (ebakorrapärane veritsus, verehulga muutus). Seetõttu ei soovitata SOS pille võtta sagedamini kui 1 ...

Loe edasi

pillid ja antibiootikum

Tere!
Kasutan pille diane-35, hakkan antibiootikume tarvitama. kas väheneb pillide rasestumisvastane mõju? (pille kasutan juba 3 nädalat ehk siis viimane nädal).

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere! Antibiootikumidega ravi ajal väheneb pillide toime ja seetõttu on ravi ajal vajalik kasutada lisakaitsevahendeid(kondoom),
dr.K.Seemen

Loe edasi

pillid

Tahaksin teada sellist asja, et kui sapipõis on ära lõigatud, kas siis pille võib ikka võta? Ega nad ei avalda halba mõju? Küsimus tekkis sellest, et seal tutvustaval lehel oli kirjas, et sapihaiguste ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! Sapipõis on lihtsalt sapi reservuaar ja et seda ei ole,ei ole vastunäidustus pillide tarvitamisel.Võite julgesti võtta Logesti.Edu soovides,Maie Väli

Loe edasi

Metronidazol ja antibeebipillid

Tere. Suur tänu Teile kiire vastuse eest! Muretsema pani just see, et kuna oli 7-päevane tabletivaba periood, siis ei olnud võimalik aru saada, kas määrib või mitte, kuna olid "päevad". Küll aga sooviks ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija!
Antibeebipillide toime laieneb ka 7-tabletivabale päevale, mil tekib menstruatsioonitaoline vereeritus. Kondoomi peaks kasutama vaid sugulisel teel levivate haiguste vältimiseks.
Loe edasi

Pillide negatiivne mõju

Tere!
Olen 20 aastane neiu ja hakkasin kasutama beebipille Jeanine. Olen neid võtnud ühe kuu. Mu ema aga ütles mulle, et need võivad ka mõjuda halvasti, et ärgu ma neid ikka võtku. Et iial ei tea, ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere! Emad muretsevad alati. Pillid ei põhjusta lastetust. Küll võib põhjustada aga lastetust soovimatu raseduse tõttu tehtud abort.
Pillide võtmisega võib kaasneda esimestel kuudel veritsusi, iiveldust, ...

Loe edasi

pillid ja antibiootikumid

milline mõju on antibiootilumidel beebipillide mõjule?
kas mõju võis nõrgeneda?
võtsin eelmise tabletilehe ajal 10 päeva antibiootikume, nüüd olid päevad kahtlaselt verevaesed.
kas on ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! Rasestumise tõenäosus on nullilähedane,aga vereerituse hulk võis küll väiksem olla. Tervitades ,Maie Väli

Loe edasi

pillid

Olen Logestit võtnud 3 aastat. Kas on tervislikel põhjustel vajalik pidada paus tablettide võtmisel? Olen 21 aastane ega ole veel sünnitanud. Kas pikaaegne järjestikune pillide tarvitamine võib häirida ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere! Mingit põhjust pole mõneks kuuks pillide võtmist katkestada, sest mingit "tervislikku" efekti sellega ei saavuta. Pille võib järjest võtta aastaid ja edaspidi see rasestumisele ja raseduse kulule ...

Loe edasi

pillid ja antibiootikumid

Tere!
Kui kaua peale antibiootikumide kasutamist (Ospamox) võib see mõjutada pillide efektiivsust? Kasutan Harmonet tablette ja Ospamoxi võtsin nädal aega, kus juures viimased kaks tabletti langesid ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Rasestumisvastane toime algab kohe kui alustate pillide võtmist peale 7 päevast pausi. Antibiootikumide mõju pillidele on ainult antibiootikumide võtmise ajal.Dr.Kadastik

Loe edasi

seksuaalerutuse vähenemine

Tere, kas pillid pärsivad seksuaalerutust väga palju? Arvan, et minuga on nii juhtunud. Mida peaksin ette võtma - kas on olemas pille, mis nii ei mõju, kuigi jah, kõik on individuaalne. Ise kasutan Femodeni. ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Pillide üheks kõrvalmõjuks võib tõesti olla tupekuivus ja liibido langus. Soovitan pille vahetada väiksema hormoonisisaldusega pillide vastu. Kõik inimesed on erinevad ja reageerivad ka pillidele ...

Loe edasi

endometrioos

Tere! Minu mure alljärgnev. Võtan juba 4 aastat rasestumisvastaseid tablette. Neid pean võtma endometrioosi pärast (diagnoositi laparoskoopilisel uuringul).

Samas olen mitmest kohast lugenud ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Kui te rastuda veel ei soovi, siis jätkake nende võtmist,. Samas soovitaksin teil sünnitada, kuna endometrioos on tõsine diagnoos ja väga kaua oodata pole mõttekas. Otseselt pillide kõrvaltoimete kohta ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi