Rasedusvastased pillid 01.09.03 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere ja ilusat suve lõppu!

Tahaksin natuke küsida: nimelt juhtus, et tabletivõtmise viimasel, 21. päeval jäin õhtul magama ja võtsin tableti alles järgmisel hommikul (mis oleks pidanud olema esimene tabletivaba päev). Kas nüüd on oluline, et ma teeks vahe ka ühe päeva võrra pikemaks, nii et kahe tabletipaki vahele jääks ikkagi 7 päeva? Või võin alustada uue pakiga nii, nagu poleks viimane tablett hilinenud (et siis jääks vahe 6 päeva)?
Tänan Teid juba ette!

Arst vastas:

Galina Litter

dr Galina Litter

Günekoloog


Lugupeetud Küsija!
Kasutasite õigesti "unustamise skeemi".
Jätkake endiselt 21+7+21+7.......
Jätke 7-päevane vahe.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Verejooks?

Tere! Sünnitasin augustis, kuna toitsin last rinnaga, kirjutati mulle oktoobris välja rasedusvastased pillid Cerazette. Veebruaris lõpetasin rinnaga toitmise. Arst ütles, et kui tabletid sobisid ja kui ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! Jätke siis tänasest tablettravi ära.Ilmselt vajate kombineeritud rasestumisvastast vahendit.Seni aga kasutage kondoomi.Edu soovides,Maie Väli

Loe edasi

antibeebipillid

Olen 21 aastane neiu ning olen püsisuhtes. Võtsin aasta aega Yasminelle rasedusvastased pille. Tugevaid kõrvalnähusid ei olnud kui ainult öösel pidevalt vetsu külastamine. Väsimus ja iiveldus on ka tihe ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere. Kui pille võetakse pikemalt 5-7 aastat, siis võiks mõelda vahepeal sünnitamisele. Kui te olete vaevalt aasta neid võtnud, siis igal juhul jätkake. Loomulikult on pillid hormoonid, kuid ende sisaldus ...

Loe edasi

veritsus

Tere!
Mure järgnevalt. olen 27aastane sünnitanud naine. Mul on olnud tsükklihäireid üsna tihti. Ükski rasedusvastased pillid ei ole sobinud. On hakanud edasi määrima. 7ndl augustil tegin tablettidega ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere. Metronidazoli määratakse alati abordi järgselt 5-7 päevaks. Seega soovitaks seda võtta. Emakakaela muutust peaks jälgima.Ühe analüüsi põhjal ei ole võimalik midagi otsustada, seega käige regulaarselt ...

Loe edasi

menstruatsioonitsükli häired

Olen 33 aastane,menstruatsioon on olnud koguaeg problemaatiline s.t.tsüklihäiretega. Ainult rasedusvastased pillid on teinud olukorra regulaarseks. Kuid loobusin nendest suure hormoonsisalduse tõttu, sest ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! Mina soovitaksin ka vahetada rasestumisvastast preparaati.Liidete kohta ei oska ma midagi tarka kirjutada,igatahes ei ole liited põhjuseks et m.tsükkel on ebaregulaarne.Edu soovides,Maie Väli

Loe edasi

Pillid ja ainevahetus.

Tere! Kas rasedusvastased tabletid võivad põhjustada kõhukinnisust? Mõjuvad ainevahetusele natuke aeglustavalt. Mulle tundub küll. Mis Te ütlete? Tänan!

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Pillide kõrvaltoimeteks seedetrakti poolt on kõige sagedamini vedeliku retensioon(tursed), kehakaalu muutused(võimalik nii kaalu tõus kui ka langus), küll pole aga uuringutes kirjeldatud kõhikinnisust ...

Loe edasi

Rasedusvastased vahendid 37 aastasele.

Austatud arst! Milliseid rasedusvastaseid tablette tohiks siis ajutiselt võtta 37 a.sale naine, kes ei suitseta üldse? Tri-Regol, Triquilar, plaastrid, või midagi muud? Kolesterool oli 5,9. Tsükkel muidu ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija!
1. Hormonaalne kontratseptsioon määratakse fenotüübi järgi hinnates reaalselt patsienti. Pille on ~40 ringis.
Tuleks valida ühefaasilised kõrgema östrogeensisaldusega pillid, ...

Loe edasi

rasedusvastased tabletid

Tere!
minul on selline probleem, et kohalik naistearst kirjutas mulle välja pillid, mis mulle kuidagi ei sobinud ja nii 2 korda järjest, ehk soovitate mulle Teie sobivaid pille,mille retsepti arstilt ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere! Soovitaks madaladoosilisi pille. Nt.Mercilon,. Dr Kadastik

Loe edasi

rasedusvastased vahendid

Tere!



Aitäh eelmise vastuse eest. Kas te leiate, et kui logesti tarvitamise tagajärjel on tekkinud teravad peavalud, pärmseen, kaalutõus 7 kg, libiido kadu, tupe kuivus, et tuleks ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Kui teil vastunäidustusi spiraaliks ei ole (põletikud puuduvad) soovitaks spiraali. Kui olete sünnitamata,siis selliste kaebuste korral ka sel juhul ei tohiks pille edasi võtta. Sünnitamata naistele ei ...

Loe edasi

rasedusvastased vahendid

Tere!



Palun kas te võiksite öelda, kas mittesünnitanul ei oleks parem spiraal, kui beebipillide toimel esineb pärmseent ja pidevad põievaevused, mis tekitavad justkui tunde nagu ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Igal juhul spiraal sünnitamata naisele ei sobi, pillid on igal juhul paremad. Kui need ei sobi,siis kasutage kondoomi.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi