günekoloogiline kasvaja 29.08.03 / Naistehaigused

Külastaja küsib:



Olen 28-aastane, abielus 6 aastat. Elan hetkel Ameerikas ja loodan väga kuulda kodumaise arsti nôu. Mul on olnud kaks lapraskoopilist operatsiooni. Esimese (22. juuli 2003) operatsiooni eesmargiks oli eemaldada u 7 cm pikkune tsüst vasakult munasarjalt ja kaks väiksemat tsüsti paremalt munasarjalt. Arstide sônul on mul endometrioos ja tsüstid ühtlasi sellest tingitud. Kuid operatsiooni käigus avastasid arstid, et vasakus tsüstis ja munasarjas oli pahaloomuline kasvaja. Seega eemaldasid nad vasaku munasarja. Teine operatsioon oli 13. augustil 2003.a. ja selle eesmärgiks oli biopsiate vôtmine. Biopsiate anlüüsi tulemused olid kôik negatiivsed.
Arsti diagnoosiks on clear cell carcinoma ja järk I C.
Siinne arst soovitab mul teha läbi ilmtingimata kemoteraapia (chemotherapy): taxel ja carboplatin 3 korda nädalas iga 3 nädala järel, kokku 3 perioodi.
Kas teie peate minu haigusjuhul kemoteraapiat vajalikuks? Olen mures kôrvalmôjude parast. Kogu abielu jooksul ei ole ma rasestusvastaseid vahendeid praktiliselt kasutanud. Poole aasta jooksul enne tsüstide avastamist proovisin tôsiselt rasestuda, kuid kahjuks ebaônnestunult.
Minu praegusest seisukorrast hoolimata tahaksin väga last saada.
Kardan, et keemiaravi vôib minu rasedaks jäämise zhansse veelgi kahandada.
Samuti olen ma viimase aasta jooksul väga sageli haige olnud ja minu punaste vereliblede hulk on liiga madal. Kardan, et kemoteraapia muudab mu organismi nii nôrgaks, et minu keha ei ole vôimeline ühegi haiguse vastu vôitlema.
Palun andke mulle nôu!


Arst vastas:

dr Aire Sekavin

Günekoloog

Tartu Ülikooli Kliinikumi Naistekliinik, Tähe Erakliinik

Tere.
Pidasin Teie suhtes nõu onkogünekoloogi dr. A. Uppiniga. Tema soovitus on, et tuleb teha kindlasti keemiaravi, kuna kasvajahaigus, mis Teil on, võib käituda küllalt agressiivselt. Usaldage oma raviarsti, ta taheb Teile kindlasti parimat ja on Teile Teie haiguse juures toeks. Rääkige oma arstiga ka plaanist hiljem võimaluse korral rasestuda, kas ta peab seda õigeks ja võimalikuks.
Jõudu Teile soovides Aire Sekavin

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Pillid ja päevad

Tere!

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 23-aastane


Loe edasi

Menstruatsioon

Tere!

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija


Loe edasi

Konisatsiooni ja valud emakas

Tere!

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!

Loe edasi

Koposkoopia ja PAP test poole aasta pärast


Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

DRKadastik

Loe edasi

menses

Tere


Maie Väli

Vastas dr Maie Väli


Loe edasi

lõputu mure


Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 59-aastane


Loe edasi

Üleminekuiga või tõsine probleem?

Tere!

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija

Kaasajal püütakse vältida ...

Loe edasi

Emakakaelapolüübi eemaldamine ja tüsistused

Tere!

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli


Loe edasi

Advantani kasutamine


Maie Väli

Vastas dr Maie Väli


Loe edasi

rasedus ja testid


tsütoloogile uuring:
erotrotsüüdid -vähe
kokid-vähe
lameepiteel-palju
leukotsüüdid-palju

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi