sõlmeke 27.08.03 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere.Olen 33 aastane naine,kahe lapse ema.Probleem algas siis kui paigaldati spiraal.Kohe peale paigaldamist tekkis väike roostene määrimine,nüüd on möödunud mitu aastat,aga arst ei oska selle kohta midagi arvata,mingeid valusid mul ei ole.Nüüd paar viimast aastat tekib väikeste häbememokkade peale aeg ajalt pisikene sügelev sõlmeke või on see mingi punn.Vahel on kuu või kaks vahet ja siis tuleb jälle.Väga ebameeldiv on olla , kui jalgevahel kogu aeg kiheleb.Olen näidanud ka arstile,tema soovitas tupe kreemi.Tol korral vist aitas,aga miks need tagasi tulevad.

Arst vastas:

Katrin Seidelberg

dr Katrin Seidelberg

Günekoloog

Qvalitas Arstikeskus AS

Tere! Aeg-ajalt tekkiva sügeleva sõlme põhjuseks võib olla herpes- infektsioon. Herpes-infektsioon ägeneb just organismi vastupanuvõime languse korral (stress, põetud haigus, dieet jm.). Soovitan seega uurida herpese suhtes. Kui on mitmeid häirivaid momente, mis seotud just spiraaliga, siis soovitan kaaluda selle eemaldamist.
dr. Seemen

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

healoomuline kasvaja rinnas

Tere! Olen 20.aastane noor naine ja mul avastati rinnast healoomuline näärmeline kasvaja. Arst ütles,et peame seda jälgima (5.kuupärast uuesti ultrahelisse )ja kui suuremaks läheb peab opereerima. Mul ...

Vastas dr Aire Sekavin

Tere.
Suure tõenäosusega juba tekkinud kasvajaline moodustis (fibroadenoom?) ise ära ei kao. Igasugune moodustis rinnas vajab aga sageli peale ultraheli uuringut proovitüki võtmist (nõelbiopsia). ...

Loe edasi

müoomisõlm+spiraal

tere.kui mul on sõlmeke kas võib paigaldada spiraali.ja kui siis millist soovitate.päevad on vere rohked.tänan.

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Kui teil on müoom ja mensesed vererohked, siis soovitaks hormoonspiraali, mis on sõlmele hea ja ka verehulk väheneb oluliselt. Tavaspiraaliga verehulk võib veelgi suureneda . Parimate soovidega dr Kadastik ...

Loe edasi

Logest

Tegelikult on see küsimus rinnanäärmearstile,aga KLIINIK.EE-s ei vasta selle eriala arstid küsimustele. Diagnoositud on heal.fibroadenoomi sõlmeke ühes rinnas ja eriravi pole ma selle vastu ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Vstunäidustust sellel pillidel ei ole. Samas kui teil on kaebused(rindade pinge, valu), siis ei soovitaks pille. Fibroomi peate näitama mammoloogile, reeglina neid eemaldatakse. Kui on mastopaatlised sõlmed(tihenemised), ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi