Põletik? 22.08.03 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Mul on viimasel ajal sealt alt poolt sügelenud ja tuleb päris palju sellist valget paksu eritist. Võibolla on see sellepärast, et olin äsja haige ja sõin antibiootikume, mis võisid sinna mingisugust seent tekitada.
Viimati hakkasid mul päevad nädal aega varem kogus oli väga väike. Ei oskagi öelda kas need olidki päevad, sest veri oli suhteliselt tume ja seda oli tõesti vähe! Äkki oli hoopis midagi põletikuga seoses? Sel juhul on mul päevad üldse ära jäänud(Kuigi valud olid küll kõhus, mis tavaliselt päevade ajal on olnud), äkki olen nüüd rase ka??

Üks küsimus oleks veel: kui ma günekoloogi juurde lähen, kas siis küsitakse kas ja millal ma olen vahekorras olnud?

Arst vastas:

dr Aire Sekavin

Günekoloog

Tartu Ülikooli Kliinikumi Naistekliinik, Tähe Erakliinik

Tere.
Vastuvõtule minnes küsib naistearst kindlasti, kas olete vahekorras olnud. Sellest sõltub, kuidas Teid vaadata (kas tupe kaudu saab vaadata), samuti selgub, kas on võimalik, et olete saanud haiguse sugulisel teel või mitte. Põletik, mis Teil on praegu on tõenäoliselt antibiootikumide tagajärel saadud seenepõletik. (Seenepõletikust on siin varem olnud väga palju juttu). Kui kahlustate endal rasedust, tehke rasedustest hommikusest uriinist.
Edu Teile soovides Aire Sekavin

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Kas võtta SOS-pilli?


Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!

Loe edasi

Fibroadenoom ja peanaha mesoteraapia


Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik


Loe edasi

Antibeebipillide (Yasminelle) kasutamise lõpetamise mõju organismile

Tere

Mu küsimus puudutab antibeebipillide mõju organismile.

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik


Loe edasi

Mükoplasma bakter


Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija!
Andmetest selgub, et olete 41-aastane.

http://www.eusti.ee/wp-content/uploads/2016/11/Ravijuhis_2015.pdf
Loe edasi

Müoom ja hüpotüreoos

Tere!

Olen 51aastane naine.
Mul on juba paar aastat diagnoos müoom.
Sain niisugused ultraheli ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli


Loe edasi

Valu paremas pool kubemes ja puusa piirkonnas.


Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik


Loe edasi

Hormonaalne tasakaal pärast sünnitust

Tere!

Sünnitasin 25.09.2016.

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli


Loe edasi

SOS pill


Paar tundi hiljem oli uus vahekord, ja kuna ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!

Loe edasi

Rasedus ja kõrge vererõhk


Maie Väli

Vastas dr Maie Väli


Loe edasi

Veritsus pärast vahekorda

Tere!

Olen võtnud Yaz pille umbes 6 aastat ning probleeme pole nendega eelnevalt olnud. Kordagi pole põdenud ühtegi suguhaigust ega ka naistehaigust, kuid nüüd on tekkinud probleem, kus pärast ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 26-aastane

Iga veritsuse (ja uue partneri) puhul peavad olema välistatud sugulisel teel levivad infektsioonid ja rasedus. Saate teha rasedustesti ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi