ravi Proveraga 08.07.03 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Olne 40 a. Mul on diagnoositud emaka endometrioos. Raviks määrati Provera 10mg 1 tablett päevas. Raviga alustasin peale mensest, tsükli 8. päeval. 11. Provera tarvitamise päeval tekkis vereeritus. Kas tuleks ravi katkestada, või tuleb tablette edasi võtta? Olen varem teinud 2 pooleaastast kuuri, kuid selist probleemi pole olnud.

Arst vastas:

Ülle Kadastik

dr Ülle Kadastik

Günekoloog

Tartu Ülikooli Kliinikumi Naistekliinik, Elite Erakliinik

Kindlasti jätkake, veritsus on reeglina ajutine. Kui edaspidi kordub või kui veritsus suureneb, siis soovitaks võtta 20mg korraga kuni veritsuse lõppemiseni. DR.Kadastik

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Provera

Alates 2012 juulist men.käis üle kuu:10.07,10.09 ja 28.11-avastati väike tsüst munasarjas. Tehti analüüsid: PAP, kasvajam, rinnapilt- mis olid korras, nov oli lühike ments.3p, 20.01-ments 10 päeva,18.02 ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija!
Andmetest selgub, et olete 49-aastane.
Loen kirjast, et 16.04 oli diagnostiline emaka õõne abrasioon: polüübi kahtlus, mida ei olnud.
Kuna emaka limaskesta polüpoos ...

Loe edasi

Mirena

Kas on loomulik, et kasutades hormoonspiraali (paigaldatud 11.04.2011.), vaevlen pidevate valude käes? Alguses olid valud nii nädala kaupa, nüüd ärkan praktiliselt igal hommikul valudega ja päeva jooksul ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere. Küsinmus on selles kas valud on tingitud ikka spiraalist. Kui te ütelete et valud olid ka Depoo Proveraga, siis see on vähetõenäoline ,et valud antud prepardist olid. Spiraali olemasolu võib anda ...

Loe edasi

Suguhaigus

Tere!
Eelmise aasta juunis selgus analüüside tulemusena, et mul on klamüüdia. Sain ravi. Kuu aega pärast ravi teostati kordusanalüüsid - kõik oli korras.
Minu küsimus: kas väljaravitud klamüüdia ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,
klamüüdia on sugulisel teel leviv haigus. Peale korralikku antibakteriaalset ravi klamüüdia "ise tekkida" ei saa. Klamüüdia ravi tuleb alati teha koos partneriga ja peale ravi on vajalikud ...

Loe edasi

depo provera

Tere,

alates 2003 a'st on olnud endomeetriumi hüperplaasia ja polüpoos. Kolm korda on tehtud abrasioon - 2003, 2005 ja selle aasta oktoobris. Peale kahte esimest abrasiooni (või vist siiski ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! Mina ka ei soovita jätkata Depo Provera süste.Tuginedes ainult Teie kirjale,sest muid andmeid mul kasutada ei ole,soovitaksin hormoonspiraali MIRENA.Rääkige sellest oma günekoloogile.Edu soovides,Maie ...

Loe edasi

Depo Provera.

Tere!

Olen 35 aastane ja kasutan Depo Proverat juba aasta ja pole olnud kõrvalnähte (pillidega olid veritsused jm.). Kuuldavasti on see üks kindlamaid vahendeid rasedusest hoidumiseks, siis ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere, Depoo-provera ei ole soovitav kasutada üle 5 aasta, kuna see prerparaat soodustab luude hõrenemist. Soovitav oleks siis tõesti vahetada Mirena spiraali vastu. Kui meeelou häired tekivad seoses depoo-proveraga ...

Loe edasi

Depo-Provera

Tere.Olen 25-aastane.Mul on 7-aastane laps.Olen 3 aastat kasutanud rasestumisvastase vahendina Depo-Proverat.Sellega seoses mingeid probleeme ei ole esinenud.Ka kaal on koguaeg sama püsinud.Olen nüüd kuulnud, ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere, Ene,
Depo-Provera`t kasutatakse nii ravi eesmärgil kui ka rasestumisvastase vahendina. Kui teised vahendid ei sobi ja Depo-Proveraga kõrvaltoimeid ei ole , siis võib seda kasutada, soovitavalt ...

Loe edasi

Kas jätkata Depo-Proveraga ?

Tere ! Olen 40 aastane naine 3 lapse ema,positiivse ellusuhtumisega ja elur66mus, aga on väike mure...
Olen kandnud kogu aeg spiraali, nüüd see enam ei sobi.Uuringutel selgus emakaseina (sisene) ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija!
Tubli, et olete positiivse ellusuhtumisega. Ka antud juhul on see oluline.
Emakasisene vahend on vastunäidustatud vererohkete menstruatsioonidega naistele, sageli on see ...

Loe edasi

mükoplasma ravi ja antibeebipillid

Naistearst avastas mükoplasma ja praegu saame mehega mõlemad ravi. Antibiootikumid, mida saan nõrgendavad antibeebipillide mõju ( vähemalt nii on kirjas ). Kas selline mõju on vaid ravi ajal ja ravi lõppedes ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere, Mari!
Ravi ajal antibiootikumidega tuleb tõepoolest kasutada lisakaitsevahendina kondoomi. Pillide toimet nõrgendav toime on ainult ravi päevadel, seega peale ravi lõppu pole vajadust enam ...

Loe edasi

DURACEF ja TRI-REGOL

Kasutan Tri-Regol`i tablette ja nüüd arst määras Duracef`i ravi... Kas Tri-Regoli mõju (rasestumisvastane mõju) ei vähene?

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Duracefi ravi ei vähenda pillide toimet. Etevaatlik peab olema Ampicillini,Penicilliini, Tetracyclini ravi korral.Dr.Kadastik

Loe edasi

ureaplasmoos

Tere! Millist ravi määraksite ureaplasmoosi korral, ka partnerile? Kas aitavad ainult antibiootikumid?

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere! Ureaplasma vajab ravi juhul, kui ta põhjustab kaebusi . Raviks on ainult antibiootikumid ja ravi peab tegema koos partneriga.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi