jälle need pillid 12.06.03 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Olen võtnud 4 kuud Jeanine pille. Kõrvalnähuna on närvilisus, mis on küll veidi paremaks viimasel kuul läinud, kuid päris hästi ennast ei tunne ikka. Soovin teha nüüd vähemalt suveks pausi sisse, et korralikult ja rahulikult puhata. Küsimus: kas hormonaalspiraal võib samuti mõjuda närvisüsteemile, et ei tasugi sellega katsetama hakata, kui kord juba selline kalduvus? Kui ikkagi tuleb mõte uuesti tablettidega proovida, millal seda võib (peale pausi) uuesti teha? Kas näiteks paarikuune paus on organismile väga "ebatervislik"?
(Kunagi proovisin Marveloni, aga ei sobinud, kuna tekitas kõhulahtisuse)

Arst vastas:

Katrin Seidelberg

dr Katrin Seidelberg

Günekoloog

Qvalitas Arstikeskus AS

Tere! Nii pillide võtmise ajal kui ka hormoonspiraaliga võivad tekkida meeleolu muutused. Kui nüüd on plaan teha paarikuine paus, on selge , kas närvilisus on tõesti seotud pillidega. Peale pausi võiks uuesti pillidega alustada .Siis tuleks kaaluda vajadusel ka pillide vahetamist.
dr. Seemen

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

küsimus

Olen söönud diane 35 pille juba umbes aasta. Viimstel kuudel ei ole mul tabletivabal perioodil päevi olnud, ainult kerge määrimine ja ka seen kimbutab kogu aeg. Pillid määras mulle endrokrinoloog kuna ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! Täiesti õigus,kui söömise lõpetate olete alguspunktis.Ükskord tuleb seda ju teha. Ka on retsidiveeruv tupeseen rasestumisvastaste tablettide tarvitamisel sage kaaslane,sest östrogeen soodustab pärmseene ...

Loe edasi

Pillid verejooks

Tere, olen 19 aastane neiu
Minu suureks muretekitajaks on rasestumisvastased pillid Novynette
Need on mu esimesed piullid ja praeguseks olen võtnud kaks lehte.
Mure siis järgmine, et ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere. . Esimesed kuud võivad küll olla vähesed määrimised pillide ajal. Kui kolmanda kuu ajal kordub sama , siis soovitaks vahetada pille. DR KADASTIK

Loe edasi

Tri Regol

Tere!
Olen söönud 10 aastat Tri Regoli. Tunnen end igati hästi, aga tahks teha vahe, et meelde tuletada, kuidas õiged päevad välja nägid. Lähen kuuks ajaks reisile ja kindlalt vahekorras ei ole sel ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere. Kui olete nii kaua söönud pille, siis soovitaks vahet teha. Kuna teil pole hetkel ka vaja kontratseptsiooni, siis ongi hea seda teha. EdAspidiseks soovitaks kasutada hormoonpiraali näiteks. Hormoonspiraal ...

Loe edasi

Pillid 38 aastasele naisele.

Tere! Olen 38 aastane, varsti 39, seega vanust ka juba natuke. Ei suitseta! Olen natuke segaduses, milliseid ras.vastaseid tablette võiksin edaspidi kasutada. Nimelt, muidu sobis mulle Tri-Regol, aga ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

TERE. Pillide sobivus on tõesti väga erinev. Mõnele sobivad ühed, teisele jälle muud preparaadid. Kui te ei soovi spiraali ja plaastirid ega Nuvaringi, siis peate ikkagi ainult pille võtma. Milliste ...

Loe edasi

menstruatsioonitsükli häired

Olen 33 aastane,menstruatsioon on olnud koguaeg problemaatiline s.t.tsüklihäiretega. Ainult rasedusvastased pillid on teinud olukorra regulaarseks. Kuid loobusin nendest suure hormoonsisalduse tõttu, sest ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! Mina soovitaksin ka vahetada rasestumisvastast preparaati.Liidete kohta ei oska ma midagi tarka kirjutada,igatahes ei ole liited põhjuseks et m.tsükkel on ebaregulaarne.Edu soovides,Maie Väli

Loe edasi

folikulaarne tsüst

Tere minu probleem oleks järgmine 3 a.tagasi mulle pandi diagnoosoks folikulaarne tsüst,peale seda arst määras reguloni kasutamist,ma kasutasin seda kuni 8 kuud.Peale seda käisin jälle arsti juures ja ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

TEre. KUi tsüstid kaovad pillidega või iseeneslikult teatud aja jooksul , siis need on funktsionalsed tsüstid. Tõelised tsüstoomid ei kao. Kui naisel on tsüklihäired, siis kipuvad sellised muutused tekkima ...

Loe edasi

Rasestumisvastased pillid

Olen 6 kuud tarvitanud tablette logest ja need kirjutas mulle välja perearst.Mure nüüd selline,et olen lugenud mitmest kohast,et pillid võivad igasuguse isu seksi vastu ära võtta,siis minuga ongi see ...

Vastas dr Aire Sekavin

Tere.
Kõik pillid võivad tõepoolest langetada libidot. Võite proovida ka teisi , erineva hormooni annusega pille. Suhteliselt vähe kõrvaltoimeid on Jeanine pillidel.
Tervitades Aire Sekavin

Loe edasi

novynette

Tere doktor! Arst kirjutas välja nimetatud pillid, ei küsinud ka kas ma suitsetan- kodus lugesin, et need kaks asja ei sobi mitte kokku. Mis saab kui ma neid pille ikka edasi kasutan? Olen 42 aastat vana, ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere! Suitsetamine (vanuses üle 35 aasta) ja pillid kokku ei sobi, sest see suurendab riski haigestuda südame-veresoonkonna haigustesse( infarkt, insult jt.).
Soovitan rasestumisvastase vahendina ...

Loe edasi

pillid

tere!
Minu mure on järgmine: Kasutasin kõigepealt rasestumisvastase vahendina Diane 35-e, kuid need ei sobinud mulle ja vahetasin nad Logesti vastu välja. Nüüdseks olen Logestit 5 kuud kasutanud, ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere! Valu menstr.ajal ei pea kannatama, soovitan pille vahetada, soovitavalt keskmise hormoonisisaldusega pillide vastu.
dr.Seemen

Loe edasi

Harmonet

Tere lp. Dr. Litter

Sooviksin kuulda teie arvamust, kas vahetada Harmonet pillid mingi teise preparaadi vastu, kui probleemiks on vaid rasune näonahk ja vistrikud. Olen kuulnud, et pillid ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Rita !

Pillid ehk oraalsed kontratseptiivid on eelkõige mõeldud hoidumiseks soovimatust rasedusest. Kasutame neid ka raviks. Teie peaksite otsustama:

-kui sageli elate ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi