kõhuvalu 10.06.03 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Lp doktor.
Tere!

Teie poole pöörduma ajendas mind suur mure. Olen 35 aastane naine, kellel valutab pikki aastaid üks ja seesama koht vasakul pool alakõhus. Valuperioodid korduvad enamjaolt paar korda aastas, sügiseti ja kevadeti, kuigi hoian ennast ja püüan teadlikult mitte külmetuda jne.
Algab valu alati teravalt ja läheb edasi tuimaks ning närivaks ja kestab vähemalt 1,5 kuud järjest. Iga kord olen ka arsti juurde läinud. Ravitud on antibiootikumidega (need kahjuks enam eriti ei aita), ka diclofenaci küünaldega olen saanud ajutist leevendust. Enne sünnitust, s.o. 11 aastat tagasi, olin üpris tihti selle valuga haiglaravil. Diagnoosiks oli tookord munasarjapõletik. Raseduse ajal ja umbes paar aastat pärast sünnitust oli kõik hästi. Edasi hakkas valu jälle korduma. Kolm aastat tagasi tehti mulle laporoskoopiline uuring, ent midagi ei leitud, va mõned liited, aga seda mitte valupiirkonnas. Minu jaoks oli selle lõikuse ainsaks tulemuseks veelgi tugevamad ja sedakorda pool aastat kestnud valud, mida jälle antibiootikumidega raviti ja seda ka nädalapäevad haiglas.
Suguhaigusi põdenud ei ole, seksuaalelu on minu jaoks rahuldav ja regulaarne siis kui kõht ei valuta.
Kas ongi nii, et pean leppima sellega, et mul esinevad sellised valud ja kas nendest valudest kunagi enam lahti ei saagi ning kas tõesti võib valu põhjuseks olla krooniline munasarjapõletik, mida on raske ravida?

ette tänades,
Andra

Arst vastas:

Katrin Seidelberg

dr Katrin Seidelberg

Günekoloog

Qvalitas Arstikeskus AS

Tere, Andra!
Sinu kirjast selgub, et ilmselt pole alakõhuvalu põhjus veel kindlalt selgunud. Kui laparoskoopial leidu polnud ( s. t. norm. leid) ja emakakaelalt võetud põletikutekitajate analüüsid on tõesti korras olnud, peaks veel konsulteerima kirurgiga ja neuroloogiga või taastusravi arstiga. Samas ei saa välistada, et tegemist võib olla kroonilise munasarjapõletiku ägenemisega.
dr. K.Seemen

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Kõhuvalu pärast konisatsiooni

Kas on normaalne kerge kõhuvalu ja pakitsus pärast emakakaela konisatsiooni.Eile tehti ja täna terve päeva kerge valu.Millal peaks arsti juurde pöörduma ja kas võib võtta käsimüügis olevaid valuvaigisteid?

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! Jah,see valu peale emakakaela konisatsiooni on loomulik ja võib tarvitada apteegi käsimüügist saadavaid valuvaigisteid.Edu soovides,Maie Väli

Loe edasi

kõhuvalu ja voolus

Tere!

Olen 23aastane. Probleemiks on aeg-ajalt kõhuvalu, mis pigistab vasakul pool kõhu allosas. Lisaks sellele on enne paari viimast menstruatsiooni tulnud tupest tumedat, peaaegu musta värvi ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tuleks kindlasti minna arstile.Valude põhjusi on väga palju ja midagi konkreetset saab öelda teile peale läbivaatlust ja mõningate analüüside võtmist.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: