Kummaline kõhuvalu 07.05.03 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Nädal tagasi tekkis kohutav selja- ja kõhuvalu,mis tasapisi taandus ja nüüd on lihtsalt sellised valusad pisted,vasakul ja paremal pool alakõhus,samas on vahekord meeletult valus.Küsingi mis see olla võiks?Peaksin ma arstile aja panema ja kui see ongi näiteks munasarjapõletik,siis järjekorrad on ju nii meeletult pikad ja mingit kohutavat valu enam ka pole,et valvetuppa pöörduda.
Täpsustuseks,perearstiga konsulteerisin ja midagi ei leitud,pille ei kasuta ja pimesoolepõletik välistatud,kuna viimane eemaldatud juba 10 aastat tagasi.

Arst vastas:

Katrin Seidelberg

dr Katrin Seidelberg

Günekoloog

Qvalitas Arstikeskus AS

Tere!
Alakõhuvalude põhjusi on palju. Valu võib olla tingitud seesmiste suguelundite põletikust, samuti võib see olla seotud ovulatsiooniga või tsüstiga munasarjas jne. Kindlasti tuleb põhjuse välja selgitamiseks pöörduda naistearsti poole. Valu ei tohi kannatada. Sellistes situatsioonides tuleb abi otsida valvearstilt.
dr. K.Seemen

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Kõhuvalu pärast konisatsiooni

Kas on normaalne kerge kõhuvalu ja pakitsus pärast emakakaela konisatsiooni.Eile tehti ja täna terve päeva kerge valu.Millal peaks arsti juurde pöörduma ja kas võib võtta käsimüügis olevaid valuvaigisteid?

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! Jah,see valu peale emakakaela konisatsiooni on loomulik ja võib tarvitada apteegi käsimüügist saadavaid valuvaigisteid.Edu soovides,Maie Väli

Loe edasi

Võimalik rasedus

Tere!
Üritanud rasestuda pikki aastaid hakkasin viimased kolm kuud kasutama ov teste, et määrata õige päev. Üks sünnitus ka seljataga 11 aastat tagasi. Menstruatsioon käib väga regulaarselt, isegi ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere. Arvan et olete rase, sellest ka sellised kaebused. Uriinitest ei näita kui on raseds väga alguses. Pöördugae arsti poole ja soovitaks võtta vereproov rasedusele. See on täpsem.Dr kadastik

Loe edasi

rinnad suured ja voolus?

Mure siis järgmine:

rasedusvastaseid tablette ei tarvita, üksikud vahekorrad viimase mõne kuu jooksul toimunud kondoomiga.
Hakkasid päevad normaalsel ajal ning päevade algul , nagu vahest ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija!
Võimalusi on mitmeid.
Tõenäoliselt on tegemist bakteriaalse vaginoosiga, mille tõestab naistearst vastuvõtul amiintesti (ja analüüsidega).
Rasedushirmu korral võite ...

Loe edasi

Kummaline kaalutõus.

Kaalusin kuus kuud tagasi 68 kilo ja nüüd kui olen dieeti pidanud,trenni teinud siis kaal hoopis tõuseb,olen nüüd 80 kilo raske.Kuhu pöörduda või mida teha?

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! See tundub küll kummaline.Võiks kontrollida endokrinoloogi juures,ega ei ole kilpnäärme alatalitlust.Ka võiks teha süsivesikute ainevahetuse määramine (glükoosi tolerantsustest).

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: