Punn pärakus 05.12.21 / Meestearst

Külastaja küsib:

Mingi imelik punn päraku ääres kas oleks nõuandeid?

Arst vastas:

Margus Punab

dr Margus Punab

Meestearst

Meestekliinik Tartus ja Tallinnas

Ilma läbivaatuseta siis lahendust pakkuda ei ole võimlaik.
Suure tõenäosusega on tegemist pärasoole veenilaiendiga.
Tegemist sagedase murega, mille teket soodustavad kõhukinnisus, istuv eluviis, ülemääraste raskuste tõstmine jne.

Soovitan pöörduda oma perearsti poole. Läbivaatuse järel saab otsustada, millist käsitlust vaja on. Ravi on kenasti olemas!

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Meestearst

Sügelus ja vistriku teke suguelunditele

2.5 kuud tagasi olin seksuaalsuhtes ühe piigaga. Kumm purunes ja avastasin seda kahjuks liiga hilja. Peale seda tekkis sügelus kubeme piirkonda. Sealt levis see üle kogu keha. Kasutasin apteegist ostetud ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Nimetan seda südametunnistuse haiguseks. Kirjeldatud kaebuste kompleksi pole võimalik sugulisel teel saada. Kui hing (hirmust) haige, siis see seletab küll, ka palaviku.
Päraku sees võib olla vaid ...

Loe edasi

Kasvajad pärakus

Mingi aeg tagasi avastasin pärakus ja selle piirkonnas soolatüüka sarnased moodustised. Nad on kasvanud suuremaks ja neid tekib juurde. Tekitavad ebameeldivat tunnet ja sügelust. Kas tegemist võib olla ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Suure tõenäosusega tõesti papilloomiviirusest tingitud kondüloomid. Tuleb tulla kas meestearsti või naha- ja suguhaiguste arsti vastuvõtule.

Loe edasi

Imelik punn/kasvaja pärakus

Tere
On siis selline probleem et avastasin pärakus sellise punni või kasvajamoodi asja. See on tekkinud nüüd paari päeva jooksul. Katsudes annab tunda ka. Mis ma edasi peaksin tegema sest vastuvõtule ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Kui vastuvõtule tulla ei julge, siis tuleb punniga edasi elada. Suure tõenäosusega on tegemist päraku veenilaiendiga. Kui punn mõne päeva jooksul ei taandu, siis soovitan siiski kirurgi või meestearsti ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: