Munand üleval 23.10.21 / Meestearst

Külastaja küsib:

Mul selline probleem et vasak poolne munand tuleb pidevalt ülesse ja see ikka valulik.
Uurisn netist et see külmaga aga mul vahet pole külm või soe .

Arst vastas:

Margus Punab

dr Margus Punab

Meestearst

Meestekliinik Tartus ja Tallinnas

Tegemist on siis tavalisest enam liikuva munandiga, mis on munandi laskumishäire kõige leebem variant. Valu võib soodustada alaäge põletik, närviärritus või ka kitsas liikumistee munandile. Esmalt soovitaks ära hinnata munandi hetke funktsionaalne seisund - selleks on vajalikud läbivaatus, hormoonuuringud ja sperma analüüs. Selle alusel saab hinnata ravi vajadust ja optimaalset raviviisi. Võimalik on näiteks see munand munandikoti külge kinnitada. Aga kõik sõltub uuringutest. Tulge vastuvõtule!

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Meestearst

Vasak munand valutab ja alakõht.

Vasak munand valutab nädalaega ja alakõht vasak.
Katsudes on tunda vasak munand suurem aga nii valus.

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

No siis tuleks ikkagi kiiresti meestearsti vastuvõtule jõuda. Põhjuseid selliseks valuks on palju, alates munandi põletikust kuni seljanärvi ärrituseni välja. Määratud raviga praegu kindlasti jätkake.

Loe edasi

Munand tagurpudi kotis

Terr, tunne on st munand on tagurpudi kitis, huhasi on tunda läbi naha ja on valulik (vasak), mis peaks tegema?

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Kui on valu ja vale asend, siis peaks kindlasti meestearstile ette näitama!
Kui tekib tugevam valu või munandi turse/suurenemine, siis pöörduge kiiresti erakorralise meditsiini osakonda!

Loe edasi

munand

Tere, mul eluaeg olnud üks munand kõrgemal kui teine ja see tahab tihti vahekorra ajal ära kadud. Samal poolel olnud ka lapsena kubemesong. 3 nädalat tagasi tööd tehes tegin raskusi tõstes sinna haiget.Valulik ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Ilma läbivaatuseta on siin väga raske nõu anda.
Munandite ja ka ühe munandi suur(em) liikuvus on individuaalne iseärasus, mitte haigus.
Antud kaebuste kontekstis tuleks kindlasti välistada ...

Loe edasi

Valu alakõhus

Olen 27. aasane mees, tunnen valu paremalpool alakõhus juba üle 2. kuu. Valu algab paremast munandist ja vahest liigub kuni neeruni välja. Valu on on selline vaevlik, aegajalt annab ka tugevamini märku. ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Täpset diagnoosi sellel kirjelduse alusel kahjuks panna ei saa, kuid esmalt võiks siiski mõelda sugutrakti (munandimanuse?) alaägedale põletikule. Päriselt ei saa välistada ka neerukivitõbi, sest selliseid ...

Loe edasi

vasak munand

mul on niisugune probleem , et vahest erektsiooni ajal kaob vasak munad kõhtu ära , mida peaks tegema ?

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Mitte midagi. Tegemist on ühe munandite paiknemise eri variandiga - refraktaarse munandiga. Kui see munand ei ole mahu poolest väiksem kui teine ja liikumine ei põhjusta valu, pole vaja muretseda.
Edu ...

Loe edasi

munandid(vasak)

tere olen 20 a vana noormees ja .. aastaid tagasi sai kõvasti jalgpalliga tegeletud u 5 a.. ja selleajajooxul sain tihti palliga munadesse.. kui naljakas se ka poleks.. aga nüüd on siuke ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Ilmselt on tegemist munandikoti veenilaiendiga ... ja võib olla ka mõne traumast tingitud muutusega. Kreemid siin ei aita. Tulge vastuvõtule, vaatame teid läbi, teeme munandi funktsiooni uuringud ja vajadusel ...

Loe edasi

Munand

Nädal tagasi oli mul (mees 30) kubemesonga operatsioon, peale operatsiooni on operatsioonipoolne munand vajunud tunduvalt allapoolne kui teine munand. Kas see on normaalne ja jääbki nii või taastub normaalne ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Võimatu on vastata ilma teid konkreetselt läbi vaatamata. Usun siiski et madalamale vajumine on tingitud operatsioonijärgsest vedeliku dünaamika muutusest munandikotis ja peaks normaliseeruma mõne nädala ...

Loe edasi

üks munand suurem

tere olen 12 aastane poiss ja mul parem munand vasakust 3-4mm suurem.Kas see on normaaalne või on see suur probleem

ette tänades j

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Ei ole probleem. Selline väike vahe on loomulik.
Edu
Margus Punab

Loe edasi

Munand

Tere!
Kas laskumata munand võib olla naise raseduse peetuse põhjuseks?Kui see on nii , siis mida on 35 aastasel mehel laskumata munandi puhul võimalik teha?

Ette tänades

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Laskumata munand võib põhjustada kehva sperma kvaliteeti, see omakorda võib olla üheks paljudest raseduse peetumise põhjuse seas.
Enne millegi tegemist tuleb ikka teie seisundit uurida. Kui vaja ...

Loe edasi

Peale operatsiooni.

12aastaselt tehti operatsioon,kus kubemekanalisse jäänud munand toodi munandikotti. Nüüd on see munand 1/3 väiksem teisest. Operatsioonist on möödas 13 aastat. Kas peaks pöörduma arstipoole?

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Operatsioon on teostatud küll soovitavast ajast hiljem, kuid kui teine munand on korras, siis probleeme ei tohiks tekkida. Igaks juhuks tasuks tulla ja oma viljakus ära kontrollida.

Edu soovides
Loe edasi



Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: