Munandid on punased ja valulikud olin magades neid kratsinud 06.09.21 / Meestearst

Külastaja küsib:

Munandid on punased ja valulikud olin magades neid kratsinud on ka üle 38 palavik võtsin paratsetamooli palavik langenud 37 munandidele olen määrinud õrnalt bepantheni munandid ise on punased leemendavad ja on ka natuke puruks

Arst vastas:

Margus Punab

dr Margus Punab

Meestearst

Meestekliinik Tartus ja Tallinnas

Ega need munadid (munandikott tegelikult) iseenesest ikka punaseks, leemetavaks ja puruks lähe. Kui ma ei tea, mis võiks olla põhjuseks, pole ka võimalik asjalikku nõu anda.

Praegused soovitused.
1. Pesta munandikotti paar korda päevas sooja vee ja leege seebiga (beebiseep vast parim)
2. Jõuda kiiremas korras kas oma perearsti või ideaalis meestearsti vastuvõtule.
3. Kui munandikoti nahale peaksid haavandid tekkima ja palavik püsib, siis peaks haigusseisundi koheselt erakorralise meditsiini osakonnas ette näitama!

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Meestearst

Valulikud munandid

Mu abikaasal on munandid valusad. Nad on allavajunud ja tugevalt paistes. Ka tekib alakõhus valu.
3 aastat tagasi tehti eesnäärmel kiiritusravi. Vereproov on praegu korras.
Mida teha või millise ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Kui on tervisemure, siis on esimeseks soovituslikuks kontaktiks sellistel puhkudel on ikka perearst. Tema teeb esmase läbivaatuse, vajadusel määrab kohe ka ravi ja vajadusele olemasolul, kui probleem vajab ...

Loe edasi

Valulikud munandid

Tere
Suvel pōdesin arvatavasti pōiepōletiku.
Sügisel olid munandid valusad ja käisin nn eesnäärme vähki kontrollimas.
Testid ja veri korras, füüsiliselt vaadati üle ja katsuti ka seest, ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Selles vanuses isoleeritud põiepõletikku meestel ei esine. Arvestades kaebuste kompleksi nii enne kui nüüd, siis esimesena tuleks välistada ikkagi eesnäärmepõletik. Kahjuks on selle haiguse diagnoosimine ...

Loe edasi

Valu kubemes

Pidin ennast väga vähe avanevast autouksest välja pressima, korraga oli selline tunne, nagu oleks saanud n.ö rebuka, kuna kube oli väga tihkelt uksepolstri vastu surutud. Nüüd, just liikudes, lööb valu ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Kirjelduse alusel võiks kahtlustada esmajoones mingit lihas- või liiduse venistust/traumat. Soovitan võtta ibuprofeeni (kui magu korras) 2 korda päevas peale sööki umbes 5 päeva. Kui ei taandu, siis pöörduge ...

Loe edasi

Veresegune sperma

Tere,
olen 38a. Olen abielus ja kondoomi ei kasuta. Nüüd olude sunnil (naisel eemaldus hormoonspiraal) kasutasime kondoomi. Kondoomis oli veresegune sperma. See on suhteliselt hiline avastus (2-3 ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Segane lugu ja kõige targem oleks meestearsti külastada. Kogu kirjeldus annab kokku pildi mille alusel kahtlustaksin alaägedalt kulgevat sugutrakti põletikku. Aga midagi on siin veel...
Vereseguse ...

Loe edasi

Väiksed munandid?

Probleem on nimelt selline ,et munandid on väiksed võrreldes teiste omaealistega ja noorematega. Munandid ja munandikotid ei ole nagu murdeaga üldse kasvanud. Eriti väikseks tõmbavad kotid tuulise ja külma ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Kõik need hinnangud on väga subkjektiivsed. Kui on mure, siis tulge vastuvõtule. Peale läbivaatust on selge, kas probleem on olemas või ei ole.
Külmaga peabki peenise ja munandikoti suurus vähenema/kokku ...

Loe edasi

Munandid

Tere!Munandid on valulikud ja kisub sageli.Allpool naba olev territoorium on sageli valus.Soojendan vahel soojenduskotiga ja hakkan higistama.Selline üldine kurnatus-nõrkus on.Ikka pole paranenud.Urineerimine ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Kaebused on iseloomulikud eesnäärme põletikule. Impotentsus on sagedaseks prostatiidi tüsistuseks. Tavaanalüüsid siin arste ei aita. Tegema peab kas eesnäärme sekreedi uuringud või sperma analüüsi põletikule. ...

Loe edasi

Kollane sperma

Lugesin ühest varasemast postitusest:
"Sperma muutumine kollaseks viitab sugutrakti kroonilisele põletikule e. prostatiidile. Prostatiit on tõsine haigus, mis korrektse ravita võib aja jooksul hakata ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Kui nii noorel mehel on olnud kirjeldatud kaebused, siis soovitaksin soojalt siiski korralikud prostatiidi uuringud läbi teha. Prostatiidi sagedasemateks põhjuseks on suguhaigused (eriti juhul kui need ...

Loe edasi

Kahtlus suguhaigusele

Tere, olen 19.a. noormees.
Olin kaitsmata oraalvahekorras naisterahvaga rohkem kui 2 kuud tagasi kahel korral. Vaginaalvahekord toimus kaitstult kondoomiga. Naisterahvas on käinud regulaarselt naistearsti ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Segane lugu. Suguhaiguste tõenäosus on väike. Siiski soovitaksin läbi teha komplekse sugutrakti põletiku uuringu - nii suguhaigused kui ka sperma analüüsi. Optimaalse uuringuskeemi probleemi lahendamiseks ...

Loe edasi

Valulikkus

Tere,

Milles võib probleem olla kui mul aegajalt pärast ereksiooni on alakõht ja munandid natuke valulikud. Nagu oleks vaakum ... Tänu sellele on langenud seksuaalne isu. Vahest toimub ereksioon ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Soovitan külastada meestearsti. Suure tõenäosusega on tegemist alaägeda sugutrakti põletikuga. Tegema peaks suguhaiguste uuringud ja sperma analüüsi põletiku suhtes. Kindlasti saab teid aidata!
Edu ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: