Soov vältida naise viljastamist. 27.04.21 / Meestearst

Külastaja küsib:

Jätkata normaalset voodielu ilma kondoomita , kartuseta naist viljastada ja poleks muid kõrvalmõjusid tervisele.

Mis oleks kõige mugavam protseduur ,et muu toimiks tavapäraselt edasi. Kus seda protseduuri pakutakse?

Arst vastas:

Margus Punab

dr Margus Punab

Meestearst

Meestekliinik Tartus ja Tallinnas

Täna on preservatiivi kõrval ainsaks meeste meetodiks vasektoomia mille käigus lõigatakse läbi ja suletakse munandist väljuvad seemneteed. Internetist leiab selle meetodi kohta palju informatsiooni.
Sobib hästi stabiilses püsisuhtes paaridele, kus laste arv on soovidele vastav või kus lähenetakse reproduktiivse ea lõpu poole.
Seadusandluse alusel peab tegema esmase arstipoolse nõustamise ja alles peale nõutavat mõtlemisaega saab operatsiooni osas kõneleda. Soovitan alustada meestearsti konsultatsioonist. Pisioperatsioonide tegijaid on meil üle Eesti palju.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Meestearst

Spermaanalüüs

Mu mehe spermaanalüüsi vastus oli selline:
Spermatosoidid puuduvad, leiti vaid 4 liikumatut spermatosoidi, 84% tuumata rakud ja 16% tuumaga..
Kas sellise tulemuse puhul on lootust meil lapsi ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Sperma analüüs on vast kolmandik mehe viljakuse ja selle prognoosiks vajalikest uuringutest- lisaks on kindlasti vaja teada munandimahtu ja muńandi hormonaalset regulatsiooni. Välistama peab ka sugutrakti ...

Loe edasi

vasektoomia meesetel, aga naistel?

Tere

Olen kuulnud, et ka naistel saab "midagi" läbi lõigata, et vältida rasestumist. Oskate ehk paari sõnaga selgitada? Meil on kolm last ja rohkem ei soovi. Vanused on meil küll veel üsna ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Naiste poole küsimustes peate ikkagi naistearsti käest küsima. Vasektoomia puhul võib arvestada umbes 2000 kroonise kuluga.
Edu soovides
Margus Punab

Loe edasi

Munand

Tere!
Kas laskumata munand võib olla naise raseduse peetuse põhjuseks?Kui see on nii , siis mida on 35 aastasel mehel laskumata munandi puhul võimalik teha?

Ette tänades

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Laskumata munand võib põhjustada kehva sperma kvaliteeti, see omakorda võib olla üheks paljudest raseduse peetumise põhjuse seas.
Enne millegi tegemist tuleb ikka teie seisundit uurida. Kui vaja ...

Loe edasi

Meeste steriliseerimine

Tean, et ka mehi saab steriliseerida seemnejuhade katkilõikamise teel. Kas see on lõplik protseduur. Kui tekid kunagi soov siiski saada lapsi, kas siis pole võimalik näiteks süstlaga võtta mUnanditest ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Vasektoomia järel on mehe viljakust võimalik taastada mikrokirurgilise operatsiooniga. Operatsiooni tulemus on parem esimese 10 aasta jooksul peale vasektoomiat. Suvalisel ajal on aga võimalik edukalt ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: