Peenise peal valulik moodustis 11.01.21 / Meestearst

Külastaja küsib:

Peenise parema külje peale tekkinud punane laik (laigu kõrval nahk turses ning valulik, eriti kui eesnahka alla tõmmata) ja vasakul küljel punane punn. Kui pesta, siis punane laik samuti tundlik ja valulik. Peale pesemist jääb mõne aja pärast on tunda ebameeldivat lõhna. (lisatud pilt paremast küljest manusesse)

Arst vastas:

Margus Punab

dr Margus Punab

Meestearst

Meestekliinik Tartus ja Tallinnas

Tegu on üsna tugeva eesnaha põletikuga. See paari aasta tagune episood oli kirjelduse alusel arvatavasti seotud HPV viirust tingitud kondüloomidega. Kui siis sai ravi liiga hoogsalt tehtud ja ravimit sattus ka näsade ümber nahale, siis sealt võib olla kujunenud miskitmoodi nahakahjustus. Nüüd lisandus uus aktiivsem mikroob, mis ei pruugi sugugi olla suguhaigus vaid uue paratneri jaoks omane, teile aga võõras ja põletikku põhjustav mikroob. Praegu siis korrektne hügieen. Kui klotrimazool leevendab, siis jätkata kuni nädal. Kui ei aita, siis pole ma maailmas reisides kohanud paika (Aafrikat tõesti ei tea), kus arstiabi oleks kättesaamatu olnud. Kui kodus, tasuks kontrolli tulla.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Meestearst

Tursunud sooned ja valulikkus peenise juures

Peenise pea all, umbes 0.5mm allpool, mõlemal pool külgede peal on tekkinud naha alla tuntavad sooned, nagu veresooned aga tunduvalt tihkemad mida varem seal kohas tunda polnud. Pikkus on neil umbes 1cm ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Ilma nägemata on esimesel puhulmkeeruline nõu anda. Suure tõenäosusega on tegemist lümfisoonte ümberkorraldusega. Osa sooni paiguti umbuvad ja tekivad/arenevad siis uued sooned. Enamasti püsib selline ...

Loe edasi

Pōletik,infekstioon

Täna hommikul,kui tüdruk Mulle oraalseksi tegi,tundsin,et midagi on väga valesti.
Sugutipea paljastuval osal oli veripunane laik.Enne oraalseksi,tavalist Seksi ei teinud,vaid natuke hōōrusime.

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Väike valge punn võib olla kondüloom. Peenise naha alla on tekkinud verevalum. Arvestades lisaks eesnaha kitsenemist, seda et ei liigu vabalt ja pilti, siis kahtlustaksin teil kroonilist skleroseerivat ...

Loe edasi

Moodustis peenisel

Tere. Soovin küsida oma abikaasa probleemi kohta. Ta ei räägi ise nii hästi eesti keelt. Ta käis paar aastat tagasi Tartus teie juures vastuvõtul, kuna tal oli peenise peal selline moodustis. Te ütlesite, ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Tegemist on suure tõenäosusega HPV viirusest tingitud kondüloomidega. Ravi väga tõhus. Ravimiga saame maha suruda viiruse vohangu. Organismist tõrjub viiruse aja jooksul välja keha enda kaitsesüsteem. ...

Loe edasi

Moodustis peenise naha all

Umbes novembris-detsembris 2011 tekkis peenise naha alla moodustis, mis on seal siiamaani. See suurenes aeglaselt kuni umbes 5-6 mm läbimõõduseks. Viimasel ajal on veidi kahanenud, läbimõõt u. 3-4 mm. ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Suure tõenäosusega on tegemist umbunud rasunäärmega. Kui põletikku ei teki, siis taandub iseenesest. Mõnikord murrab läbi naha välja ja kaob sellega. Muretsemiseks põhjust ei tohiks olla.

Loe edasi

Kühm/ebatasasus peenisel

Tere

Hiljuti avastasin peenise pea küljes mingisuguse kühmu/laigu. Alguses oli veidi punane, nüüd on punetus kadunud, kuid kühm on ikka alles. Valulik ei tundu olevat ja katsudes ka valus ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Pildi peal näha, kuid selget vastust millega tegu anda ei oska. Suure tõenäosusega on muutus peenise (spongiooskoe) sisene. Usun, et te ei pea midagi ette võtma ja ka mitte ülemääraselt muretsema. Suure ...

Loe edasi

Moodustis peenise peal - peenise vähk?

Peale seksuaalvahekorda päev-kaks hiljem märkasin, et on tekkinud peenise peale väike must paar millimeerti suurune asi. On ka väike haav peenisel, aga mis hakkab juba paranema. Algul tegi ka natukene ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Kui probleem tänaseks kadunud, siis muretsema ei pea. Igaks juhuks tasuks ehk suguhaiguset uuringud ära teha. Teie vanustele on testid Ülikooli meestekliinikus tasuta. Edaspidid soovitan seksuaalelu elades ...

Loe edasi

Eesnahal moodustis

Tere.

Mul on eesnahale tekkinud midagi ekseemitaolist, hele moodustis, mis tõmbab eesnahka kokku. Valuline ei ole, aga paneb muretsema, peenise suurenedes nahk ei taha hästi tulla üle pea ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Tegemist ilmselt kroonilise eesnahapõletiku vormiga. Soovitan soojalt lähiajal ikka vastuvõtule jõuda. Algfaasis on haigus enamasti edukalt ravitav. Kui tulekuga hiljaks jäädakse aitab sageli vaid operatsioon ...

Loe edasi

Peenise peal on laik

Tere,

3-4 nädalat tagasi tekkis selline laik peenise peale. Alguses oli natuke väiksem, ajapikku on suuremaks läinud. Valulik ei ole. On püsiv partner, kes käib regulaarselt kontrollis. Seksuaalelu ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Ilmselt ikkagi miski alaäge põletikuireaktsioon. Tekkida võib ka väiketraumast. Kui lähiajal ei taandu, siis tasuks vastuvõtule tulla. Siis kindlasti nii, et 24 tundi ei oleks peenist pestud - see võimaldaks ...

Loe edasi

punjas moodustis

tere, olen 18-aastane poiss ja vaevab selline mure:

Paar päeva tagasi avastasin peenise peal veidra punnitaolise punaka muhu, selline pisike küllaltki. Valu ei tee, mäda ei tule, on lihtsalt ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Kui pole näinud, siis ei oska ka midagi tarka öelda. Väga tõsine ehk ei ole. Kui püsima jääb, siis tasuks näitama tulla.
Edu
Margus punab

Loe edasi

tumedam laik

kas peenise pea peal võib esineda pigmendilaike?

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Võib.
Edu
Margus Punab

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: