Uute praegu reklaamitavate ravimite kasutuselevõtt eesnäärme raviks 12.10.20 / Meestearst

Külastaja küsib:

Soovin, Teie arvamust uuema ravimi (Proletto Plus või Men's
Defence) kasutusele võtuks ravimi Tamsulosin Lannacher 0,4 mg asemel efektiivsema ravi tulemuse saavutamiseks. Soovin teada saada kumb neist kahest on parem minu jaoks. Muidugi on võimalik variant, kus need ravimid ei anna mingit tulemust. Võib-olla Teil on rohkem informatsiooni selle kohta.

Arst vastas:

Margus Punab

dr Margus Punab

Meestearst

Meestekliinik Tartus ja Tallinnas

Kui probleem ei ole raviga leevenenud, siis pole eesnäärme suurenemine ilmselt teie probleemide (ainuke) põhjust. Muidugi muutub kusejuga nõrgemaks ka puhtalt vanusest ja selle mõjul tekkivast sisemiste lihaste elastsuse ja üldsiselt nende võimekuse vähenemisest. Seega esimene mida soovitaks on korralikud uuringud - arvestades kaebust peaks nende seas kindlasti olema kusevoolu kiiruse ja jääkuriini mõõtmine. Kui teame põhjust, siis oskame ka paremini ravida.
Selliste "uuemate ravimite" kohta kehtib üks reegel - mida enam ja suuremate sõnadega on vaja reklaamida, seda küsitavam on tulemus. Kui raha kulutamine annab teile südamerahu, siis tehke seda. Mina aga soovitaks vastava summa annetada mõnele südamelähedasele heategevuslikule projektile.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Meestearst

ravimite mõju

Praegu tarvitab abikaasa ravimeid xanax, bromazepam, propranolol.
Kas nende ravimite tarvitamine võib olla seotud eesnäärmevaevustega(valulikkus, paistetus), st. - tekitada neid vaevusi?
Aastaid ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Segane küsimus - kuidas mees tunneb eesnäärme paistetust?
Siiski ei saa 100% välistada kirjeldatud ravimite negatiivset mõju kusemisele. Kogemus näitab siiski, et probleemid tekivad/süvenevad ikka ...

Loe edasi

Ureaplasma ravi mehel???

Tere!
Mehel avastati eesnäärme põletik, raviks määrati Nolicin 400 mg (2 nädalat) 1tbl 2x päevas ja relifex 500 mg (4 nädalat) 1 tbl 2x päevas. Mehel on praegu ravi pooleli ja minul leiti ureaplasma ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Ureplasma ravi vajab senimääratule veel lisaravi. Mina paneksin ravi lõppu juurde Doksotsükliini 10 päeva jooksul - ravi sab kirjutada ka perearst või günekoloog. Muidugi oleks hea ka oma arsti (vist K.A.?) ...

Loe edasi

Millega on tegu

Tere.
Olen 30 aastane mees.
Nimelt oli selline juhtum ,et kevadel aprillis hakkas sugutipea kipitama. Läksin arsti juurde ja seal õeldi et tehke suguhaiguste proovid ära. Sai tehtud kõik ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Tegemist on üsna tüüpiliste kroonilise eesnäärme põletiku kaebustega ja ka haiguse kulg on küllalt tüüpiline. Soovitan uuringuteks ja raviks külastada meestekliinikut. Hea oleks, kui saaksite kaasa võtta ...

Loe edasi

eesnäärmepõletik?

Tervist! Mul on vist põhjust uskuda, et mul on eesnäärme põletik.
Peenise tipus on tunda sügelust ja urineerides põletavat valu, aegamööda eraldub peenisest natuke spermataolist eritist (mäda?). ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Eritus kusitist viitab võimalikule suguhaigusele.
Antud juhul oleks parim sisse võtta esmalt doksotsükliin (NB! tühja kõhuga) ja seejärel teha 10 päevane ibuprofeeni ravikuur järgi.
Edu soovides
Loe edasi

eesnäärme haigused

Tere!

Kas eesnäärme adenoomi ravi on ainult kirurgiline?

Kui raske on eesnäärmeoperatsioon ja kas see tagab täieliku paranemise?



Tänan!


Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Tänapäeval on eesnäärme adenoomi raviks olemas väga efektiivseid ravimeid. Siiski vajab osa raskematest haigusjuhtudest ikka veel ka operatiivset ravi. Teie jaoks optimaalse ravimeetodi leidmine nõuab ...

Loe edasi

eesnääre

Tere,



Olen 21-aastane ning leian oma tervise praegu korras olevat ning tahan, et see ka tulevikus nii oleks. Millest on aru saada, et on probleeme eesnäärmega, milles need probleemid ...

Vastas dr Aivar Tilk

KUI EI OLE TERVISEGA PROBLEEME, ON SUUREPäRANE. EESNääRE ON PõIE KAELA üMBRITSEV VäIKE LISASUGUNääRE, MILLE üLESANDEKS ON TOOTA EESNääRME MAHLA, MIS ON OMAKORDA "KüTUSEKS" spermatosoididele. Nooremate ...

Loe edasi

eesnäärme haigused

Tere. Palun, mismoodi ravitakse tänapäeval eesnäärme healoomulist kasvajat? Kas haiglas või ambulatoorselt? Op-ga või süstidega või lihtsalt ravimitega? Kas see kasvaja võib laieneda ka mujale? Tänan. ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Arvatavalt on tegemist eesnäärme healoomulise suurenemise e. adenoomiga.

Viimase 5-10 aasta jooksul on eesnäärme adenoomi ravi oluliselt muutunud. Kui varem oli pea ainsaks ravimeetodiks eesnäärme ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: