chlamydia trachomatis 08.07.20 / Meestearst

Külastaja küsib:

Märtsikuu keskpaigas tekis mul kipitus urineerimisel.
Maikuus läksin uroloogi juurde (Medicum), et teha suguhaigustesti.
Tegin suguhaigustesti ja tulemusi saamata, määras arst mulle Ciprinoril 10 päevase ravikuuri.
Arst ütles, et test suguhaigusi ei näitanud, kuid ravikuuri tegin lõpuni ning kasu sellest ei olnud.
Arst kirjutas välja kaks manust FOSFOMYCIN SANDOZ. Sellest ei olnud samuti abi.
Kuna sümptomid ei kadunud, nõudsin arstil PSA testi. Mille tulemuseks oli - 12.5 ng/ml.
Tekkis kahtlus onkoloogiale. Saadeti KT natiivuuringule, mis näitas:
LEID: Maksas koldelisi muutusi ei sedasta. Sapiteed laienenud ei ole. Pankreas normaalse suuruse ja struktuuriga, koldelist muutust ei sedasta. Põrn, mõlemad neerupealised normaalse suuruse ja kujuga. Mõlemad neerud normaalse suuruse ja asetusega. Neeruvaagnad laienenud ei ole. Neerudes konkremente esile ei tule. Uuritud piirkonnas aordi läbimõõt normis. Paraaortaalsel ega -iliakaalsel patoloogiliselt suurenenud lümfisõlmi ei sedasta. Luudes nähtavas osas destruktiivseid muutuseid esile ei tule. Kusepõis tavaline. Kõhukoopas ega vaagnas vedelikku ei tähelda. Prostata kergelt suurenenud. Natiivuuringu enamat prostata kohta öelda ei saa. Soovitav rektaalne Uh ja vöi /tugeva väljaga MRT.


Anti saatekiri teisse haiglasse, kus öeldi, et minu vanuses (30a) on ENV tõenäolisus väga väike, kuid igaksjuhuks saadeti keskmise väljaga MRT-le. Kuid, kuna ootejärjekorrad olid väga pikkad (kokku 2 kuud), otsustasin tulla Meestekliinikusse tasulisele visiidile (30.06.2020).
Vastu võttis arst Kristjan Pomm. Ka tema ütles, et ENV tõenäosus on väike ning PSA võib oluliselt tõusta ka põletiku puhul.
Minu digiloole vaadates, märkas ta kohe, et kõikide haigustestide tulemused on negatiivsed, va Chlamydia trachomatis, mille tulemuseks oli "Tulemus ebaselge"
Uus suguhaigusteht tuvastas klamüüdiat.
Lisaks tegi ta mulle eesnäärme uuringuid (rektaalne ja ultraheli). Eesnääre oli nende uuringute alusel korras, kuid paremas munas oli mingi põletik.
Kuna siis oli teada juba klamüüdia positiivsest proovist, määrati mulle AZITHROMYCIN SANDOZ 500MG 8 päevane ravikuur.
Kahe nädala pärast peale ravi tuleks uuesti klamüüdia test teha ja konsultatsioonile tulla.
Täna lõpes mul ravikuur ning tundub, et uretriidi sümptomid on kadunud (urineerimine ei ole enam valulik), kuid munas ebamugav tunne, mis tekis juuni lõpus, on ikkagi alles (arvatavasti epididümiit?).
Küsimus on siis selles, et kas see valu peaks kohe peale ravikuuri ära kaduma või tuleb veel mõnda aega oodata? Või räägib see hoopis sellest, et klamüüdia ei allunud antibakteriaalsele ravile?
Kas on mõtet kohe arsti juurde tulla või oodata siiski kaks nädalat ja teha kõigepalt uus klamüüdia test?

Arst vastas:

Margus Punab

dr Margus Punab

Meestearst

Meestekliinik Tartus ja Tallinnas

Kindlasti tuleb teil ravijärgne klamüüdia kontrolltest ära teha!
Munandimanuse põletikust tekitud paistetuse taandumine võib aega võtta mitu kuud.
PSA tõus näitab, et teil on ka oluline eesnäärmepõletik. Selle haiguse ravi võib vajada oluliselt suuremat vaeva ja ja ka pikemat aega.
Kindlasti tuleks peale ravi ära teha ka sperma analüüsi ja eesnäärme sekreedi uuringu!

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Meestearst

Chlamydia trachomatis

Eelmine nädal diagnoositi (uriiniproov) mul Chlamydia trachomatis. Raviks määrati 10 päevane antibiootikumide (Doxycycline) kuur, kus esmalt pidi võtma topelt koguse ehk 2 tabletti ning iga järgneva 12 ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Ravimi foonil peaks nakatumise tõenäosus olema suhteliselt väike. Lisaravi ei soovita.
Kontrolltest tuleb mõlemal niikuinii teha. Kuni need korras, tuleks preservatiivi kasutada.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: