Eesnäärmepõletik? 12.11.05 / Meestearst

Külastaja küsib:

Iga paari nädala tagand kordub olukord, kus urineerimise käigus tekkib peenises terav ja põletav valu. Urineerimist lõpetades on ilmunud ka väikeses koguses valkjat vedelikku (väga väiksed valged tükid). Samuti hetkeline üleüldine ebamugavus. Tavalisest sagedamini tualetti ei sunni.
Selline ebamugavus kestab 1 - 2 päeva. Viimase kuu jooksul on esinemine muutunud sagedasemaks. Kokku on selline asi kestnud veidi üle aasta, kuid esinenud väga harva, võibolla kaks korda aasta jooksul ja mitte ka nii tugevalt kui viimasel ajal.
Suguhaigusega ei tohiks tegemist olla, kuna aktiivset suguelu ei ole elanud ning sai käidud ka uroloogi vastuvõtul, kus võetud proovidest midagi ei selgunud.

Arst vastas:

Margus Punab

dr Margus Punab

Meestearst

Meestekliinik Tartus ja Tallinnas

Võib tõesti tegemist olla eesnäärme põletikuga. Kindlasti tuleks teha selle suhtes korralikud uuringud. Visiidi eel tasub tutvuda portaali sektsiooniga Tasub tead / Uuringud meestele.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Meestearst

Eesnäärme põletikuga seotud küsimused

Olen juba pikemat aega olnud hädas eesnäärme probleemiga - esinevad urineerimishäired. Uriin ei välju hästi - nö käib sirtsutamine ja seda ka öösel - vahest mõtlen ,et kuhu see vedelik läheb joon suhteliselt ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Retrograadne ejakulatsioon on selles vanuses meestel tamsulosiini foonil küllalt sage kõrvalnähe. Tervisele see ohtlik ei oleja kindlasti jätkake oma tavapärast seks elu.
Kui probleemid pole lahenenud, ...

Loe edasi

Kustipõletik

Kusiti ots punakas ja kohati kipitab. Tehtud on suguhaiguste test nii vatipulgaga kusitist kui ka uriiniprooviga. Leitud ei ole midagi. Probleem seisneb selles, et mingil perioodil päevast ajab urineerima ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Kahjuks pole võimalik nii keerulisi haigusjuhte pooliku info alusel nõustada.
Pildi alusel midagi erilist ei näe. Verevarustuse eripära ehk vaid.
Mida soovitaksin - siin peab järk järgult välistama ...

Loe edasi

PSA

Tere.
Tegin Synlabis Terviseriski paketi ja 40+ mehepaketi.
PSA väärtus 4.70 ( 2018 väärtus 2.69 ). Testosteroon 6,5nmol/l ( 2018 9.6nmol/l ). MCV väärtus 83.1fl. Muud testi tulemused olid ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

PSA tõus on olnud väga kiire. kindlasti tuleks tõusu põhjus sellgeks teha.
PSA tõus/kõrge väärtus on alati seotud eesnäärmehaigustega - eesnäärmepõletiku, healoomulise suurenemise või vähiga. välistamegi ...

Loe edasi

Munand on paistes

Parempoolne munand on paistes. Probleem tekkis möödunud nädalal ( 04.06.2020 ) . Samal opäeval käis ka kiirabi. Oli tekkinud mingi allergiline reaktsioon. Hommikul 05.06 tundsin ebamugavust ja valu parem ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Loodan, et olete selle murega juba arsti juurde jõudnud! Kõik järsult tekkinud munandi suurenemised tuleks ideaalis 12 tunni jooksul arstile ette näidata. Enamasti on põhjuseks munandi või munandimanuse ...

Loe edasi

sperma

Seemnevedelikus oli verd, uriin on puhas, mingeid valusi pole olnud. Olen abielus 30 aastat, 2 täiskasvanud lapse isa, suguhaigusi põdenud ei ole. Potensiga on aprillis-mais olnud probleeme.

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Veri spermas + uus potentsi muutus viitavad esmajoones mõtlema eesnäärmepõletiku suunal. Tuleks siis alustada vastavat haigust tuvastavate/välistavate uuringutega ja lisaks teeksin ma kindlasti omakäeliselt ...

Loe edasi

Valu alakõhus

Tere, 6a. tagasi diagnoositi mul eesnäärmepõletik. Nüüdseks vahest ikka annab tunda valuliku urineerimisega(õlut ei tohi tilkagi võtta). Peale seda pole rohkem kontrollis käinud. Nüüd on tekkinud tuikav ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Arvestades, et seotud liikumisega on võimalik, et see probleem lähtub hoopis tugiaparaadist. Kindlasti peaks uuringutega välistama ka eesnäärmepõletiku võimaluse. Kahjuks täna täpsustavaid uuringuid teha ...

Loe edasi

Peenis

Tere.sain teilt vastuse aga millest võib tekkida kusemishäire sisemine põletik või eesmaha põletik.ja kas see on nakkav sugulisel teel?naine käis ka günekoloogil,tema kardab selliseid suguhaigusi.

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Põletiku puhul soovitan ma niikuinii seksi ajal kaitsevahendit kasutada. Esmalt tuleb aru saada, mis on teie probleemide aluseks. Eesnäärmepõletiku diagnoosiks on siiski vajalik teha kas eesnäärme sekreedi ...

Loe edasi

Diagnoositud eesnäärme põletik.

Eesnääre suurenenud ei olnud, oktoobris ultaheli. PSA 1,94, leukotsüüdid uriinis momendil 70, oktoobris 55, näidud eesnäärme massaaziga, pärmseened momendil 114. Diagnoositud pikaaegne, krooniline eesnäärme ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Arvestades vanust, on tegemist üsna piiripealse põletikureaktsiooniga, mida mina kaebuste puudumise ja normaalse PSA väärtuse juures suure tõenäosusega üldse ei raviks. Sõltub muidugi kaasuvatest leidudest. ...

Loe edasi

Urineerimishäired

Tere.61 mees küsib.Olen pea 10 aastat vahelduva eduga ravinud kroonilist prostatiiti.Kasutanud nii loodusravi kui ka arsti poolt määratuid.Mida aeg edasi seda vähem on hakanud ravimid mõjuma.Haiguse ägenemine ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Tüüpiline haiguse kulg, kus vanale lahendamata jäänud eesnäärmepõletikule lisandub (vanusega kaasaskäiv) eesnäärme suurenemine. Selleks, et nii keerulise juhu puhul midagi tarka öelda, peaksime tegema ...

Loe edasi

Prostatodüünia

Tere,
Olen 3 aastat olnud hädas eesnäärmega.Igal aastal olen käinud uroloogi vastuvõttudel,kui olen valu tundma hakanud. Kahel viimasel aastal,kui olen valu tundma hakanud ja tuhedamini Wc käimas ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Kirjelduse alusel tüüpiline eesnäärmepõletik. Selle diagnoosi sisse kuulub ka mittepõletikuline "prostatiit" ehk prostatodüünia, tegelikult vagna valusündroom millel enamasti eesnäärmevälised põhjused. ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: