Diagnoositud eesnäärme põletik. 23.01.20 / Meestearst

Külastaja küsib:

Eesnääre suurenenud ei olnud, oktoobris ultaheli. PSA 1,94, leukotsüüdid uriinis momendil 70, oktoobris 55, näidud eesnäärme massaaziga, pärmseened momendil 114. Diagnoositud pikaaegne, krooniline eesnäärme mittebakteriaalne põletik. Raviks Arcoxia, antibiootikume ei kirjutatud. Interneti leht eesnääre.ee soovitus raviks ainult antibiootikumid. Mis on Teie ravisoovitus ?

Arst vastas:

Margus Punab

dr Margus Punab

Meestearst

Meestekliinik Tartus ja Tallinnas

Arvestades vanust, on tegemist üsna piiripealse põletikureaktsiooniga, mida mina kaebuste puudumise ja normaalse PSA väärtuse juures suure tõenäosusega üldse ei raviks. Sõltub muidugi kaasuvatest leidudest. Pärmseened analüüsis võivad selles vanuses olla hoopis varem umbunud ja raviga avanenud eesnäärmejuhadest vabanevad valguniidid. Antibiootikume tuleks kasutada vaid siis, kui leitakse oluline mikroobide hulga tõus. Võimalik et eesnääre.ee lihtsalt ei tea, et esineb väga erinevaid eesnäärmepõletiku vorme ja nende raviviisid on vägagi erinevad.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Meestearst

Korduv põiepõletik naisel ja mehe seos sellega

Tere. Olen küll naine, aga kirjutan teile. Mul on korduvad põiepõletikud ja tegin PERHis kõikvõimalikud uuringud läbi uroloogi käe all ja minul mingit viga ei diagnoositud. Põiepõletikud on olnud nii pärst ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Sedalaadi probleemid on pea alati komplekssed, partnersuhte mõlema osapoolega seotud mured. Mehel soovitame teha esmaskuse analüüsi põletiku ja mikroobide suhtes, eesnäärme sekreedi uuringu ja/või sperma ...

Loe edasi

Ultraheli uuring

Tere!

Kas järgneva uuringu tulemuse põhjal on võimalik hinnata eesnäärme/suguteede kahjustust? On diagnoositud eesnäärme põletik ja viljakuse langus.

Eesnäärme UH. maht - 19,1 ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Eesnäärme kahjustust on võimalik hinnata uuringute kompleksiga kuhu kuuluvad kaebuste analüüs, eesnäärme kontroll sõrmega, eesnäärmesekreedi ja (või) sperma analüüs, ultraheliuuring. Antud uuringus selgub, ...

Loe edasi

Eesnäärme pahaloomulise kasvaja ravi

Tere. Kui on diagnoositud pahaloomuline kasvaja, kas pooldada operatsiooni või kiiritusravi? Pakutakse ka veel uut tehnoloogiat kiiritus seemned....ei oska otsust langetada.

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Minu soe soovitus on hea kirurgi käe all radikaalne prostatektoomia.

Loe edasi

Kas munandimanuse põletik?

Tere!

Käisin Teie juures paar nädalat tagasi seoses sellega, et parempoolne munand oli valulik ja selline tuim valu, rohkem siis ülevalt poolt. Tegin vajalikud suguhaiguse testid ära ja see ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Munandimanuse põletik on üsna äge haigus ja oleks läbivaatusel kohe ära diagnoositud! Samuti ei tekita see haigus nahale mingeid muutuseid. Ilmselt on tegemist kahe erineva probleemiga. Kui suguhaigused ...

Loe edasi

Klamüüdia, eesnäärme põletik ja viljatus

2 aastat tagasi ravisime partneriga klamüüdiat. Ilmselt olin seda enne põdenud juba nii 6-7 aastat. Nüüd ravin viljatuse uuringutel diagnoositud eesnäärmepõletikku, millel on ilmselt seosed ka põetud klamüüdiaga. ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Viljatuse kontekstis on põletik kõige parema prognoosiga põhjus. Kõik sõltub siiski uuringute tulemustest ja arsti kompetentsist. Põletiku korralik ravi on hädavalik ka juhul, kui valite lõpuks ikkagi ...

Loe edasi

Eesnäärme põletik?

Olen 27 aastane mees. Käisin selle aasta kevadel Teie vastuvõtul ja mul diagnoositi eesnäärme põletik. Sain ravi ja olukord läks märksa paremaks. Suvisel järelkontrollil põletikku enam ei olnud. Viimasel ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Eesnäärme põletiku uus ägenemine on võimalik. Soovitan kindlasti teha kordusanalüüsid ja tulla vastuvõtule. Seni võite haiguse kontrolli all hoidmiseks kasutada ibuprofeeni tablette 0,2 g kaks korda päevas ...

Loe edasi

Suur mure-eesnäärmepõletik.

Tere,
mul selline küsimus.Partneril diagnoositi mõni aeg tagasi eesnäärmepõletik.Samas sööb ta antidepressante.Rohu nimi mida ta põletiku suhtes ei jäänu kahjuks meelde.Lugesin eelnevatest kirjadest ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

1. Enamik prostatiidi korral kasutatavatest ravimitest sobivad koostarvitamiseks antidepressantidega.
2. Ravi kestus sõltub analüüsi tulemustest. Ise alustan 20-28 päevase raviga, mille lõpus kontrollin ...

Loe edasi

eesnäärme põletik

kui mul on eesnäärme põletik ja seksin ilma kummita...aga spermat sisse ei lase...kas siis ka võib naine nakatuda....ja kuidas see naaisell väljendub?

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Aga miks te oma haigust ei ravi? Katkestatud suguühe ei kaitse ei teid ega partnerit. Põletikulise prostatiidi puhul võib partneril tekkita tupe ja emakakaela põletik, mis tavaliselt väljendub vooluse ...

Loe edasi

eesnäärme põletik

Tere

Kas on võimalik eesnäärme põletikuga kaasnevaid selja- ja muid valusid valuvaigistitega leevendada?

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Miks te oma haigust ei ravi? Valuvaigistite asemel soovitaksin kasutada põletikuvastaseid, aspiriini gruppi kuuluvaid vavimeid.
Edu soovides
Margus Punab

Loe edasi

eesnäärme põletik?

Mõni päev ajab väga tihti pissile, isegi siis, kui palju ei joo, ja pärast urineerimist tuleb tavalisest rohkem n.ö. tilku järele. Samas mõni päev on kõik täiesti korras. Käisin perearsti juures ja uriiniproov ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Uriini analüüs eesnäärme põletikku ei näita. Eesnäärme põletikku saab diagnoosida sperma analüüsi või eesnäärme massaazi järgse sekreedi analüüsil. Eesnäärme tee või ka palju reklaamitud Prostamoli koht ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: