Mingi lööve? 02.03.05 / Meestearst

Külastaja küsib:

Mul on selline mure, et peenisepeast allpool, eesnaha all siis on tekkinud paar imelikku väikest...näsa...v heledat mügarikku..ei oskagi väga täpselt öelda. Lähemalt silmitsedes tuleb vist veel paar tykki juurde. Juba mõnda aega vaatan, et asi on kahtlane, aga need tekivad aeglaselt. Oskate öelda ehk millega võiks tegu olla?

Ette tänades
Mures 25a mees tln-st.

Arst vastas:

Margus Punab

dr Margus Punab

Meestearst

Meestekliinik Tartus ja Tallinnas

Kõige tüüpilisemateks aeglaselt tekkivateks punnideks peenisel on HPV viirusest tingitud kondüloomid. Täpsema diagnoosi saab panna siiski alles peale teie läbivaatust. kui tulete vastuvõtule, siis oleks soovitav enne 24 tundi mitte kusel käia.
Edu soovides
Margus Punab

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Meestearst

Probleem munandite ja päraku higistamisega just peale vahekorda naisega .

Tere!Kuhu peab pöörduma et oma muredele vastus saada.Enne karona jama lasin teha nii soole kui mao uuringud.õeldi et Koik korras mina ütlen et pole .Käisin ka meeste arsti juures sama aeg ja kurtsin muret ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Impotentsuse teema on täna väga hästi lahendatav. Hormoonravi on vaja vaid siis, kui testosteroonitase tõesti madal on. Ja peamiselt just organismi üldseisundi, mitte seksuaalsuse toetamiseks.
Munandite ...

Loe edasi

Roosakad laigud peenisel

Tere,
Tekkisid sellised roosakad laigud, otseselt ei valuta ega sügele. Teiste kirjelduste järgi eeldaks, et nahapõletik, kuid ehk oskate täpsemalt öelda.

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Tegemist ilmse nahapõletikuga. Raseerimine soodustab. Kenasti ravitav. Tulge vastuvõtule, lahendame ära.

Loe edasi

Põletik kusitil

Pikemat aega peenise pea põletikuline (tumedam punane) samuti eesnahk. Eesnaha liigutamine probleemne kuna on tekkinud väikesed rebendid.Põen diabeeti ( 2 ). Sex partnereid on üks ja naine on terve ( ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Diabeedi puhul, eriti kui veresuhkru tase pole just hästi kontrolli all, on eeshahal tavalisest rohkem suhkrut ja mikroobidel seega rohkem süüa.
Lahendustee on lühikeses plaanis tuvastada, millise ...

Loe edasi

Punane laik

Oskate pakkuda, millest selline punane laik võib olla tekkinud? Olnud u. 10 päeva, suhteliselt muutumatuna, vaevusi ei tekita, ei kihele vms. Seksuaalkontakt vaid elukaaslasega. Tänud juba ette!

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Vanusest tingitud naha muutused. Võimalik, et liiga tugev hügieen. Ravimitega kenasti lahendatav. Vahel kipub küll korduma. Tulge vastuvõtule!

Loe edasi

Eesnaha probleem

Tere!

Kuna seksimist ei ole üleliia, siis sellest ilmselt põjustatud probleem eesnahaga. Nimelt peaks eesnahk korralikult tagasi liikuma, et peenisepea oleks vaba seksimise ajal. Probleemiks ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Tegemist on arvatavasti ühe suhteliselt keerulise kroonilise põletiku vormiga. Ilma läbivaatuseta ja haigusest täpset ülevaadet omamata on teid kahjuks võimatu aidata. Kõiki neid looduslikke asju võite ...

Loe edasi

Eesnaha all olevad mügarikud

Tervist.

Eesnaha alla on tekkinud pildil näidatud mügarikud. Ei puneta ega ei põhjust valu. Partner on olnud mul kindel juba pikemat aega ja juhuseksi pole harrastanud.

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Ilmselt HPV viirusest tingitud kondüloomid. Tulge meestearstile. Kenasti ravitavad. Kui meestekliinikusse, siis kaasa esmasjoa uriin.

Loe edasi

Punnid peenisel

Tervist.

Natuke aega tagasi tekkisid sellised punnid peenisele eesnaha alla. Ega ei oskagi kirjeldada täpsemalt kui pildid näidatud.

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Pilti juures pole. Lahenduse saate siiski vaid oma perearsti või siis meestearsti visiidil peale läbivaatust ja vajadusel ka uuringute tegemist. Kui tulete meestekliinikusse, siis võtke kaasa esmasjoa ...

Loe edasi

Isal PSA 5,77, kuidas edasi

Tere! Mul on suur mure oma isa pärast. Mehe terviskuu raames andis ta novembri alguses PSA ning sai vastuseks 5,45. Läks kiiresti meestearsti juurde, kes tegi kindlaks, et eesnääre on tõesti suurenenud ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Selle kirjelduse alusel ta siiski vaevalt, et meestearsti juures käis. Ükski meestearst ei kirjuta ilma uuringuteta pimesi antibiootikume. Süsteravi eesnäärmepõletiku kontekstis ma ei tunne.
Probleemi ...

Loe edasi

PSA

Tere. Muretsen oma abikaasa pärast. Kaks aastat tagasi oli tema PSA näitaja 3,5 ,nüüd kaks aastat hiljem oli 4,61. Perearst ütleb et on normaalne tema vanuse kohta. Muid kaebuseid tal ei ole. Sooviks ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Kaks infopunkti pole piisavad hinnangu andmiseks. PSA kõikumist võib põhjustada näiteks eesnäärmepõletik. Teiseks PSA tõusu põhjuseks võib olla eesnäärme mahu kasv, mida põhjustab eesnäärme healoomuline ...

Loe edasi

Punni taolised moodustised peenisel

Mõned kuud tagasi tekkisid peenisele punni taolised moodustised. Üks peenise pea küljele ja teised varrele. Nagu naha nääpsud. Ei sügele, ei valuta. Midagi neis sees pole. Lihtsalt nagu "naha tükid". Suguhaiguste ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Suure tõenäosusega on tegemist kondüloomidega. Põhjustatud samuti sugulisel teel leviva HPV viiruse poolt.
Probleemide lahendamist soovitan alustada arsti visiidist. Meestekliinik aitab lahendada ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: