tere 02.06.03 / Meestearst

Külastaja küsib:

Mul on selline mure, et peenise peale on tekkinud üksik punn (valge, üpris väike, nagu nahakogum).Mu tüdruksõbral esines ka sellised punnid tupe sees ja talle öeldi, et tegu on kas tupeseenega.Kas see võib siis mulle ka levida ja mida peaks tegema.Mis protseduure tehakse sellise haigusega ja kas pean oma partneriga ühel ajal ravi alustama?

Arst vastas:

Margus Punab

dr Margus Punab

Meestearst

Meestekliinik Tartus ja Tallinnas

Üksik punn ei ole seenhaigusele iseloomulik. Ennemini kahtlustaksin teil papiloomiviirusest tingitud kondüloomi. Kui eesnaha muutused ei möödu iseenesest 2-5 päeva jooksul peale nähtude teket, peaks hädalist kohta kindlasti arstile näitama.
Edu, Margus Punab

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Meestearst

Kondüloomid?

Tere!

Kas tegu on kondolümidega?

Päraku ümbrus on muutunud valulikuks ja tekitab sügeluse tunnet on valulik nii kõndides, kui wc istudes.
Varemalt on olnud ka veemilaiendid. ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Kas kodune suguhaiguste test sai võetud pärasoolest?
Päraku ümbruses tekitab sageli vaevuseid/sügelust nahapõletik.
Mina pimesi ravi kellelegi ei soovita Eriti nii tugevaid ravimeid.
Antud ...

Loe edasi

Valu paremas munandi piirkonnas

Tere

Tunnen vahetevahel valu parema munandipiirkonnas, katsudes ebameeldiv ja valulik. Mida peaksin ettevõtma?

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Esimesena peaks välistama sugutrakti põletiku. Arvestades vanust, siis esimeses etapis esmasjoa kuse test ja vajadusel suguhaigused. Teises etapis sperma analüüs - sest on ainus materjal, mis näitab munandis ...

Loe edasi

Mure analüüsidega.

Tere Lp Dr. Punab.

Üleelmisel aastal käisin Tartus erakliinikus, sest tekitas muret väike kõva valutu tükk ühes munandis, kuid sel ajal arvas arst, et see ei ole probleemne. Siiski sel aastal ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

FSH ja LH kõrged tasemed näitavad päris olulist munandi kahjustust.
Spermide arv samuti alla optimumi, samas spermid mis olemas, on hea kvaliteediga.
Põletikku ei ole.
Selleks et kõik ...

Loe edasi

eenäärme põletik

Tere. Minu poeg töötab õues. Oli külm ja tekkis valu pissimisel. Pereast ravis , ei aidanud ja lõpuks läks meestearsti juurde. Alguses oli mikroobid ja põletik, sai antibiootikumi kuur ja veel midagi. ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Eesnäärmepõletik on üks keerulisemaid haiguseid ravida. Eesnäärmepõletikke on vähemalt 5-6 erinevat vormi. Kõik need vormid vajavad pisut erinevat ravitaktikat. Mina kasutan teatud haigusvormide ja ka ...

Loe edasi

Punased triibud reie sisekülgedel

Need triibud on olnud umbes pool aastat ja on munandite kõrval, reie sisekülgedel. Siis hakkas ka suurem higistamine seal kandis. Millest võivad need tingitud olla? Ning üleeile tundsin, et süda puperab ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Vanus on 21 eluaastat! Kirjelduse alusel tundub peamine olevat ärevushäire. Mis selle põhjused on, tuleks teil endal püüda aru saada. Triipude osas kahtlustaks eelkõige armkudet. Nahapõletik ka variandiks. ...

Loe edasi

Kas tegemist on suguhaigusega?

Tere!

Probleem hakkas praktiliselt kohe peale partneriga vahekorras olemist. (07.05.2020) Urineerimine on valulik, kuigi kadus ära paari päeva jooksul. (Ca 2-päeva). Olin partneriga vahekorras ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Sellise probleemi (ajalugu+kaebused) puhul soovitaks tõesti alustada kohe suguhaiguste uuringutest. Välistada tuleks klassikalised kusiti põletikku põhjustavad suguhaigused ning hinnata kusest ka mikroobide ...

Loe edasi

Retsept

Tere, käisin teie vastuvõtul 2019 või 2020 talvel erektsiooni probleemi pärast ja te kirjutasite mulle tenafili ravimit, et oleks uut retsepti vaja, ravim sobis päris hästi.

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Tore, et ravimist abi saite!
Kliinik.ee ja Kliinikum on väga erinevad asjad.
Siit portaalist pole mul kahjuks midagi võimalik välja kirjutada.
Selleks peab pöörduma ikka meestekliiniku ...

Loe edasi

Kas papilloom viirus ja kuidas neid eemaldada?

Tere.
Mul oleks nimelt küsimus, et mul on kubeme piirkonnas juba päris pikalt sellised välised tüükad ja kõige suurem on hakanud juba tumedamaks muutuma seega tekib vaikselt mure, et mis asjad need ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Ega need tüükad pole norm leiuks kuskil pool nahal. Suure tõenäosusega tõesti kondüloomid. Ravi on siiski arsti retseptiga ja võimalik kirjutada alles peale Teie läbivaatust. Soovitan pöörduda meestarsti ...

Loe edasi

sperma

Seemnevedelikus oli verd, uriin on puhas, mingeid valusi pole olnud. Olen abielus 30 aastat, 2 täiskasvanud lapse isa, suguhaigusi põdenud ei ole. Potensiga on aprillis-mais olnud probleeme.

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Veri spermas + uus potentsi muutus viitavad esmajoones mõtlema eesnäärmepõletiku suunal. Tuleks siis alustada vastavat haigust tuvastavate/välistavate uuringutega ja lisaks teeksin ma kindlasti omakäeliselt ...

Loe edasi

Andropaus?

Mu 45-aastane abikaasa on viimased aastad aeg-ajalt sellises seisundis, et ma ei oska ühte konkreetset tunnust välja tuua, aga kui paneks ta andropausi testi tegema, saaks ta selle eest päris palju punkte. ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Andropausi testi ma väga ei usalda, sest see näitab põhiosas psühhosotsiaalset seisundit. Testosterooni mõõtmisel üksi pole suurt väärtust, sest vaevused on seotud eelkõige kudedele kättesaadava testosterooni ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: