Põiepõletik 09.02.18 / Meestearst

Külastaja küsib:

Mure seisneb selles et oma partneriga sexides tekkib tal peale sexi põiepõletik. Minule on see mõistuse vastane et vahest tuleb ja vahest ei tule. Mida teha et seda haigust ennetada või peab mingeid analuuse andma.

Arst vastas:

Margus Punab

dr Margus Punab

Meestearst

Meestekliinik Tartus ja Tallinnas

Harva on selliste probleemide põhjus puhtalt naisepoolne. Tüüpiliselt on põhjuseks põletik perekonnas. Naisel peale seksi tekkiv põletik võib tekkida juhul kui mees põeb kroonilist sugutrakti (enamasti eesnäärme) põletikku või lihtsalt infektsiooni. Soodustavaks teguriks on naise enda tupekeskonna mikroobse koosluse ja kaitsevõime nõrkus. Seega tuleb lahendus vaid läbi mõlema osapoole korralike käsitluse.
Tulge meestekliinikusse uuringutele. Peaks tegema esmaskuse ja sperma analüüsid ning eesnäärme sekreedi uuringud. Nende alusel saab otsustada ravikäsitluse suunad ja edasiste uuringute vajadusel.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Meestearst

põiepõletik

Tere!
Kuidas on seotud põiepõletik ja suguline vahekord??
Aitäh!

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Olenevalt mis soost olete. Kui mees, siis võiks kahtlustada eelkõige suguhaigust või eesnäärme põletikku. Mõlema haiguse puhul on seks oluliseks teguriks. Naisterahva puhul võib kahtlustada suguhaigust, ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: