Ureaplasma Parvum 13.01.12 / Meestearst

Külastaja küsib:

Käisin selle nädala alguses Tallinna Tartu Ülikooli Kliinikumi meestekliinikus suguhaiguste kontrollis. Hommikuse uriini proovi tulemused andsid positiivse vastuse Ureaplasma Parvum-ile.

Ligi kolm aastat tagasi käisin samuti kontrollis, Naha- ja Suguhaiguste Keskus Nõmmel Hiiu korpuses. Pärast esimest proovi sain positiivse vastuse Ureaplasma Parvumile. Sellel järgnes ravi antibiootikumidega. Pärast ravi käisin uuesti kontrollis, ning vastus oli jätkuvalt positiivne. Järgnes teistkordne antibiootikumide ravi. Ka kolmas test andis positiivse tulemuse ning otsustasin vahetada uuringute paika - pöördusin meeste kliinikusse.

Sealsete proovide järel ütlesite, et kõik on korras ning edasine ravi ei ole vajalik. Mis seisukoha peaks ma praegu võtma? Kas positiivne vastus tähendab ravi vajadust või on minu puhul tegemist normaalse mikrofloora osaga? Kuidas võib see mõjutada partnerit?

Arst vastas:

Margus Punab

dr Margus Punab

Meestearst

Meestekliinik Tartus ja Tallinnas

Ureplasma on jätkuvalt üsna ebaselge mikroob. Tänasel päeval on minu soovitused ja käitumine järgine:
Kui leiame u. urealyticumi, siis enamasti ravime
Kui leiame u. parvumi, siis sõltub ravi sellest, kas on kaebuseid või mingeid põletikule viitavaid muid näitajaid. Seetõttu soovitame kõigile, kel leiame u.parvumi lisaks teha sperma analüüs põletiku suhtes. Kui ka see test on korras, siis unustage see mikroob lihtsalt ära.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Meestearst

Ureaplasma parvum

Tere.

On tekkinud mure intiimsuhte ajal.
Kui olen elukaaslasega olnud intiimauhtes on tal tekkinud ureaplasma mõjutused suguelundil. Arsti poolt kindlaks tehtud, et tal on ureaplasma.

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Ureplasma parvum pole haigustekitaja vaid eelkõige näitab see sugutrakti mikrofloora tasakaaluhäiret. Mina soovitaksin põhjusega tegeleda, mitte tagajärjega. Mõlemal osapoolel. Teil soovitan tulla meestekliiniku ...

Loe edasi

Ureaplasma parvum

Tere.

Mul avastati ureaplasma parvum.

Panin arstile uuesti aja kirja.

Kas seda on kerge välja ravida ja mis see maksma võib minna, siis teaks arvestada.

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Ravi tulemus on julgelt >90%. Ravimid pole kallid - vist isegi alla 10 EUR üks inimene.

Loe edasi

Ureaplasma jätkuvalt positiivne

Tere

pöördun Teie poole murega, mis puudutab minu meest, vanus 43 aastat. Tal on Ureaplasma parvum jätkuvalt positiivne, saanud selle vastu ravi kolmel korral (Sumamed, Doxycyclin), aga seni ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Keeruline lugu. Mul on aastas vaid üksikuid mehi, kel ureplasma ravi pole tulemust andnud. Teie juhtu ma laias plaanis mäletan. Antud juhul soovitaksin raviotsuse tegemiseks teha veelkord sperma analüüs ...

Loe edasi

Ureaplasma parvum

Tere,
Elukaaslasel avastati Pelgulinna naistekliinikus ureaplasma (kas U. urealyticum või U. parvum, seda ei tea - arvatavasti ei kasutatud PCR-meetodit).
Pärast seda tegime mõlemad 10-päevase ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Ureaplasma suhtes on arstide seas vastakad seisukohad. Mina kuulun tänase teadmise alusel nende arstide sekka, kes peavad ureplasmat alati oluliseks ja ravi vajavaks sugutrakti mikroobiks. Ravi osas peab ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: