Ureaplasma parvum 17.04.11 / Meestearst

Külastaja küsib:

Olin uue partneriga vahekorras, mille käigus preservatiiv purunes ja 3-4 päeva hiljem märkasin sagenenud urineerimisvajadust, kerget ebamugavus-/kõrvetustunnet kubemes. Tegin suguhaiguste testi ja positiivseks osutus mikroob ureaplasma parvum. Kirjutati Tarividi 2tbl päevas, 10 päeva. Nüüd on ravimi võtmisest möödas nädal ja midagi oluliselt muutunud ei ole. Endiselt tunnen vajadust sagedasti urineerida ning vahelduva eduga tunnen ka ebamugavustunnet. Ühtlasi on kohati sabakondi/alaselja piirkonnas soe tunne, kohati ebamugavustunne (samas mitte midagi väga konkreetset, pigem panen seda piirkonda rohkem tähele kui muidu).

Uurisin, et kas asi on õige, et peale antibiootikume on seis üsna sama ja sain vastuseks, et muutused võtavad aega. Kordustestile sain aja alles pooleteise kuu pärast. Nüüd tekkisid sellega seoses mõned küsimused:

1) Juhul kui see mikroob on põhjustanud mingisuguse tõsisema põletiku, siis kas vahepealse ajaga midagi süveneda ei või, mida hiljem võib veel raskem ravida olla?
2) Peaksin ma tegema mingid täiendavad uuringud või ootama kordustesti ära ja siis edasi vaatama?
3) Juhul kui kordustest on negatiivne, kas profülaktika mõttes tuleks eesnäärme uuringud siiski hiljem ära teha?
4) Kas mõõduka alkoholi tarbimise keeld on seni, kuni asjaga on korras või käis see ainult antibiootikumide võtmise aja kohta?

Arst vastas:

Margus Punab

dr Margus Punab

Meestearst

Meestekliinik Tartus ja Tallinnas

Ureplasma on suhteliselt väheagresiivne mikroob ja pole kindlasti üksi nende kaebuste põhjuseks. Kontrolltesti võiks ära teha 20 päeva peale ravi. Küsige infot meestekliinikust www.meeste.kliinik.ee (testid hommikusest esmasest kusest).
Soovitan kindlasti meestearsti visiidil ära käia. Peab olema veel mingi lisategur. Kaebused viitavad tõesti ka eesnäärmepõletikule. Alkohol ei sobi antibiootikumraviga. Kui halvendab kaebuseid, siis tuleks samuti hoiduda.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Meestearst

Ureaplasma parvum

Tere.

On tekkinud mure intiimsuhte ajal.
Kui olen elukaaslasega olnud intiimauhtes on tal tekkinud ureaplasma mõjutused suguelundil. Arsti poolt kindlaks tehtud, et tal on ureaplasma.

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Ureplasma parvum pole haigustekitaja vaid eelkõige näitab see sugutrakti mikrofloora tasakaaluhäiret. Mina soovitaksin põhjusega tegeleda, mitte tagajärjega. Mõlemal osapoolel. Teil soovitan tulla meestekliiniku ...

Loe edasi

Ureaplasma parvum

Tere.

Mul avastati ureaplasma parvum.

Panin arstile uuesti aja kirja.

Kas seda on kerge välja ravida ja mis see maksma võib minna, siis teaks arvestada.

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Ravi tulemus on julgelt >90%. Ravimid pole kallid - vist isegi alla 10 EUR üks inimene.

Loe edasi

Ureaplasma jätkuvalt positiivne

Tere

pöördun Teie poole murega, mis puudutab minu meest, vanus 43 aastat. Tal on Ureaplasma parvum jätkuvalt positiivne, saanud selle vastu ravi kolmel korral (Sumamed, Doxycyclin), aga seni ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Keeruline lugu. Mul on aastas vaid üksikuid mehi, kel ureplasma ravi pole tulemust andnud. Teie juhtu ma laias plaanis mäletan. Antud juhul soovitaksin raviotsuse tegemiseks teha veelkord sperma analüüs ...

Loe edasi

Ureaplasma parvum

Tere,
Elukaaslasel avastati Pelgulinna naistekliinikus ureaplasma (kas U. urealyticum või U. parvum, seda ei tea - arvatavasti ei kasutatud PCR-meetodit).
Pärast seda tegime mõlemad 10-päevase ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Ureaplasma suhtes on arstide seas vastakad seisukohad. Mina kuulun tänase teadmise alusel nende arstide sekka, kes peavad ureplasmat alati oluliseks ja ravi vajavaks sugutrakti mikroobiks. Ravi osas peab ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: