hiv 25.10.04 / Meestearst

Külastaja küsib:

Tere.On hea,et on olemas selline koht kus saab asjatundlikku nõu.Aga minu küsimus teile oleks selline,et paar päeva tagasi sain teada,et mu mees magas välismaal olles teise naisega,Olukord tema sõnul oli selline,et naine tegi talle oraalseksi ilma kaitseta aga vahekorras olid nad kondoomiga.Kas on võimalik,et mees sai oraalseksist hiv nakkuse ja andis selle mulle üle?.See juhtus umbes seitse nädalat tagasi ,kas on võimalik,et testid juba midagi näitavad.Kui suur võis olla ültse tõenäosus saada hiv viirus sellisest vahekorrast.Kardan hirmsasti,sest meil väike poeg.Mina ja mumees ei kasutanud kondoomi.Aitäh vastuse eest.
Väga hirmul väikese poja ema.

Arst vastas:

Margus Punab

dr Margus Punab

Meestearst

Meestekliinik Tartus ja Tallinnas

Keeruline situatsioon. Teoretiseerida võib mitut moodi. Kokkuvõtlikult on risk väike, kuid täieliku kindluse võite saada vaid peale HIV testimist. Tähe kliinikus saame pakkuda HIV testi, mis põhineb viiruse RNA määramisel ja annab kindla tulemuse hiljemalt 3 nädalat peale võimalikku nakatumist.
Edu soovides
Margus Punab

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Meestearst

Hiv testimine

Olin nüüdseks üle 6 kuu tagasi võõra inimesega seksuaalses vahekorras. Kogu vahekord oli äärmiselt lühike ja mäletan, et kasutasin kaitsevahendit. Paraku olin tarbinud alkoholi ja olen tundnud pikka aega ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Unustage oma mure. Analüüsid on korras!

Loe edasi

HIV-i nakatumise risk

Tere!
Kui suur on HIV-i nakatumise risk suuseksi kaudu? Nii kondoomi kui ka ilma selleta?

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Täpseid numbreid teile pakkuda ei ole võimalik. Vastavad uuringuid pole lihtsalt olemas. Milleks põdeda - minge ja tehke ära HIV test ja teie mure on lahenenud!

Loe edasi

hiv test

tere. kas tähe kliinikus on võimalik teha ka hiv testi ja palju see maksab.kas ma pean tõesti ootama 3 kuud enne kui peiteaeg on möödas või saab ka varem teha. kui tõenäoline on et hiv lööb välja 1-2 kuu ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Tähe kliinikus saame teha kõik vajalikud uuringud. Erandkorras on võimalik teha ka HIV test, mis tuvastab viiruse olemasolu organismis juba kolmandal nädalal peale võimalikku nakatumist. Samas on see test ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: