CRP 22.11.18 / Laborimeditsiin

Külastaja küsib:

Ülenädala hingata väga raske ja kurk väga valulik. Köha ja nohu ei ole. Häält ei ole. sügavalt hingates lihtsalt köhin. Vereproovi tulemus CRP 6 (<5 mg/L). Kas antud näit võib viidata põletikule?

Arst vastas:

Marge Kütt

dr Marge Kütt

Laborimeditsiini arst

Põhja-Eesti Regionaalhaigla

Tere

CRP ei ole tõesti oluliselt tõusnud, kuid see on iseloomulik viiruslikule põletikule. Seega võib antud näit viidata küll põletikule, kuid ei ole põhjust kahtlustada bakteriaalset põletikku ja ravis ei ole antibiootikumid vajalikud. Viirusinfektsioon möödub enamasti koduse raviga - puhkus, soe jook, palju vedelikku ja vajadused aspiriin või paratsetamool.

Lugupidamisega
Marge Kütt

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Laborimeditsiin

Jätk küsimusele seoses 2a11k vanuse kestvast palavikust

Tere. Jätkuks siis eelmisele küsimusele. Avastasin tütrel palaviku suht juhuslikult ja kui see nädala aega kestnud oli siis pöördusime arstile. Seal siis utles arst et kurk ja korvad paistes (laps ise ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Kehatemperatuuri mõõtmisel võiks usaldada mitte niipalju nahapinna, kui keha enda temperatuuri. Seega kaenlaalune temperatuur oleks usutavab. Ebamugav, kuid informatiivne on ka rektaalne ...

Loe edasi

vereanalüüs

Mida tähendab CRV näitaja vereproovis kas CRV näitaja abil saab viirusinfektsioone ka diagnoosida?

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

CRV (ka CRP) on C-reaktiivne valk, mis on tundlik põletikunäitaja. C-reaktiivne valk suureneb kõigi põletikuliste protsesside korral organismis, k.a. bakteriaalne ja viiruslik infektsioon. ...

Loe edasi

vereanalüüsi selgitus

Tere

Mida tähendavad järgmised vereanalüüsist saadud näitajad? Kas on põhjust muretsemiseks ja kas on vaja ravi? Kas on omavahel seotud?
Kas näitajad võivad olla seotud selliste sümptomitega ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Antud uuringud ei tundu teie kaebustega eriti seotud olevat, samuti on need teostatud laboris, mis ei ole lisanud interpreteeeringut (kas tulemust lugetda positiivseks, negatiivseks või ...

Loe edasi

Vereanalüüsi tulemused

Ema pöördus EMOsse kõhuvaluga, mis oli nabast veidi kõrgemal ja veidi paremal pool, valu juba neljandat päeva aga mitte eriti tugev.Veidi iiveldas, vererõhk 173/85 ja südamelöögid 103xmin.Palpeeriti kõhtu, ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Valu ülakõhus võib viidata mao, sapipõie või kõhunäärme probleemidele. Kui mingit põhjust ei leita UH uuringu ja vereanalüüside alusel, tuleb kõne alla ka funktsionaalne häire ehk soolespasm. ...

Loe edasi

vereanalüüs

Tere!
Minu vereanalüüs näitab ferritiini tõusu.Kui norm on 13..150qg/L siis minul on 191.Perearst ei näe põhjust muretsemiseks,sest ülejäänud näitajad kõik normis.Olen ise küll natuke pabinas,et ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Ferritiin on muuhulgas ägeda faasi valk, seega võib tema tõus olla seotud põletikulise protsessiga organistmis. Kui see nii oleks, siis peaksid muudest analüüsidest olema suurenenud ka ...

Loe edasi

Kõrge B12

Pojal on kaksteistsõrmiksoole haavand. Helicobakter on natuke üle normi.
Aprillis 2012 tehti gastriskoopia ja vereanalüüs. Oli kõrge C-reaktiivne valk (S-CRP) - 15 (norm vist alla 5).
20.novembril ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Internetist hangitud teadmisi ei saa alati päris valeks kuulutada, aga nende põhjal kedagi diagnoosida või veel vähem ravida ei soovita ma kindlasti kellelegi.
Aga teie probleemist.
Loe edasi

Biokeemiline uuring

Tere!Olen 47 aastane naine,mulle tehti vere biökeemiline uuring.Palun öelge,kas need vastused on korras,või peab minema arstile.
S-CRP 10
fS-Chol 5,8
fS-HDL-Chol 1,1
fS-LDL-Chol ...

Vastas dr Jüri Laasik

Tere,
Nende tulemuste põhjal ei ole küll põhjust muretsemiseks. Soovitada võiks vast veidi madalamat kolesteroolinäitu, mis ideaalis võiks olla alla 5,0.
Lugupidamisega
Jüri Laasik

Loe edasi

labor-milliseid analüüse veel teha?

Kõigepealt suur tänu vastuse eest!

See nn. "Kaasa" on mees --35a.
Reiteri sündroomi põhjuste uurimiseks on tehtud järgnevad analüüsid:
HIV positiivne ---ei ole--
Chlamydia ...

Vastas dr Jüri Laasik

Tere,
Vabandan kõigepealt vastuse viibimise est, aga ei olnud vahepeal internetti käeulatuses.
Antud analüüside põhjal ei saa küll muud diagnoosida kui ainult põletiku olemasolu organismis ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: