öine higistamine 12.05.03 / Kopsuhaigused

Külastaja küsib:

Tere!
Olen 56 aastane naisterahvas ja siiani suhteliselt terve olnud. Viimasel ajal olen aga hommikuti ärgates tugevasti higine ja seda mitte vahetevahel, vaid pidevalt. Tõustes olen väsinud ja jõuetu, liikuma hakates enesetunne paraneb, kuid siiski olen nagu välja puhkamata ja väsin tööd tehes väga kiiresti, mida varemalt ei olnud. Kas võib olla tegemist kopsuhaigusega?

Arst vastas:

Hille Lill

dr Hille Lill

Pulmonoloog

TÜK Kopsukliinik

Võib küll, sest mõnikord võivad kopsuhaigused areneda väga vaese kliinikuga, isegi asümptomaatiliselt. Soovitan kindlasti teha kopsude röntgenülesvõtte, vajadusel täiendavad uuringud.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Kopsuhaigused

Köha ja öine higistamine?

Tere!
Minu mees nimelt higistab öösel päris palju (padi on hommikuks märg).See on kestnud juba umbes 3 nädalat. Ja veel on tal köha (lahtine, rögaga). Aga palavikku ei ole. Kas on võimalik, et ilma ...

Hille Lill

Vastas dr Hille Lill

Jah, ka ilma palavikuta võivad esineda Teie poolt kahtlustatud haigused. Selliste sümptoomide olemasolul on vajalik arsti konsultatsioon ja kindlasti ka röntgenoloogiline kontroll eelkõige.

Loe edasi

Tuberkuloos

Tere!



Erialasest kirjandusest võib leida, et tuberkuloosi avaldumisel on väga iseloomulikud esmasel tuberkuloosi nakatumisel püsivad väikesed palavikud, kaalulangus, öine higistamine, ...

Hille Lill

Vastas dr Hille Lill

Saan teie küsimusele vastata väga lühidalt: võivad küll

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi