IVF 06.03.18 / Kehaväline viljastamine

Külastaja küsib:

Tere,

23.02.2018 oli punktsioon ning 28.02.2018 oli blastosüsti siirdamine (5päevane) läbisin pika skeemi. Hetkel igapäevaselt on raviskeemis 2x päevas dexamethason(hommik, õhtu), 1x clexane(hommikul) ja 1x crinone geel see siis magamamineku ajaks. Juba üsna varakult tekkis rindade valulikkus, ning 01.03 oli kerge määrimine tupest selline pisike tilk sellist väikest voolust, sama päeva jooksul tuli tupest ka sellist vesist ollust, nagu vesi kuid pruunikas. Tervis üldjoontes ikka korras olnud ei ole erilisi kõrval näite ka ravimitele. Kuid eile so 05.03 hakkas nati määrima sellist pruunikat, süda läks pisut pahaks ja tekkis ka pearinglus, see siis jätkub tänagi, lisanunud täna veel selline kerge peavalu, ning alakõhus selline päevade eelne tunne. Öö sel magada eriti ei saanud ajas koguaeg pissile, ööjooksul määrimine natuke süvenes, sellist veresegust on tulnud siis umbes 3 teelusika täit, see siis varjueerub nii punasek skui ka pruuniks on kohati selline kohupiima taoline, see vist tingitud sellest geelist. Kuid minu küsimus järgmine, kas ma peaks nende sümptomitega hetkel leppima või pöörduma siiski EMOsse, ning kas ravimite manustamist jätkan edasi, vere test on määratud 14.03.2018a. IVF on siis mehe poolse probleemide tõttu, liiga aeglane sperma, loomulikul moel olen varem rasestunud 1. kord siis nooruses ning kahjuks lõppes see abordiga 2 kord 2011 mis peetus 8 nädalal.

Arst vastas:

Aivar Ehrenberg

dr Aivar Ehrenberg

Günekoloog (ainult viljatusravi)

TÜ Kliinikumi Naistekliinik

Tervist,
määrimise ja kõhuvalu pärast me ei muretseks, seda tuleb ette.
Pearinglus võib olla ravimite kõrvaltoime. EMOsse pole ehk vajadust pöörduda, aga peaksite nõu pidama arstiga, kes ravi määras.
Terv,
AE

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Kehaväline viljastamine

mini IVF

Kas Tartus on võimalik teha IVF-i ka leebema ravikuuriga (nö mini - IVF)

http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0002937815008601
http://link.springer.com/chapter/10.1007/978 ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Tervist,
saab küll. Palun registreeruge minu vastuvõtule 7319 100 kaudu, arutame üskikasju.
AE

Loe edasi

Kilpnääre ja IVF

Tere!
Kilpnäärme näitaja on mul 2,77. Olen lugenud, et IVF puhul on normväärtuseks maksimaalselt 2,5. Kas ma peaksin muretsema või oma arstilt lisauuringuid paluma? Arst sellele näitajale tähelepanu ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Tervist,
see näitaja on korras.
AE

Loe edasi

IVF ja antidepressandid

Tere, selline küsimus, kas IVF-i protseduuride ajal on lubatud tarvitada väikest kogust, st 2 korda 5 mg nädalas Cipralexi? Või on siin alternatiive, mis selliseks puhuks rohkem sobivad?
Ette tänades

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

usun, et võib.
AE

Loe edasi

IVF

Tere doktor! Kui võtta Teie juurde number, siis kui kiiresti peale seda oleks võimalik alustada IVF protseduuri praeguse seisuga? Kõik eelnevad uuringud on tehtud.

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Vastuvõtule pääsete kiiresti, aga IVF järjekorra pikkus on 6-7 kuud.
AE

Loe edasi

IVF ja tuimestus

Tere
Kas IVF ravi ajal/IVF järgselt või raseduse algstaadiumis on tuimestusega stomatoloogiline operatsioon vastunäidustatud?

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Minu teada ei ole.
AE

Loe edasi

IVF-i ravimid

Kas te oskate öelda, kas IVF-i ravimid võivad langetada immuunsüsteemi?

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Ei oska. Mingi toime võib neil olla, aga sellele aspektile tähtsust ei omistata.
AE

Loe edasi

IVF järjekorrad

Sooviks küsida, et kui pikad on hetkel järjekorrad TÜK IVF protseduuridele.

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Hetkel registreerime oktoobrisse 2011. Järgmise aasta lepingumahud ei ole veel kokku lepitud, järjekord võib paari kuu võrra lüheneda.
AE

Loe edasi

IVF ja ICSI

Tere!
Ma sooviks küsida, kas teie kliinikus on ICSI IVF hinna sees või peab selle eest eraldi maksma, kui selgub, et mehe sperma on kehv? Kui palju see läheb maksma? Aitäh vastuse eest!

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

IVF hind ei sõltu viljastamise meetodist. ICSI on hinna sees.
AE

Loe edasi

IVF ja tattoo

Kas tohib teha endale käe peale tattood kui ma jaanuaris teen IVF-i ?

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Tohib ikka. Küsige teigijalt, kuidas ta tagab, et te ei nakatu hepatiiti vms.
AE

Loe edasi

IVF-i järjekord

Tere!

Kui pikk on ootejärjekord Teie vastuvõtule ja IVF-i järjekord Teie kliinikus ning kas TÜ kliinikumis tasub IVF-i ka haigekassa.

Tänud vastuse eest.

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Vastuvõtule vähem kui kuu aega.
Haigekassa kulul tehtavate IVF protseduuride järjekord on 6-9 kuud.

AE

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: