lapse saamine spermadoonori abil 16.08.17 / Kehaväline viljastamine

Külastaja küsib:

Kas 37 aastaselt on hilja saada laps kasutades spermadoonorit? (Lapsi ei ole, teadlikke katkenuid rasedusi ka ei ole esinenud)
Kui palju Eestis üldse kasutatakse sellist võimalust lapse saamiseks?
Kuhu üldse pöörduma peaks, et saada sel viisil last?
Kui suur on rasestumise õnnestumise tõenäosus?
Kas protseduuri kompenseerib haigekassa või mina? Kui palju see maksab?
Tänan.

Arst vastas:

Aivar Ehrenberg

dr Aivar Ehrenberg

Günekoloog (ainult viljatusravi)

TÜ Kliinikumi Naistekliinik

Tervist,
ei ole hilja. Doonorisperma kasutamine on üsna tavaline. Pöörduma peaksite mõnda viljatusravi kliinikusse. Rasestumise tõenäosus, kaasnevad kulud ja Haigekassa kompensatsiooni sõltuvad viljastamise meetodist. Missugune meetod Teile sobib, seda saate arstiga arutada vastuvõtul.
Terv ,
AE

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Kehaväline viljastamine

Lapse saamine pärast sterilisatsiooni

Kui olen teinud 5 aastat tagasi sterilisatsiooni, kas oleks võimalik taastada endiseks kõik, et last saada ja palju see um maksta võiks?

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

vt eelmine vastus

Loe edasi

Lapse saamine pärast sterilisatsiooni

Kui olen teinud 5 aastat tagasi sterilisatsooni, kas oleks võimalik last saada ning mida peaksime elukaaslasega selleks tegema?

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Tervist,
peaksite pöörduma mõnda lastetusravi kliinikusse (Tallinna keskhaiglad, Nova Vita; Tartus Kliinikum või Elite). Arst aitab otsustada, kas on mõttekas üritada munajuhade läbitavus taastada ...

Loe edasi

Lapse saamine

Lapse saamine.
Selline väike küsimus, et kui ma tegin aasta tagasi aborti, kas on liiga vara last muidu teha?

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

ei ole.
AE

Loe edasi

Spermadoonori kasutamine

Mul on selline küsimus, kui mehe morfoloogia on 7%, kas siis Teie kliinikus võib kasutada spermadoonorit? Kas doonori kasutamisel on mingi piirang? Meil on selja taga 2 ebaõnnestunud viljastamist. 4 aasta ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Kaks ebaõnnestumist ei tähenda tingimata, et järgmine sammuna tuleks kasutada doonorit. 7% pole sugugi halb näitaja. Täpsemaks nõustamiseks tuleks kohtuda. Kui soovite, registreeruge minu vastuvõtule 7319 ...

Loe edasi

lapse saamine

Tere,

olen 45 aastane ja mehega last soovinud ja proovinud 3 aasat. Tehtud ka uuringuid ja ei ole õnnestunud rasedaks jääda. Kunstliku viljastamise jaoks aga raha ei piisa. Küsimis selline, ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Ainus, millele võiks panustada, on kunstlik viljastamine doonori munarakkude kasutamisega.
AE

Loe edasi

millest alustada?

Tere!
Soovime mehega väga last. Oleme läbinud uuringud. Minul selgus laparoskoopia käigus, et kõik on ok, mehe sperma uuringust aga, et tal on 3% elujõulisi spermatosoide. Nagu aru saame, on ühise ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Peaksite pöörduma mõnda kunstliku viljastamisega tegelevasse kliinikusse konkreetselt lastetuse ravi spetsialisti poole, (ida-Tallinna keskhaigla, NovaVita, Elite, Ülikooli naistekliinik).

Aivar ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: