Madal hormoonitase ja võimalikud ravimid? 16.05.14 / Kehaväline viljastamine

Külastaja küsib:

Tere!

Olen 37 a. naine , mul on 2 tütart 12 ja 7 aastased. Nüüd on mul uus elukaaslane, kellel pole veel õnnestunud isaks saada ja meil on soov beebi saada, avatud oleme olnud alates 2013 mai kuust. seni pole see õnnestunud.
Tehes vereproovi minul, soovitas arst võtta lisaks Duphastoni ja Inofolicut, kuna mul olevat luteniseeriv hormoon normist madalam. Minu küsimus on selline, kas see proov võis olla korra selline, st et järgmise tsükli ajal võib selle hormoonitase normaalne olla? Ja teine küsimus on see, et kui antud hormoon on madal, kas see takistab ka lootel arengut vmt? Seni pole veel alustanud Duphastoni võtmist, kuna ei tea kuidas see organismile mõjub? Teine arst soovitas veel ka Klomifeeni, Kahjuks lugesin artiklit selle vähiriski suurendavast mõjust ja üldisest küsitavusest.( http://www.mees.eu/artikkel/viljakusravimid-suurendavad-vahiriski.html).
Lisaks on mul ka väike emakamüoomi sõlm, arsti sõnul selle asukoht lootel pesastumist ei takistaks. Kas müoomisõlm lisab ka rasedusele riske?

Mehega on nii, et eelmise suhte ajal ta lasi ennast uurida ja temal otsest viga ei leitud, küll olid aga spermaanalüüsid väga erineva tasemega ja alati mitte kõige paremad. Mõlemad elame tervislikult ja teeme sporti, ei suitseta ega joo.
Oleksin tänulik teie arvamuse eest?

Arst vastas:

Aivar Ehrenberg

dr Aivar Ehrenberg

Günekoloog (ainult viljatusravi)

TÜ Kliinikumi Naistekliinik

Tervist,
LH ühekordsel määramisel pole minu silmis kuigi suurt väärtust.
Väike müoomisõlm rasedusele riske ei põhjusta.
Vanusest tulenevalt soovitan sellegipoolest juba praegu pöörduda lastetusravi asjatundja jutule.
Terv,
AE

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Kehaväline viljastamine

Viljakus

Olen 31.a naine. Oleme abikaasaga üle aasta ehk siis 2017a. detsembrist üritanud beebit. Paraku pole ma siiani jäänud rasedaks. Käisin jaanuaris günekoloogi juures. Mul oli kõik korras eelmise aasta suvel ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Tervist,
arvan, et peaksite pöörduma viljatusravi vastuvõtule (Tallinna keskhaiglate naistekiiinikud, Kliinikumi naistekliinik, NovaVita, Elite), et asjatundja saaks olukorda kompleksselt hinnata. ...

Loe edasi

Rasestumine

Tahan rasedaks jääda aga ei tule välja limakesta on 0.35 mm
Mida te voiksite soovitada

Palun

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Tervist,
soovitan emakaõõne vaatlust (hüsteroskoopia).

Terv,
AE

Loe edasi

Südamepuudulikus ja mehe viljakus.

Tere.

Olen 31.a naine. Oleme abikaasaga üle aasta ehk siis 2017a. detsembrist üritanud beebit. Paraku pole ma siiani jäänud rasedaks. Käisin jaanuaris günekoloogi juures. Mul oli kõik korras ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Tervist,
vastamiseks peaks konkreetsemalt teada, mis ravimitega on tegemist.
Terv,
AE

Loe edasi

Rasestumine

Tere
Oleme elukaaslasega proovinud 2aastat last saada aga seni pole midagi välja tulnud. Nüüd eelmise aasta lõpus eemaldati mult vasaksmunasari kus leiti halvaloomuline kasvaja. Ja jaanuaris eemaldati ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Tervist,
Teie probleem on liiga keeruline, et kirja teel vastata.
Soovitan pöörduda viljatusravi asjatundja vastuvõtule.
Terv,
AE

Loe edasi

Uus IVF peale peetumist

Tere,

olen kohe 41. saamas. Seletamatu viljatuse diagnoosiga olen püüdnud rasestuda 3 a. Õnnestus kohe 1. IVF, mis 1 kuu tagasi peetus 9.-10. nädalal ilmselt tänu põetud raskele viirushaigusele. ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Tervist ,
rasestumist pole mõtet kaugele edasi lükata, 2-3 kuud on piisav. Äsja aset leidnud rasestumine ei muuda uuesti rasestumise tõenäosust.
Terv,
AE

Loe edasi

Rasestumine

Tere
Käisin kunagi teie juures sest ei saanud rasestuda mull on polütsüstilised munasarjad ja te aitasite mind kirjutasite välja serophine 50 mg.
Ja ma jain rasedaks
Nüüd mull jalle ei ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Tervist,
soovitan registreeruda minu vastuvõtule tel 7319 100 kaudu. Saame kokku, arutame asja.
Terv,
AE

Loe edasi

diphereline ja loomulik rasestumine

Tere
Kui diphereline süst tehakse ov ajal, kas võimalus rasestuda loomulikul teel või pigem mitte?

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Rasestumise võimalus on olemas.
Terv,
AE

Loe edasi

Sperma kõlblikus gripi ajal

Tere,


Soovime naisega last saada. Hetkel on just tulemas naisel need päevad, kus peaks katsetama rasestuda.

Kui ma olen ise just migisse külmetushaigusesse jäänud. Seega ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Tervist,
arvan, et ärge jätke ühtegi võimalust kasutamata. Nende ravimite pärast ei pea muretsema.
Terv,
AE

Loe edasi

pcos rasedus

Tere
Küsimus selline, olen 7 nädalat rase, PCOS diagnoosiga. Raviks kasutas arst duphaston+clostilbegyt. Ovulatsioon ilmnes vaid mõlema koosmõjus, vaid clostilbegytiga ei õnnestunud.
Kuuendal ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Tervist,
Võimalik, et hägususe põhjuseks on veritsus. Järgmine ultraheli näitab, kas rasedus areneb õigesti. Jätkake ravi ja lootke parimat.
Terv,
AE

Loe edasi

FSH kõrge, viljatusarstile?

Tere, 12 aastat puudus minu elus suguelu ja olin meeletus stressis. Arstil ei käinud kordagi kuniks nüüd 2018a detsembris tehti PAP test mis oli korras kuid selgus FSH tase 25 LH tase 3,9. Mul ei ole menopausi ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Tervist,
näib, et munasarjad ei ole kõige paremas vormis, mistõttu on rasestumise tõenäosus tavalisest madalam, kuid mitte olematu. Kas alustada ravi või mitte, selles osas ei saa ma ilma kohtumise ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: